Logg inn

G16 - 11'er kvalifisert til 1.div.

G16 11`er er kvalifisert til 1.divisjon for sesongen 2019.

Etter 5 innledende kamper er G16 11`er laget nå kvalifisert til 1.divisjon for sesongen 2019.

I utgangspunktet meldte vi oss på til 1.divisjon, men det gjorde også 11 andre lag i regionen. Det resulterte i at guttene nå har spilt fem kvalifiseringsrunder, med tidvis både litt for spennende og i grunn jevne kamper. Tabellen sier 3 seiere, 1 uavgjort og 1 tap, og fra neste uke venter en dobbel serie mot de 5 andre lagene som også kvalifiserte seg.

Det er Åndalsnes, Ekko Aureosen/Gossen, Kristiansund, Dahle/Nordlandet og Clausenengen.

Trener for året er Alexander Connor, assistenttrener er Frode Lien og lagleder Elina Crispim Tomren.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/kampsport#sigProIdda784768d2

Merket under

Karate-gradering i VVIL Kampsport

Det er to årlege graderingar i karate, vår og haust. I år var vår-graderinga i VVIL Kampsport – karate sist helg, 10.-12. mai. For å oversjå graderinga sammen med klubben sine eigne trenarar kom shihan Geir Henriksen frå Oslo. Han har vore aktiv i sporten sidan 1971, og stifta i si tid Norges leiande klubb, Mizuchi Karateklubb i Oslo. Han reiser landet rundt som instruktør, og var også hos oss i 2017.

Å gradere vil seie at ein viser fram det ein har lært siste halvåret i kata (mønster) og kumite (fighting), kor mykje flinkare ein har blitt, og blir gradert til eit høgare nivå med ny beltefarge. Denne gong var det 47 utøvarar som stile til gradering i Vestneshallen. Klubben nærmar seg no 70 aktive utøvarar, og markerer seg jamnleg i stemne elles i landet og også utanlands. VVIL kom heim med ei rad medaljar frå NM i Oslo tidleg i vår.

Kvar gruppe, inndelt etter nivå, hadde først to treningar leia av Geir Henriksen, med den offisielle graderinga på søndagen. Mange foreldre og familie var til stades som publikum i hallen.

Geir Stokkeland.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/kampsport#sigProId95955cfa92

Merket under

Midt-Norsk Cup No. 2 i karate, 27-28. april.

Gode Vestnes-resultat under Midt-Norsk i karate

Utøvarane frå Vestnes Varfjell IL Kampsport kom heim med både medaljar og gode minne frå karatestemnet i Levanger forrige helg. Stemnet var det andre i år i serien Midt-Norsk Cup.

Samlinga gjekk over to dagar, laurdag og søndag 27.-28. april. Laurdag med sjølve stemnet, medan det var fokus på trening på søndagen. Rundt 40 aktive deltok, frå klubbar i Rana, Steinkjer, Rørvik, den nystarta arrangørklubben Levanger, Vestnes og Tresfjord. Frå Vestnes var også Mari og Mikail Karadash dommarar, og det var med foreldre som coachar og supportarar.

Vestnes Varfjell IL Kampsport sikra seg seks førsteplassar, tre sølv og tre bronse. Ein av mange lovande talent, Lukas Skålhavn, deltok i sitt aller første stemne, og vann klassen 7-10 år for gutar.

Konkurransen var jamn og nivået høgt. Her var det med fleire utøvarar med lang erfaring både nasjonalt og utanlands. Nokre førebur seg på å vere med i EM og VM i til dømes Romania i sommar, og stemnet i Levanger var difor viktig i oppkøyringa.

Geir Stokkeland.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/kampsport#sigProId5bf345fd9e

Merket under

Vestnes Varfjell med fire NM-gull i karate

Vestnes Varfjell befestet sin posisjon som en av Norges beste karateklubber med fjerdeplass på medalje-statistikken under årets NM i Bærum. Også i fjor ble vi fjerde beste klubb.

