Advarsel
 • JFolder: :filer: Stien er ikke en mappe. Sti: /home/vvilnrmy/public_html/images/sport/handball/ses1819/j2005
 • JFolder: :filer: Stien er ikke en mappe. Sti: /home/vvilnrmy/public_html/images/sport/handball/s1516/J11-Averøy-Krsund-0117
 • JFolder: :filer: Stien er ikke en mappe. Sti: /home/vvilnrmy/public_html/images/sport/handball/s1516/J11-TræffAukra
Merknad
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/sport/handball/ses1819/j2005
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/sport/handball/s1516/J11-Averøy-Krsund-0117
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/sport/handball/s1516/J11-TræffAukra

Logg inn

Sterk borteseier for Damelaget - 13.10

VVILs damer møtte Valder/Godøy i Giskehallen søndag ettermiddag. Damene spilte en fantastisk kamp kollektivt.  

Valder startet med å ligge i 5-1 forsvar mot Varfjell, noe som tidligere har fungert godt mot damer som har latt seg stresse. Men denne gangen løste Varfjell dette uten for store problemer, noe som tvang Valder å gå tilbake til et tradisjonelt 6-0 forsvar. Damene sikret seg en komfortabel ledelse, og spilte med senkede skuldre. Til pause var stillingen 13-18.

I andre omgang viste damene seg overlegne fremover. Ballen gikk til sjansen kom. Valder gikk opp i sømmene bakover. Med ball-vekslinger og krysninger åpnet forsvaret seg, og ballen gikk hyppig til strek. Når man ser at strekspillere og straffer til sammen holder en tredjedel av scoringene forstår man at bearbeidingen har vært bra. Keeperne våre er stabile og gode. Forsvarsspillet er godkjent, men der er mye å hente. Dette jobbes det mye med i treningshverdagen.

Når sluttsignalet gikk kunne damene juble for en sterk 39-27 seier.

Vi ønsker velkommen til Vestneshallen søndag 20.10.19 mot Hareid kl1700. Sesongens første hjemmekamp.

Merket under

VVIL's Håndballskole i høstferien

Også i år arrangerte Vestnes Varfjell IL håndballskole tre dager i høstferien, med god støtte fra REMA 1000.

I år er det flere jenter fra Vestnes Varfjell's og Molde HK Elite Rekruttgruppe (faktisk de fleste fra tidligere '01-laget til VVIL), som stod for all instruksjon, mat og gjennomføring forøvrig.
Som vanlig ble det oppdelt i to grupper, klasse 1-7 fra 10.00 til 14.00 med ca 30 elever og klasse 8-10 fra 15.00 til 19.00 med ca 20 elever. I følge sportslig leder i klubben, Morten Løken, hadde jentene et godt opplegg for alle aldre og i alle posisjoner på banen. Det var også lagt inn økter med styrketrening i treningsperioden.

I all hovedsak var det spillere fra VVIL som deltok på skolen. Men hvis er studerer bildet over nøye, ser en at det var to jenter fra Træff til stedet. De to i blå t-sjorte er den ene den som har reist lengst, helt i fra USA for å delta, den andre hjemmehørende her på Vestnes. Bak ser vi en del av trenerteamet; Ingrid Helene, Marie, Iselin, Rebekka og Ine. I tillegg deltar også Rikke Sofie, Astrid, Ragnhlld og Kristin i teamet.

 • Skrevet av
 • Lest: 110 ganger
Merket under

Sesongåpning for Damelaget - 27.09

Etter fjorårets tøffe sesong er fokuset noe annerledes i år. Nå skal idrettsgleden bygges opp igjen, og samhold og humør er målsetningen. Laget skal bygges opp igjen. Nå skal vi ikke undervurdere vinnerinstinkt og krigervilje, for høyst på ønskelista står selvfølgelig å høste poeng. Man må likevel regne med at det vil ta noe tid før damene igjen er samspilt, og tilbake i kjent stil.

Fredag 27.09.18 startet Varfjelldamene årets sesong mot Aksla på bortebane. Kampen startet med ett smell og det tok litt tid før damene forstod hva som hadde skjedd. Aksla «gunnet» rett og slett til fra start. Halvveis ut i første omgang lå VVIL under 8-3 og følte virkelig på presset. Vi roer oss, innser at vi spiller som enkeltspillere og velger å fortsette som lag istedenfor. Til pause viser tavlen 9-6.

I andre omgang var nok ikke Aksla forberedt på at det var et annet lag som kom på banen. Damene smeller til, går i ledelse og fører kampen frem til det står igjen drøye 3 minutter. Aksla legger inn en siste innsats og tar seieren 21-20 i kampens siste sjanse.

I årets første kamp spilte damene variabelt. Mindre godt til tider, men viste også gode takter. Godt samhold og god stemning i et tøft oppgjør, gjør at vi gleder oss til fortsettelsen.

Nå venter bortekamp mot Valder/Godøy,  før det er duket for første hjemmekamp i Vestneshallen 20 oktober mot Hareid.

Caroline Gjelsten.

Åpen dag i Vestneshallen - 22.09

Søndag 22.09.19 arrangerte håndballgruppa åpen dag i Vestneshallen for å vise frem vårt tilbud til barn og unge. Det ble lek, moro, ballek med skyting og triksing, samt ballonger, konkurranse, musikk og dans. Vi ønsket å arrangere en åpen dag i hallen for å vise at vårt tilbud til de yngste har fokus på lek og moro i hallen og er et tilbud åpent for alle. Vi håper å se flere barn som deltar ved minihåndballens oppstart. De som møtte hadde en fin dag med mye lek, ball og sosialt, smat gratis kaffe, kake, boller, frukt, saft og is i hallen.

Det var ikke for mange som møtte i hallen denne søndagen, men vi hadde en uavklart avtale med værgudene som gjorde at det var litt for fint vær for en dag inne i alle. Vi håper likevel å se mange flere en de som tok turen i hallen når vi starter opp etter høstferien!

Silje Sivertsen Bergslid.

Merket under

Sesongåpning for J15 - 22.09

I dag åpnet jenter 15 håndballsesongen i Brattvåg. Vi spilte 2 kamper. En kamp mot Valder/Godøy og en kamp mot Haram. Jenter 15 serien avvikles i år etter islandsk modell. Det skal spilles 10 runder, og runde 1 ble spilt i dag. De neste rundene spilles i ukene 42, 45, 47 og 50. Etter jul spiller vi i uke 1, 4, 7, 10 og 13. Etter hver runde vil neste rundes kamper og motstandere bli berammet ut fra lagets prestasjon i den siste runden. Alle lag vil bli tildelt minimum 2 hjemmearrangement i løpet av sesongen.
I år spiller vi omganger på 25 minutt og pause på 10 minutt.

