Det var usikkerhet rundt motstanden damene ville møte, da de lørdag kveld skulle spille mot Aksla 2. Motstanderen har vært i samme divisjon i mange år, og Vestnes/Varfjell har tidligere vist å ha god kontroll i disse kampene.
Rett i forkant av sesongstart fikk akslalaget det tidligere har blitt spilt mot, mulighet til å rykke opp til 3.divisjon, på tross av at de ikke vant fjorårets sesong.
Det ble derfor tatt utgangspunkt i at det kunne bli en tøff og utfordrende kamp. Damene gjennomførte avtalene fra start, og kunne allerede etter knappe fem minutter vise til en 2-6 ledelse. Varfjelldamene rykket stadig i fra og kunne gå til
pause med stillingen 13-22. Som nevnt i tidligere artikler, står ønsket om å kunne prøve ut ulike formasjoner, og rullere på posisjoner sentralt i kampene hvor vi har en solid og trygg ledelse. Dette gir oss bredde i spillet, og mulighet til å variere
i de kampene vi mangler spillere. Det er litt å plukke på forsvarsmessig, da det slippes inn i overkant mange mål i forhold til hva som bor i oss. Likevel, en god kamp totalt sett.
Stillingen blir til slutt 25-47.

Målscorere; Kine Orvik (1), Malin Møller Furland (5), Kristin Lien Sivertsen (6), Silje Sivertsen Bergslid (6), Vilde Orvik (3), Ragnhild Lien (1), Synne Klokset (12), Sofie Eik (7) og Ida Øverås Halkjelsvik (6).


Damene fra Vestnes hadde så vidt rukket å komme innom hjemkommunegrensen, før turen bar tilbake mot Sunnmøre på søndag. Spjelkavik var andre lag Vestnes/Varfjell møtte på hjemmebane denne sesongen,
hvor hjemmelaget vant 34-26. Det var en jevn kamp lenge, noe som satt frisk i minne hos de fleste damene. Tidligere har Spjelkavik vært et fysisk tungt lag, med over snittet rutinefaktor. Det har de siste årene forandret seg, da damelaget til Spjelkavika har blitt et av de yngste i denne divsjonen. Det betyr andre egenskaper, som blant annet høyere tempo. Også denne gangen, som sist, føles kampen mye jevnere ut enn det tavla viser. Spjelkavik kjemper godt, og har et høyt tempo gjennom hele kampen, selv om de ikke får uttelling med mål. Kampen begynte noe hanglete for de tilreisende, som på et tidspunkt lå under 4-2, før de dro i fra. Spjelkavik er tro til arbeidsoppgavene sine, og ligger helt flatt i forsvar og pakket rundt strek, noe som åpnet opp for distanseskudd fra backposisjon.
Damene står gjennom denne kampen uten lagleder, og må selv ta styring etter hvordan kampen utspiller seg.
Helgens andre kamp ender til slutt på, komfortable, 25-36.

Målscorere; Rachel Selnes Sæter (1), Mathea Elvevold Lervik (7), Kristin Lien Sivertsen (1), Vilde Orvik (2), Ragnhild Lien (1), Synne Klokset (7), Ida Øverås Halkjelsvik (3), Sofie Eik (6) og Signe Moe (8)