237 utøvere fra 33 klubber var påmeldte til det 46. NM i karate i Rykkinhallen i Bærum. Norges Kampsportforbund var offisiell arrangør, med to lokale klubber i Bærum og Sarpsborg som tekniske arrangører.

Antallet påmeldte i de ulike klassene varierte. I en klasse som kata kvinner 16-17 år var det 20 påmeldte. Vår egen Sara Funie Karadash vant klassen, med den høyeste poengsummen under stevnet, 24,68 poeng.

Jeanet Katrin Gjerde kommer hjem med to NM-gull, ett i kata kvinner senior +18 år og ett i kata kvinner U21. I klassen senior +18 år vant hun den såkalte superfinalen mot lagvenninne og trener Julie Kristin Karadash med knapp margin, Julie fikk 23.66 mot Jeanets 23.90 poeng. Julie og sammen med Jarl Kristian Gjerde har trent Jeanet de siste årene. Det er første gang to fra vår klubb utkjemper en innbyrdes superfinale i NM.

Medalje-statistikk Vestnes Varfjell IL:

Gull og norgesmestre: Sindre You Nilsen kata menn 12-13 år, Sara Funie Karadash kata kvinner 16-17 år, Jeanet Katrin Gjerde kata senior kvinner +18 år og kata kvinner U21.

Sølv: Julie Kristin Karadash kata senior +18 år, Sindre You Nilsen kumite menn 12-13 år -45 kg, Inda Saidi kumite kvinner 14-15 år -47 kg.

Bronse: Emmi Louise Bøen kata kvinner 12-13 år og kumite kvinner 12-13 år - 43 kg, William Gjelsten kata menn U21 18-20 år, kumite senior +18 år -75 kg, og kumite menn U21 -75 kg.

VVIL karate stilte med 11 aktive under NM. Mari Nalbant Karadash og Mikail Karadash var blant dommerne, vi hadde med flere coacher - de som følger opp aktive i og rundt kampene - og et betydelig heia-apparat fra familiene og karate-miljøet. Tresfjord Karateklubb hadde med tre utøvere i NM, alle tre sikret seg hver sin bronsemedalje i ulike klasser i kategorien kumite. Vestnes kommune viste seg godt fram under NM!

Også med i troppen fra VVIL var Silje Laingen, Vilde Tomren, Elin Klausen og Alice Lien Engeset. Alle hadde gode plasseringer i svært jevne klasser. Coacher var Lars Jørgen Skjegstad, Jarl Kristian Gjerde og Lars Laingen.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/kampsport#sigProId71ae0d6a99

(Alle foto: privat)

Medaljedryss for VVIL under karate-stemne i Molde

Medaljedryss for VVIL under karate-stemne i Molde

Gutane og jentene frå Vestnes Varfjell IL Kampsport kom heim med fem gull, fire sølv og seks bronse-medaljar frå det regionale karate-stemnet i Molde i helga.

Årets første i serien på fire stemne kalt Midt-Norsk Cup vart avvikle i Rekneshallen laurdag 9. februar. Klubbar frå Kristiansund i nord til Loen i sør var med. VVIL stilte med ei tropp på 18 aktive, ei av dei største.

Det var ei rekke jamne og tette kampar i både kumite (fighting) og kata (mønster), nivået er blitt merkbart høgare blant klubbane dei siste få åra. Tresfjord Karateklubb hadde også med ei god tropp og tok fleire medaljar.

VVIL hevdar seg svært bra både i regionen og på nasjonalt nivå. Medaljeoversikt VVIL:

Sindre You Nilsen: Gull både i kata og kumite, menn ungdom 12-13 år
Celina Solbakken Sandnes: Sølv, kata kvinner ungdom 12-13 år
Vilde Tomren: Gull, kumite kvinner og bronse, kata kvinner ungdom 12-13 år
Eljana Ann Stokkeland: Bronse kumite kvinner 12-13 år
Emmi Louise Bøen: Sølv kumite kvinner ungdom 12-13 år, og bronse kata kvinner 12-13 år
Alice Lien Engeset: Sølv kata kvinner kadett 14-15 år
Elin Karine Klausen: Bronse både i kata og kumite, kvinner kadett 14-15 år
Inda Saidi: Gull kata, og bronse kumite kvinner kadett 14-15 år
Michael Solbakken Sandnes: Gull kumite og sølv kata, menn kadett 14-15 år

Geir Stokkeland (Tekst og foto).