Dagens første kamp var mot Valder/Godøy. Før kampen snakket vi om viktigheten av å være fokuserte og på fra start. Første omgang åpnet jevnt. Valder/Godøy har god midtback og venstreback og de slipper til i starten av kampen. Fra 10 min. står vi tettere i forsvar. Fremover har vi bra tempo, og kontrer inn mål. Vi har bra trøkk i spillet og går opp i 10-4 ledelse midtveis i omgangen. Mot slutten av omgangen bommer vi mer fremover, og Valder/Godøy varierer mer sitt angrepsspill. Pauseresultatet 13-10.

I 2. omgang ønsket vi å være mer presise og tålmodige i angrep. Bakover er det mye bra. Fortsette å fokusere på tempo. Råere fremover og raske heim. Vi ønsker ikke å bli «rusha» på. Første halvdel av omgangen blir preget av lite finspill. Vi stresser og det blir noen feil. Men vi beholder ledelsen. Mot slutten av kampen tar vi timeout. Roer oss. Vi ønsker å bruke tid på det vi gjør. Vi avslutter greit og vinner årets første kamp 24-20.

Før dagens 2. kamp koblet laget av ute i sola. Vi ønsker å gjøre oss mer synlige for hverandre i kontra, og finne flyten fremover. Vingene starter tidligere slik at vi får mer direkte kontra. Vi må huske at keeper kan bistå som spillpunkt dersom spillpunkt mangler fremover i banen.

Vi starter bra fremover med flere avslutninger fra strek. Bakover kan vi bli bedre på å justere oss etter motstanderens angrepstrekk. Godt keeperspill. Utover i omgangen drar vi fra med flere kontra mål. Pauseresultatet 15-4. Vi spiller en god omgang. I 2. omgang fortsetter vi bra. Men kan bli enda råere på å vinne ballen i forsvar. Vi fortsetter å øke ledelsen og leder 21-4 halvveis. Mot slutten kjører vi med 2 streker. Denne kampen oppnår ikke samme intensitet som forrige kamp, men vi spiller bedre og vinner til slutt 26-7.

En kjekk start på årets sesong.

Roger Malme.
(Foto: Sølvi Rekdal)

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProId873d37d3d6

 • Skrevet av
 • Lest: 256 ganger
Merket under

VVIL's Silje Rekdal på RLM

Silje Rekdal var en av 30 spillere i hele Region Nord som i dag har vært på RLM (Regionalt landslagsmiljø ) i Trondheim. De var igjennom 2 tøffe økter, den første med fokus på forsvar og den andre med fokus på angrep. Silje viste seg frem fra sin beste side og vil helt sikkert få flere sjanser på dette nivået.

Morten Løken.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProIdc02dc43924

Merket under

Terminlister for sesongen 19/20

Terminliste for håndballsesongen 2019/20 er nå publisert.
Det vil kunne komme endringer på terminlistene, så det anbefales at alle som vil følge VVIL Håndball skaffer seg appen Min Hndball

 • Min Håndball for Android mobil fra Play butikk
 • Min Håndball for Apple via Apple Store

Med appen installert, så er det bare å søke opp Vestnes Varfjell IL, og legge til (alle) lagene en vil følge.

Alternativt er å kopiere følgende linker inn som favoritter på netteleseren din:

Følg også med på disse websidene - vvil.no - for oppdateringer og referater fra VVIL Håndball.

Merket under

VVIL's J15/16 sesongoppkjøring i Vestneshallen

VVIL's J15/J16 hadde en liten tyvstart på sesongen med treningskamper mot Kolbotn's G14 i Vestneshallen i dag.

Jentene fikk i sterk og god motstand i 3x20 minutt, og det var nok visse tegn i første periode på at det er en stund siden sist kamp. Men i andre periode satt bl.a.forsvaret mye bedre og det ble mange gode redinger fra keeper. Etterhvert ble det også et veldig bra angreps-spill også. Mye fint samspill som gav mange sjangser og flere scoringer. Tredje periode ble det også vist mye flott spill. Resultatet ble vel tre knepne tap, men absolutt mye positivt og vi ser frem til kommende sesong!

Det var også morro å se at laget har fått inn en ny spiller, og Benedicte fikk flere fine perioder på banen.

 • Skrevet av
 • Lest: 863 ganger
Merket under

Talentsamling J04

Denne langhelgen er det klart for talentsamling i håndball for jenter og gutter født 2004 i Region Nord. Fra oss i Vestnes Varfjell var det opprinnelig uttatt 3 spillere men 1 har meldt forfall. Spillerne er uttatt etter prestasjon på fylkessamlinger gjennom foregående sesong. Mathea og Silje er supermotivert for 8 tøffe økter på 4 dager i Orkanger. Her vil de få matche seg mot de beste spillerne regionen har, en region som strekker seg fra Søre Sunnmøre til Finnmark. J2004 på Vestnes har også flere spillere som nok holder et vel så høyt nivå som en del spillere som er med på denne samlingen i år og vil forhåpentligvis få sin sjanse senere.

Merket under

Oppsummering fra en hektisk håndballhelg

12 søndag på Balduscup. Jentene måtte opp 5.45 søndagsmorgen for å gjøre seg klar til 16-del finale i jorekstadhallen mot Lånke fra Stjørdal. Jentene var skikkelig trøtte og slitne men våknet sakte men sikkert under oppvarmingen. Ved kampstart gikk vi rett i angrep og det viste seg tidlig at dette skulle bli seier. Vi vant 18-4 etter fantastisk angrep spill med kontringer og fine innspill til strek, keeper og forsvarsspillet var også veldig bra og jentene fikk en god start på dagen. I 8-dels finalen møtte de Rolvsøy 1 fra Østfold/Fredrikstad i Kristinshall. Dette ble en thriller av en kamp der lagene fulgte hverandre hele veien og vi utlignet til 9-9 rett før slutt og fikk spillerforlengelse. Første målet vinner, der Rolvsøy vant myntkastet og fikk begynne med ball. De gikk i angrep og fikk frikast og utvisning på en av våre spillere. Med en mindre på banen var spenningen ekstrem for engasjerte foreldre på tribuna men i neste trekk skjøt Rolvsøy over og vi vant ballen. Der gikk vi i angrep og scoret og gikk dermed videre til enorm jubel. Gledestårene trillet på jentene og tilskuerene fra VVIL hadde problemer med å lande et øyeblikk. En 2 timers pause til kvartfinale mot Heimdal var kjærkomment for slitne jenter. Kampen mot Heimdal gikk i Skogenhallen der vi slo Lillehammer dagen før men dessverre fikk vi ikke like myndige dommere i denne kampen. Det var nok litt begge veier men jentene (og foreldre) følte seg litt vekkdømt etter et meget surt 8-7 tap. Dermed var cupen over for J12 som har gjort en kjempeinnsats i årets sesong med kvartfinale i Baldus cup og avdelingsmester  J12. Tusen takk til June Skotte Nyheim og Anne Lise Ulvestad for alt de har gjort for jentene gjennom sesongen.

