Sesongens siste kamper for de aldersbestemte lagene foregikk på hjemmebane lørdag 26.03.22. Mange i publikum møtte opp, og det var god stemning i hallen.

 

J12 - Træff

Først ut var J12 (2009). Jentene satte tempo fra start og skåret kampens to første mål. Træff brukte 5 minutter på å innhente Vestnes, før de tok føringen. Det ble en jevn omgang, med godt forsvarsspill og mange redninger fra hjemmelagets keeper. Til pause viste stillingen 4-8. Spillet var jevnere enn stillingen tilsa men hjemmelaget var uheldige med uttellingen. Kampen endte 11-18. Jentene har hatt stor utvikling gjennom sesongen. Forrige gang lagene møttes var differansen mellom lagene mye større. Nå gledes det det til å avslutte sesongen på Ørsta Cup.

 

J13 - Gossen

Det ble en brå start på kampen da Vestnes fikk 3 kjappe skåringer imot, og jentene ble tydelig stresset i spillet. Det var da ekstra gledelig å se at et par av de nyeste på laget tok ansvar. Jorunn stod solid bakover, mens Sandra tok skudd ansvar fremover. Hun putter ball etter ball, og innsatsen smitter over på de andre. Laget spiller godt, og de kan gå til pause på stillingen 10-9. I andre omgang ser vi godt at disse jentene har tatt store steg etter at Amalie kom inn i trenergruppen, sammen med Ellen Marie og Kristina. Lagene spiller jevnt i første del av omgangen. Nathalie styrer opp i midten og laget spiller i perioder veldig fint spill. I slutten av omgangen utnytter laget farten til kantspiller Ninett som gang etter gang setter fart forbi slitne motspillere. Kampen ender på en trygg og god 22-16 seier. Jentene avslutter sin sesong på cup i Stryn i slutten av april.

 

J11 - Skåla

Sist disse møttes spilte de en jevn kamp i Skålahallen i vinterferien. Denne gangen var jentene tente fra start. Og laget har aldre skåret så mange mål i en kamp tidligere, og mange spillere får gleden av å sette ballen i mål. Bakerst stod en stødig keeper, som stadig stoppet forsøk fra motspillerne. I første omgang er Vestnes desidert best. De fortsetter spillet i andre omgang, men får problem med uttellingen. Skåla har mer hell i sine forsøk og kan ta seieren med hjem på stillingen 14-16. Nå kan jentene se frem mot sesongavslutning på eliteseriekamp i Molde.

 

Som trener må jeg si meg imponert over utviklingen alle disse tre lagene har hatt gjennom sesongen, både som enkelt spillere og lag. Det er også gledelig å se hvor mange nye spillere som har kommet gjennom sesongen. Det er stor fremgang, og jeg gleder meg allerede til neste sesong.

 

Damelaget

Damene dro søndag til Solavågen for å spille borte mot Mauseidvåg/Solavåg. Da de møttes i Vestneshallen gikk Varfjell av med ett måls seier etter en jevn kamp. Søndag er kampen delvis jevn i starten, mye grunnet feilpasninger og bom fra Varfjells side. Samtidig står de godt bakover, og leser godt angrepsspillet til MSIL. Med høyt tempo og mindre feil, setter de omgangens 9 siste mål og går til pause på ledelsen 8-18.

MSIL får forsterkninger etter pause og starter frisk i andre omgang. Våre damer bruker litt tid i for å finne ut av endringen, før de igjen setter inn et temposkifte i kampen. De stenger igjen bakover i banen og fortsetter å banke fremover. Kampen ender på en sterk 17-33 seier. Damene ligger fortsatt på toppen av tabellen, men både Isfjord/ÅIF og Ørsta puster dem i nakken. Det blir en spennende sluttspurt på tampen av sesongen.

Målskårere:
Mathea: 1
Synne : 7
Silje : 1
Vilde : 2
Ingrid E : 3
Caroline : 4
Rebecca 10 (3 på straffe)
Ida : 1
Sofie : 4

 

- Caroline, 28.03.2022