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/kampsport#sigProId1573aabaf6

 

Merket under

Karatebronse til Sara Karadash i nordisk

En flott 3. plass på Nordisk til Sara Funie Karadash. Det er første gangen hun representeter Norge på Nordiskmesterskap. Hennes eldre søster, Julie Kristin fikk dessverre ingen palleplassering denne gangen. Uttaket til Nordisk er gjort av landslagsledelsen og Norges Kampsportsforbund.

Nordisk mesterskap ble arrangert i Tampere i Finland i november-18.

Mari Karadash.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/kampsport#sigProId027a0a1fbb

Merket under

Takk til Sparbanken Møre

Karateklubben vil takke Sparebanken Møre for reisestipendet som ble gitt i forbindelse med deltakelse i Nordisk karate mesterskap i Finland nå idag. Søstrene Karadash representerer Norge med mor Mari Karadash som coah.

Cecilie Amdam.

Merket under

Gull til VVIL Kampsport i NM

Flere av utvørene fra Vestnes Varfjell Kampsport deltok på NM i helga.

Laget forsvarte tittelen som norges beste lag, noe det fremdeles er etter en lagseier i kata åpen klasse for kvnner. Laget som bestor av Jeanet Katrin Gjerde, Julie Kristin Karadash og Sara Funie Karadash tok gull i sin klasse.

I tillegg stilte William Gjelsten, Sindre You Nilsen og Jarl Kristian Gjerde i åpen klasse lag, kata - og her ble det en andreplass og sølvmedaljer.

VVIL stilte også med lag-kumite senior menn, og her stilte William Gjelsten, Jarl Kristian Gjerde og Lars Laingen. Her tok herren en tredjeplass pg bornsemedaljer, men det var kanskje William som fremdeles egentlig er junior som overrasket mest i sitt oppgjør med en godt meritert landslagsutøver. I denne kampen tok William tok en tidlig tre-poengs ledelse.

I tillegg ble det en rekke fine enkelprestasjonser i Norgsecupen som:

 • Jarl Kristian Gjerde - Sølv i kumite senior
 • William Gjelsten - Bronse i kumite senior
 • Sindre You Nilsen - Bronse i kata åpen klasse over 12 år
 • Sara Funie Karadash - 4. plass i kata åpen klasse over 12 år
 • Sindre You Nilsen - 4. plass i kumite, gutter 12-13 år
Merket under

Kampsport på stevne i Bærum i helga

VVIL Kampsport Karate deltok i helgen på Karatestevne i Bærum.
Olivia og Franz gjorde gode kamper både i kata og kumite 7-10 år.
Jeanet: Gull i kata kvinner senior
Sara: Gull i kata kvinner junior 16-17 år
Vilde: Sølv i kata kvinner ungdom 12-13 år
Sindre : Gull i kata menn ungdom 12-13 år og sølv i kumite menn 12-13 år
Sindre fikk også Bestemannspris for herrer  Stevnet.

Cecilie Amdam

Sara og Julie Karadash til Nordisk Mesterskap

Gratulerer til Sara Karadash og Julie Kristin Karadash med uttak til Nordisk Mesterskap i karate. Flott prestert.
Det arrangeres i Tampere, Finland 23-24. November.
De representerer Norge i henholdsvis kata kvinner junior og senior.
Masse lykke til!

Abbonér på denne nyhetsmatingen
Byger

5°C

Vestnes

Byger

Luftfuktighet: 83%

Vind: 33.80 km/h

 • Rain
  03 Jan 2019 6°C 4°C
 • Byger
  04 Jan 2019 7°C 6°C