Frode Lien


Denne helga i stilte vi  med et j-15 lag og et j-14 lag på Baldus cup på Lillehammer.

J-14 kom på andreplasss i sin gruppe. Vi var uheldige og traff et godt Selbu lag i 1/16 finalen. Det ble et 3 måls tap mot laget som kjempet seg helt fram til finalen.

J-15 kom på første plass i sin gruppe. Søndagen startet med seier mot Langevåg og så mot Lillehammer. I semiinalen ble cupvinner Asker litt for sterke og det ble et knepent tap (6-5).

Geirr Håvard Ellingseter


I tillegg til 3 lag i aksjon på cup i helga har vi hatt dommere både på Balduscup, Steinkjercup og Rosecup. Malin Johanne og Emilia har dømt over 20 kamper på Balduscup med G13 finalen som høydepunkt. Joar Kirkeslett har dømt Rosecup med sin faste makker og de fikk blant annet finalen for J14. Kristin Hestnes har dømt nesten 30 kamper på Steinkjer med J14 B-finale og J12 A-finale som de gjeveste kampene. En stor takk til dommerne som reiser rundt og representerer VVIL.
Noen tidligere Vestnesjenter har vært i aksjon for Molde sitt 3. divisjonslag som sikret opprykk til 2. divisjon kommende sesong etter storspill i kvalifiseringen.
Alt i alt en veldig aktiv helg for håndballinteresserte på Vestnes

Morten Løken.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProId371a392086

VVIL med dommerpar på Baldus Cup 2019

VVIL representert med 2 dommere på Baldus Cup 2019. Emilia Frisk Azour og Malin Johanne Lien, de har i dag jobbet godt og dømt ikke mindre en 12 kamper i 3 forskjellige haller. Startet rolig med J/G 10 og 11 før de siste før de siste 5 var 1  J14 og 4 G14 med tidvis meget stort tempo og tøft spill på enkelte. Straffer og frikast er normalt og noen 2-minuttere har det også blitt.

Jentene gjør en kjempejobb og Baldus cup ser ut til å stelle meget godt med dommerne. En kjekk erfaring å få dømme lag som en ikke dømmer til vanlig, og innimellom er også nivået høyere. Nye muligheter i morgen.

Frode Lien.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProId21ee9add88

 • Skrevet av
 • Lest: 4833 ganger
Merket under

J12's første dag på Baldus Cup - 27. april

Baldus cup 2019. J12 startet kl 07.30 i dag med kamp i Håkonshall, jentene stod opp 06.00 og var trøtte når kampen begynte. Vi såg tydelig at spillet ikke satt slik det skulle men vi møtte et veldig godt Degernes lag, fra Rakkestad. Vi tapte og jentene var skuffet men fattet.

Neste kamp var mot Heimdal, en kamp som var jevn og tett lenge men også her gikk vi på et tap. Nå var jentene skuffet og skjerpet seg og nullstilte skikkelig til kamp 3 mot Lillehammer. Her spilte jentene slik som de bruker og jobbet knallhardt i forsvar smart og godt i angrep og fantastisk keeperspill. Vi vant 9-6 og den gleden etter endelig å vinne var fantastisk å se. En kjempekamp med god coaching fra sidelinja.

Resten av dagen har gått med på tivoli og andre sosiale ting pluss at de har sett kamper til VVIL J14 og J15. Nå er det nye muligheter i morgen tidlig mot Lånke fra Stjørdal et lag som gikk videre fra en svakere gruppe enn vår så får vi se i morgen. Heia VVIL

Frode Lien.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProIdb90a38edd8

 • Skrevet av
 • Lest: 4802 ganger
Merket under

VVIL til Baldus Cup kommende helg

Kommende helg reiser 3 lag og 2 dommere for å delta på Baldus cup i håndball på Lillehammer.
Dette er en av Norges største turneringer med lag på et høyt nivå fra hele Sør-, Vest- og Midt-Norge.
Vi reiser med J12, J14 og J15. Dette blir en artig opplevelse hvor vi virkelig får se hvordan vi ligger an kvalitetsmessig mot de aller beste. I tillegg skjer det mye moro på den sosiale siden
Ekstra artig er det i år at vi har med et dommerpar fra VVIL. Emilia og Malin Johanne tar turen for å representere klubben under cupen. Dette er et dommerpar som gjennom hele sesongen har holdt et høyt nivå på dømmingen og vi håper de får en god opplevelse på Lillehammer.

Vi vil prøve å holde alle interesserte oppdatert gjennom helga så følg med på VVIL.no og FB får oppdateringer

Morten

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProId68396fe46b

Merket under

Overraskelses-besøk på J14 trening i dag

J14 fikk en kjempefin overraskele på dagens trening. Midt under innledingen kom selveste Karoline Dyhre Breivang ruslende inn i hallen, og det var helt tydelig en skikkelig positiv overraskelse. Etter en kort presentasjon av Morten, tok Karoline over treningen og hadde jentene i ca. halvannen time med både teknikk og kamptrening. Det var fullt fokus fra start til slutt, og jentene fikk en rekke gode innspill fra Karoline.

Karoline er en av de mest meriterte spillerne på landslaget og Larvik, så det er ikke noen tvil at det er veldig inspirerende for jentene å få henne på besøk.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProIded68d778ce

 • Skrevet av
 • Lest: 4786 ganger
Merket under

G12 borte mot serieleder Midsund 23. mars

1. omgang:
Guttene går rett i angrep og scorer et par raske mål før Midsund får summet seg. Men det gjør de, og det blir fort en veldig jevn kamp (som vanlig). Guttene jobber hardt og spiller veldig bra.
Vi går til pause med stillingen 8 - 8.

2. omgang:
Det viser seg etterhvert at Midsund-maskineriet var fast bestemt på å hale i land denne seieren, og med god hjelp så greide Midsund å vinne kampen 16 - 14.
Guttene gjorde en imponerende jobb, og det var mange gode enkeltprestasjoner. Både av guttene og Ingfrid og Solveig som var med oss denne gangen.
Tusen takk til jentene for god hjelp!

Det var vår siste seriekamp, og vi er godt fornøyd med å komme på 2. plass i serien.

Nå ser vi framover til G13-serie til høsten.

Merket under

Sesongavslutnng for J14 i Fylkesserien

Mandag kom Kristiansund på besøk for å avslutte sesongen. Det var allerede før kampen avgjort at Kristiansund tok 3. plassen og Vestnes 2. plassen i fylkesserien.

Lagene fulgte hverandre tett i første omgang. Til pause stod det 8-7 til Vestnes. I 2. omgang skrudde jentene våre opp tempoet og Kristiansund måtte etterhvert gi tapt. Godt forsvar og flotte keeperredninger ga oss mange fine overgangsmuligheter. Kampen endte 17-10.

Trener Morten Løken var godt fornøyd med kampen og kunne konstatere at jentene har hatt god utvikling gjennom hele sesongen.

Merket under

G12 borte mot Averøya 17. mars.

VVIL viste fra avkast at de var det sterkeste laget, og fikk fort en klar ledelse over Averøya. Averøyguttene klarte ikke å komme seg gjennom vårt sterke forsvar, og når de en sjelden gang klarte det, sto vår sisteskanse og stoppet de skuddene som kom. Vi slapp inn bare 2 mål på hele kampen. Med et så godt forsvar ble det mange kontringssjanser, og det ble mange mål til VVIL.

Kjekt at hele 8 spillere var på scoringslisten da kampen til slutt endte 2-28. Neste lørdag er sesongens siste kamp, som er borte mot Misund.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProId6bce6331d2

Merket under

J14 - borte mod Midsund 17. mars

Lokallaget til J14 reiste i dag til Misund, for årets siste seriekamp.

1. omgang
Første omgang åpnet jevnt med lavt tempo, og lagene fulgte hverandre i første halvdel av omgangen. Vår keeper står godt. I siste halvdel slipper vi de gjennom. Vi skyver ikke etter og gir rom. Vi blir passive fremover og mangler rytme og bevegelse. Misund går opp i 3 måls ledelse. Mot slutten av omgangen stemmer det bedre fremover og keeper redder straffe.

Pauseresultat 9-9

I pausepraten ønsker vi flatere forsvar og skyve forsvaret tettere etter. Vi ønsker færre mål mot. Fremover er det ok, men vi må være være mer nøye med skuddplassering. I 2. omgang ønsker vi å spille med høyere tempo og vise spilleglede.

2. omgang
Vi står bedre i forsvar. Dette gir oss kontringssjanser, og mulighet til å få opp tempo i kampen. I første halvdel spiller vi bra, og går opp i 5 måls ledelse 11-16 halvveis i omgangen. Midtveis får vi en 2 minutter, vi stresser og gjør noen dårlige valg. Misund tar inn noe av ledelsen. Men vi holder unna og avslutter med fine angrep, og 2 mål fra strek.
Vi gjennomfører en ok kamp, og er mest fornøyd med måten vi åpner 2. omgang.

Sluttresultat 18-20

Nå starter en treningsperiode for jentene, før vi avslutter årets sesong med Baldus cup på Lillehammer.

Roger Malme

 • Skrevet av
 • Lest: 4829 ganger
Merket under

Sesongens siste kamp for damelaget

Damelaget hadde sesongens siste kamp i Vestneshallen i dag mot Kristiansund.

Det ble nok et knepent tap, men damene bør nesten se denne kampen som en 'seier'. Dette på bakgrunn av at dette er kanskje den beste kampen de har spilt i sesongen.

Kristiansund startet bra, og det stod 0-4 på tavla før våre damer fikk første nettkjenning. Emilia åpnet scoringsrekka med et flott mål, før Ine fulgte opp med en nydelig og spektakulær lobb over Krsistiansunds keeper. Da våknet damene skikkelig, og de kjempet seg opp til 7-7 havlveis i omgangen. Derifra og til pause spilte damene helt jevnt med Kristiansund, selv om de gikk til pause med en liten 12-14 ledelse.

I andre omgang forstatte damene det gode spillet, og selv om Kristiansund dro i fra med en 6-måls ledelse, så gav de aldri opp. Og spesielt denne innstillingen var veldig flott å se at damene hadde fått igjen - noe som resulterte i en solid opphenting, før damene ledet en periode med et par mål. Desverre greide Kristiansund å putte et par ekstra mål på tampen, og gikk seirende av banen med resultatet 24-27.

Uansett så var dette kanskje den beste kampen damene har spilt på lenge. Må trekke frem innstillingen til å kjempe som lag, og i store deler av kampen med veldig få tekniske feil. Kristine tilbake i storslag som toppscorer med hele 7 mål, og Ane i storform med 6 scoringer - også takket være et godt lagspill med flere gode innspill. Jeanett hadde også en skikkelig god kamp i mål med mange gode og viktige redninger, inklusive en strafferedning. En bør også nevne benken, der aktiv og positiv deltagelse tydlig bar preg på kampen.

Takk for underholdningen, og med dagens oppvisning og med håp pm at flere spillere snart er tilbake etter skade, bør en kunne håpe på at neste års fjerde divisjon kun blir en gjesteopptreden før damene er tilbake der de bør være - i tredje divisjon.

 • Skrevet av
 • Lest: 4825 ganger
Merket under

J14 hjemme mot Elnesvågen - 10. mars

I dag var det klart for årets siste hjemmekamp for lokallaget til J14 i Vestneshallen. Laget har hatt en lengre pause fra kamper og vinterferie.
I dag møtte vi Elnesvågen. De to siste kampene mot Elnesvågen har endt med ett tap og en seier med ett mål.

1. omgang
Vi spiller hele kampen med 5/1 oppstilling i forsvar med stor suksess. I første omgang presses Elnesvågen til mange dårlige avslutninger, avslutninger fra kant og balltap. Godt keeperspill. Vi slipper inn kun 2 mål før pause. Fremover er vi unøyaktig, og har svake avslutninger og balltap i første halvdel av omgangen. Kampen står og vipper. I andre del av omgangen snur kampbildet, og vi lykkes fremover både i etablert og i kontra.

Pauseresultat 9-2

2. omgang
Vi fortsetter bra i forsvar og angrep, og går opp i en komfortabel 14-4 ledelse. Fra midten av omgangen får noen spillerne prøve seg i nye posisjoner. Mot slutten misser vi litt på markeringer i forsvar. Fremover fullfører vi kampen med mange flotte kontra.

Sluttresultat 17-8

Roger Malme

 • Skrevet av
 • Lest: 4781 ganger
Merket under

J12 hjemme mot Elnesvågen - 7. mars

En gjevn kamp i 1.omgang, vi gikk til pause med 2målsledelse, etter å ha ligget inder med tre mål. Fin opphenting.
2.omgang reiste vi fra og sluttresultatet endte på 19-14
Siste kampen i serien på J12 denne sesongen.

Anne Lise Ulvestad.

Merket under

J12 borte mot Gossen 17. feb.

Søndag 17.februar tok jentene turen til Aukra for bortekamp mot Gossen. Det ble på alle måter en rolig kamp. Lavt tempo i føtter og ballkast på begge lag, og mye stang ut i forsøk på å score mål. Våre jenter var likevel best og ledet fra start til slutt. Med mange fine redninger fra begge keeperne. Fin fin seier 4-13 til oss.

Elin Skjegstad.

Merket under

G12 hjemme mot Kristiansund 17. feb.

Hjemmekamp mot Kr.sund 2.

1. omgang:
Vi åpner kampen kontant med scoring, og går greit opp i ledelsen.
Det gjør nok at vi slapper litt av i forsvarsspillet vårt, og det gjør at Kr.sund tar fort innpå oss.
Til pause er stillingen kun 12 - 9.

2. omgang:
Vi skjerper oss i forsvaret og øker ledelsen. Alle gutta spiller godt og jobber hardt.
Vi vinner greit 22 - 15, men det var hardt arbeid. Vi fikk ikke noe gratis.

Per Svein Moland.

Merket under

J14 med hjemmekamp 10. feb.

Ny kamp for J14 i lokalserien. I dag mot Isfjorden/Åndalsnes heime i Vestneshallen.

1. omgang
Vi åpner kampen bra i forsvar. Utover i omgangen glipper det, men vi avslutter omgangen bedre. Bra keeperspill. Fremover er det bedre i dag, men det blir for mange tekniske feil og balltap. Vi må bli kaldere i huet på veg fremover.
Pauseresultat 5-13

2. omgang
Fra midten av andre omgang hever vi oss, og står bra i forsvar. Flott keeperspill av begge keeperne våre. Fremover har vi mer fart og trøkk, og skaper bedre sjanser. Vi setter kontringer, og er best siste 5 minuttene. Mye positivt å ta med seg fra dagens kamp.
Sluttresultat 13-25

Roger Malme

 • Skrevet av
 • Lest: 3040 ganger
Merket under

J14 hjemme mot Averøy 9. feb

Lokallaget til J14 tok i dag mot Averøy i Vestneshallen. I første omgang stod vi godt i forsvar, og Averøy blev tvunget til dårlige avslutninger. Fremover spiller vi med bedre fart enn motstanderen, men vi mister ofte ballen og avslutningene går utenfor. Vi holdes også inne i kampen av godt keeperspill.
Pauseresultat 6 - 7.

I andre omgang åpner vi svakere i forsvar, og Averøy kommer foran. Etter halvspilt omgang står det 10 - 12. I siste halvdel av omgangen står vi bedre bakover. Godt keeperspill av begge keeperne våre. Fremover finner vi ikke flyten i spillet, og blir frustrerte. Det resulterer i feilvalg, balltap og avslutninger utenfor mål. Men allerede i morgen, på sjølvaste morsdagen, er det ny kamp og nye muligheter for jentene i lokalserien..
Sluttresultat 13 - 15.

PS. Vi håper mange har anledning til å ta turen til Vestneshallen i morgen, og heie på jentene.

Roger Malme.

 • Skrevet av
 • Lest: 3619 ganger
Merket under

G12 borte mot Kristiansund 9. feb

Kr.sund G12 - VVIL G12 i Braatthallen

1. omgang:
Kr.sund har toppet laget med en STOR velvoksen gutt, som vi aldri har spilt mot før. Han var minst 2 hoder større enn alle andre og "solid" bygget. Det overrasket oss og vi hadde problemer med å holde igjen når han valset gjennom forsvaret vårt. Selv om både 2 og 3 av våre hang på han, så ble det litt "David mot Goliat". I tillegg så satte Kr.sund endel langskudd som vi ikke fikk stoppet. Angrepene våre ble for stressa med mye stang ut eller rett på keeper.
Vi gikk til pause med stillingen 10 - 3 til hjemmelaget.

I pausen så satte vi ny strategi, og gikk for en 5-1 formasjon, med en spiller ute i offensivt forsvar. Dette pluss at vi måtte konsentrere oss om å låse ned skuddarmen til han digre.

2. omgang:
Taktikken sitter som et skudd, og vi begynner opphentingen. Kr.sund blir etterhvert veldig frustrerte for de får ingenting til. Det går faktisk over 12 og et halvt minutt før de får inn et mål på oss.
Etter en nervepirrende avslutning så ender kampen på 12 - 12.
Tidenes opphenting er et faktum. Kr.sund scoret bare TO mål i andre omgang. En stor bragd av G12-laget.

Tusen takk til Ragnhild, Emilie og Olivia fra J12 som var med oss i dag.

Per Svein Moland.

Merket under

Hektisk helg for J14

J-14 hadde nok ei hektisk helg. 4 kamper på 2 dager.

Det startet på lørdag i lokalserien mot Elnesvågen. Vi holdt godt til pause (7-7), men andre omgang ble tøffere og kampen endte til slutt 21-13 til Elnesvågen.

Neste kamp var mot serieleder i fylkesserien, Træff. Træff var ubeseiret til nå i serien og det ville jentene våre gjøre noe med. Det ble en spennende kamp. Til pause stod det 11-11. Våre jenter startet 2. omgang best og leder på et tidspunkt med 5 mål. Mot slutten tok Træff innpå, men vi vant 17-18.  Træff har avgitt 3 poeng til nå og alle mot Vestnesjentene.

På søndag dro vi til Sunnmøre for å møte Godøy og  Valder. Det ble seier 14-15 mot Godøy og 13-19 mot Valder.

Geir Håvard Ellingseter.

Merket under

Tøff kamp uke for damene.

Det er ikke til å legge skjul på at 3div. har vært i overkant tøff for damene våre etter mye skader og frafall. Starten på det nye året fortsetter dessverre på samme vis. Det er likevel mye å glede seg over. Vi har fått noen spillere tilbake fra skader, selv om nye har gått ut. Begge keeperne våre, Jeanett og Kristin, og bakspiller Emilia kom på parketten denne uken. Selv om vi ikke plukker poengene, er det likevel godt og tidvis fint spill i kampene.

Tirsdag møtte vi Træff på bortebane. Varfjell overrasker Træff i første omgang med årsbeste, og vi spiller helt jevnt. Vi klarer dessverre ikke å holde hodet kaldt eller samme tempo i beina videre utover i kampen. Kampen slutter 37-26 til hjemmelaget.

Lørdag spilte vi hjemme mot Godøy/Aksla. Som i forrige kamp starter vi sterkt, men faller utover i kampen. Vi er for upresise i avslutningene, og skyter stengene i stykker. Vi blir slitne, stemningen synker og vi fullfører ikke løpene hjem. Kampen ender 18-35.

Søndag tok vi den lange bussturen til Orkanger. Vi var så heldige å få låne buss fra PCS, som lettet reisen mye. Takk for lånet! Orkanger er rett og slett bedre trent i alle kampens faser. De straffer oss etter alle feil og bom. Vi er likevel flinke til å holde humøret oppe, og kjemper videre til siste spilleminutt. Vi tar med oss det positive. De målene vi kommer til er fine mål etter bearbeid spill, og vi får fine redninger fra keeperne våre.

Caroline Gjelsten.

Merket under

J12 hjemme mot Åndalsnes/Isfjorden 2. feb

Lørdag 2.februar var det duket for hjemmekamper i Vestneshallen mot Åndalsnes/Isfjorden 1 og 2.
Første kamp startet litt trått og våre jenter låg under i begynnelsen. Men etterhvert ble sjansene gjort om til mål, kombinert med godt keeperspill. Etter en litt rotete kamp av begge lag ble sluttresultatet 18-13 til oss.

Andre kampen startet kontant med mål på første forsøk og det satte standarden for resten av kampen. Vi fikk se jentene spille som et lag både i forsvar og angrep, mange fine mål og gode keeper redninger, mange målscorere og iherdig innsats. Sluttresultatet ble 30-10 til våre jenter.

Elin Skjegstad.

Merket under

J14 hjemme mot Blindheim - 27. jan

Etter et tap på bortebane mot Molde har j-14 tatt tre seiere på rad. Søndag møtte vi Blindheim. På bortebane spilte vi uavgjort mot Blindheim så jentene var motiverte for seier. Jentene satt bra tempo fra start og etter 10 minutter ledet vi 9-2. Vi mistet litt trykket og slapp Blindheim inn i kampen. Til pause stod det 11-7. Med bra tempo og solid forsvarsspill i andre omgang endte kampen 22-10.

Etter kampen var Blindheimjentene invitert til å se VM-finalen sammen med oss på fjordhotellet. Som kjent vant Norge sølvmedaljen.

Geir Håvard Ellingseter.

Merket under

J12 seier borte mot Træff - 24. jan

J 12 spilte kamp i Træffhallen torsdag 24.01. Vestnesjentene tok kontroll fra start, og ledet 3-8 til pause. Mye godt lagspill og enkeltprestasjoner. Ble til slutt seier 7-18.

Linda Tomren.

Merket under

G12 hjemme mot Averøy og Midsund 19. jan.

Kamp G12 mot Averøya

I dag søndag har vi spilt 2 hjemmekamper, og den første var mot Averøya G12.
Det er klasseforskjell på disse to lagene, og vi kunne leike oss litt.
Til pause var stillingen 12 - 0 til oss.
I andre omgang fortsatt "overkjøringen" og vi benytten anledningen til å prøve ut forskjellige ting.
Sluttresultat 22 - 6 til oss.

Kamp mot Midsund G12

Dette visste vi kom til å bli en tøff kamp, og det ble det. Midsund og VVIL G12 er omtrent jevngode og vi følger hverandre tett, og bytter på å lede med ett eller 2 mål.
Til pause ledet vi 8 - 7.
Andre omgang fortsatte like tøft og tett, og endte på 14 - 14.

Det har vært en hard men morsom og spennende helg i Vestneshallen, og vi er godt fornøyde etter to seirer og en uavgjort. Tror alle koste seg i hallen i dag

Per Svein Moldand.

Merket under

G12 hjemme mot Elnesvågen - 19. jan.

I dag lørdag 19. januar har vi spilt hjemmekamp i Vestneshallen mot Elnesvågen G12.
Vi er vant til tette og spennende kamper mot Elnesvågen, men nå satte våre gutter tonen direkte fra start, og gikk rett opp i ledelse.
Med seriens beste forsvarsspill så var det ikke godt for gjestene å komme til. De måtte stort sett nøye seg med langskudd, som ofte gikk rett i blokka vår.
Til pause var stillingen 9 - 3.
Etter pause var guttene våre ustoppelige, og motstanderne ga nok litt opp på slutten.
Vi vant komfortabelt 22 - 6.

I morgen har vi nye hjemmekamper i hallen.
Først er det Averøy G12 kl. 12:00, og så er det Midsund G12 kl. 14:00.
Kom og hei på guttene davel!
Det blir åpen kiosk i morgen også.
Vel møtt!

Per Svein Moland.

Merket under

J12 med seier over serieleder Molde - 19. jan

J 12 spilte en kjempekamp mot Molde i Molde Arena lørdag 19.01.01. Jentene var påkoblet fra start, og spilte godt i både forsvar og angrep. Det var jevnt spill frem til pause,  men våre jenter tok over utover i 2. omgang, og vant til slutt 16-12.

Linda Tomren.

Merket under

J14 borte mot Molde 16. jan

J-14 tok onsdag turen til Molde for midtukekamp i fylkesserien. Vi holdt Mode greit i første omgang. Det sto 12-10 til pause.

I 2. omgang fikk vi ikke flyt i hverken forsvar- eller angrepsspillet. Vi greier ikke å justere skuddene. Det ble derfor for mange skudd utenfor og rett på keeper. Jentene må også bli tøffere i forsvarsspillet til neste kamp.

Vi var dessverre langt unna toppnivået i denne kampen og da endte det med 23-15 tap. 

Geir Håvard Ellingseter.

Merket under

J14 med flere kamper i helga, 12-13. jan

Jenter-14 har vært gjennom ei intens helg. De til sammen 20 jentene spiller både i lokal- og fylkesserie og i nå helga var det til sammen 4 kamper.

Sist helg gikk jentene på et tap mot Isfjorden/Åndalsnes og uavgjort mot Blindheim. Jentene var derfor innstilt på å vise seg bedre frem denne helga.

Lørdag møtte vi Spjelkavik og SIF/Hessa IL i fylkesserien. Det endte med 2 seiere. 11-24 mot Spjelkavik og 17-18 mot SIF/Hessa IL. Jentene var tilbake i form.

Søndag fikk vi besøk av Midsund i lokalserien og Ørsta/Sæbæ/Åmdal i fylkesserien. Også disse kampene endte med 2 seiere. 20-12 mot Midsund og 17-10 mot Ørsta/Sæbæ/Åmdal i fylkesserien. Morten ville se tempo i angrepsspillet, gode returløp og godt forsvarsspill i tillegg til godt humør. Dette lykkes jentene godt med denne helga

Geir Håvard Ellingseter.

Merket under

J12 hjemme mot Skåla 1 og 2, 13. jan

VVIL j12 hadde 2 hjemme kamper mot Skåla 1 og 2, søndag 13.januar.
Begge kampene gikk litt trått i starten for våre jenter men det kom seg etterhvert.
I første kamp ledet vi med 2 mål til pause, og vant til slutt 16-10.
Kamp 2 ble en slitekamp der vi låg under med 3 mål til pause etter mye stang ut og lite flyt i spillet. Men i 2.omgang hentet jentene fram mye av det som bor i dei og fikk til slutt en flott seier 16-12.
Mye hardt arbeid, fine mål og gode keeper redninger drog i havn full poengpott. Godt jobba av våre 12-åringer.

Elin Skjegstad.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProIdb6c5537391

Merket under

G12 hjemme mot Kristiansund 1 & 2 - 6. Jan.

Kl. 12 i dag spilte G12 hjemmekamp mot bylaget Kristiansund G12-1.

KHK1 stilte med et godt lag, men vi har slått de før, og visste at vi kunne gjøre det igjen. Kampen var veldig jevn og lagene vekslet på å lede med opptil 2 mål. Forsvarsspillet vårt er nå helt topp og KHK1 har store problemer med å komme gjennom, og må nøye seg med langskudd, som Andreas stort sett har kontroll på. Det gikk faktisk 7 og et halvt minutt før KHK1 får inn en scoring, 3 - 1.  Til pause så var stillingen 7 - 8 i bortelagets favør. Men derfra og ut så følger lagene hverandre tett helt til siste spilleminutt, hvor vi får satt punktum med 19 - 18.
Mange gode prestasjoner og innbitt kampvilje gjør dette mulig.

Kl.14:00 spilte G12 hjemmekamp mot KHK2. Det var langt på vei samme laget som KHK1 men også noen nye spillere.
1. omgang ble like jevn her, og vi gikk til pause med stillingen 7 - 7.
Men i 2. omgang girte vi opp, og satte mer fart og engasjement i angrepene og styrte kampen greit inn til en komfortabel 20 - 10 seier.

Jeg mener at guttene er blant de beste i serien i forsvar, og når vi får fart på angrepet også så er vi vanskelige å stoppe.

Mvh Per Svein

Merket under

Damelagets bortekamper 15. og 16. des.

I helgen hadde damene sine siste kamper for året. Første halvdel av sesongen har vist seg å være tøff for et nyopprykket Varfjell, som aldri før har vært så rammet av skader.

Helgen skulle også vise seg å være tøff. Lørdag spilte de en tett kamp mot Langevågen hvor den til slutt endte med ettmålstap 23-22. Søndag spilte de en god og jevn første omgang mot Spjelkavik, men kreftene tok slutt og de måtte se seg slått på stillingen 32-21.
Det er likevel mye positivt å ta med seg inn i treningene mot neste halvdel av sesongen. Laget gleder seg til å få tilbake noen spillere over nytt år, og vil bruke ferien godt.

Caroline Gjelsten.

Merket under

J14 borte mot Midsund 15. des.

Lørdag 15.12.2018 reiste J14 til Misund for å spille kamp i lokalserien. Vi kom frem i god tid, og stoppet derfor for en svele og kaffe på vegen til hallen.

Vel fremme var det 45 min med oppvarming og en prat før kampstart. Trener Morten var ikke med idag. Istedet var Pia med som Lagleder.

1. omgang
Vi møtte et Misund lag med en god og hardtarbeidende strek. Ho skapte rom både for seg selv og lagets backer. Vi flyttet ikke forsvaret etter, og sleit med å markere henne. Fremover manglet vi kommunikasjon og rytme i kontra. Vi spilte oss til sjanser, men avslutningene gikk mye over ramma. Litt stang ut, og pauseresultat 9-7.

2. omgang
Pausen brukes til en god prat om erfaringene fra 1. omgang, og hva vi vil bedre til 2. omgang. Vi kommer bedre i gang bakover og forsvaret løfter seg utover i omgangen. De siste minuttene står vi godt i forsvar. Misund bruker god tid i angrep, og det blir aldri tempo i kampen. Vi setter fart fremover, og avslutningene sitter bedre. Vi vinner omgangen 10-7, og kampen 16-17.

Jentene skal ha ros for å være kalle i hue, og snu denne til seier. Flott gjort.

Roger Malme.

 • Skrevet av
 • Lest: 4391 ganger
Merket under

G12 borte mot Elnesvågen lørdag 8. des.

Guttene hadde en god start på kampen, de jobbet godt i forsvar og spilte seg til mange gode sjangser.De kunne gå til pause med en tremålsledelse, 4-7.

Våre gutter skoret det første målet i andre omgang ,men etter det var det 10 min med totalt måltørke for våre gutter, mens Elnesvågen skoret. Selv om vår målvakt reddet mange skudd, hadde ledelsen til VVIL forsvunnet og  det var guttene fra Elnesvågen som ledet med to mål når 18 minutt av 2.omgang var spilt.Det var tydelig at dette var en kamp VVIL guttene ikke hadde lyst til å tape, og guttene klarte å skore to mål de siste minuttene og sikret 1 poeng med 13 - 13.

Sølvi Rekdal.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProId11ea078820

Merket under

J14 borte mot Kristiansund 8. des.

J-14 dro lørdag 08.12.2018 til Kristiansund for å møte serieleder i fylkesserien.

Jentene fikk før kampen beskjed om å fokusere på å lage brudd, jobbe på returballer og løpe.

Det ble mange skudd mot oss fra 6 meter og få brudd. Vi var gode framover, men litt unøyaktig i avslutningen. Første omgang endte 11-10 til pause.

I andre omgang satt jentene våre kampen. Omgangen ble preget av bra keeperredninger, godt forsvarsspill og godt humør.  Det gode forsvarsspillet førte til at vi fikk mange gode overganger.

Kampen endte 15-24.

Geir Håvard Ellingseter.

Merket under

Damelaget hjemme mot Orkanger 2 - 1. des.

Lørdag 1.desember kom Orkanger på besøk i Vestneshallen. Orkanger lå nederst på tabellen sammen med Varfjell før helgen. Damene var spente inn mot kampen da vi vet at Orkanger har tilgjengelig 2.div.spillere, som skulle vise seg å være vanskelig for oss å hanskes med.

Damene gikk hardt ut og holdt bra følge med Orkanger i begge ender av banen. Vi er svært skadeskutte for tiden, og saken ble ikke bedre av at både Kristin E og Kristin S måtte gå av banen tidlig i kampen. Spillerne jobbet hardt hele veien og til pause viste stillingen 12-15.

Etter pause fortsatte lagene å følge hverandre, og vi fikk heldigvis Kristin S tilbake på banen. Men, etter hvert fikk Orkanger overtaket i kampen. Den endte 28-33 etter en heroisk innhenting som dessverre ikke holdt helt inn. Det var mer fart i oss denne gangen, noe vi vet at andre og ikke minst vi selv har savnet. Tempo var høyt og med en liten tropp ble det hardt å holde hele veien. Vi håper på å finne igjen selvtilliten på banen i bortekampene som kommer, og at vi kan vise dere hva som bor i oss neste hjemmekamp som er 02.03.19.

Merket under

J14 med to kamper - 1 og 2. des.

Lørdag var det hjemmekamp i fylkesserien mot Godøy. Trener Morten ga jentene i oppgave å heve forsvarsspillet, fighte om alle ballene og løpe i 40 minutter.

Jentene satt bra tempo og kombinert med gode vurderinger førte det til 10-6 ledelse til pause.

Mange på scoringslisten, godt forsvar og kjempebra keeperarbeid førte til at Vestnes til slutt vant 19-9.

Søndag ettermiddag spilte jenter 14 heimekamp i lokalserien mot Aure. I 1. omgang hadde vi bra tempo og trykk i angrepsspillet. Det ga god presisjon, og avslutningene gikk i mål på løpende bånd. I forsvar hang vi ikke helt sammen de første minuttene. Men vi justerte, og stod bra resten av omgangen. Meget bra gjennomført omgang som endte 15 - 6.

2. omgang ble preget av et bortelag som dro ned tempoet, og brukte lang tid i angrep. Dermed gikk mye av tiden med til forsvarsarbeid, og vi fikk færre muligheter fremover.

En bra gjennomført kamp, og god fremgang i angrepsspillet fra forrige helg. Vi viste også at vi kan være "kalle i hue" når motstanderen koker.

Sluttresultat 21 - 12.

Roger Malme og Geir Håvard Ellingseter.

Merket under

J12 med to kamper - 1 og 2 des.

Lørdag 1.desember reiste jentene til Elnesvågen der vi møtte et fysisk hardtarbeidende hjemmelag. Det ble en tøff og jevn kamp dere begge lag spilte offensivt forsvar. Våre jenter fikk en del stang ut i angrep som dessverre fulgte dei kampen ut, og vi tapte med 1 mål, resultat 14-13. Vi ser for oss mange tette oppgjør i åra framover.

Søndag 2.desember fikk vi besøk av Gossen hjemme. Det ble en helt annen kamp der våre lyktes med det meste. Vi vant 28-5.

Super innsats av jentene.

Elin Skjegstad.

Merket under

G12 borte mot Averøya 1. des.

VVIL G12 spilte bortekamp mot Averøya G12 kl. 15:00 i ettermiddag.
Guttene spilte et eksemplarisk forsvar, og Averøya hadde store problemer med å komme gjennom. De måtte nøye seg med langskudd, som Andreas stort sett hadde full kontroll på.
De fleste guttene tegnet seg på scoringslista.

I angrep benyttet vi anledningen til å eksperimentere litt, og det reduserte nok scoringseffektiviteten vår litt. Uten at det gjorde noe. Vi hadde full kontroll på Averøya. Vi t.o.m. tilbød dem å sette inn en ekstra spiller. Men de takket nei. På slutten av 2. omgang lekte vi oss litt og ga vekk noen scoringsmuligheter.

Averøya har et tildels ungt lag som har endel å lære enda.
Men Averøyingene er kjekke folk både spillere og støtteapparat, så det var en god tone gjennom hele kampen.
Tusen takk til guttene for en utrolig godt gjennomført kamp.

Resultatet ble forøvrig en solid seier til VVIL, 25-6.

Per Svein Moland.

Merket under

Damelaget hjemme mot Træff 24. nov.

Lørdag 24/11 var VVIL’s damer igjen i ilden.

Denne gangen var det Træff som sto på andre banehalvdel, og damene var klare for å heve seg etter torsdagens skuffelse mot Kristiansund. Etter ca. 15 minutter spilt er det allerede en tøff dag på jobben og kampleder tar time out for å minne damene på avtalte arbeidsoppgaver og fokus. Damene fortsetter å jobbe, men det blir lite trykk og samarbeid i angrepsspillet, noe som gjør det vanskelig for oss å holde følge med Træff. Til pause står stillingen til 9-17. Vår største utfordring i denne kampen er at det blir mye stillestående ballspill uten at vi tørr å utfordre mot mål, dette henger ved oss utover i andreomgang også. I tillegg er vi ikke trygge nok på hverandre bakover i banen, og det blir dermed store rom for skytterne til Træff som dunker inn 13 mål i andre omgang, og vi ender med sluttresultatet 19-30.

Fremdeles en tøff start på sesongen for oss, men så må vi også huske på at vi rykket opp i 3.divisjon i fjor, med et mål, å holde oss i 3.divisjon. Det er ingen grunn til å tro at vi plutselig over sommeren skulle blitt ett topp 3.divisjonslag, så vi får ta med oss den kamp-erfaringen vi får og ha fokus på arbeidsoppgaver innad i laget fremover. Vi gir ikke opp og er klare med både humør og iver førstkommende lørdag 1/12 mot Orkanger 2. Kom og støtt oss da vell! Kanskje det blir vår første hjemmeseier i år?

Silje Bergslid

Merket under

J14-2 med dobbeltkamp i Aure 25. nov.

Søndag 25.11. spilte Jenter 14 to kamper i lokalserien mot Aure i Aure Arena. Det ble to jevne kamper mot et tent Aure lag.

I første kamp åpnet vi godt i forsvar, og spilte med bra tempo, og godt keeperspill. Fremover gikk det tråere, med mange avslutninger utenfor ramma. Aure angrep lite variert, og vi kunne fokusere forsvaret, og pakke godt sammen. Utover i kampen forsøkte vi med plasskifter i angrep, men fann ikke helt flyten.

Sluttresultat 6 - 10 (pause 2 - 4).

I pausen mellom kampene slappet vi av i garderoben, spiste litt og gikk en liten luftetur utenfor hallen.

I andre kamp møtte vi et større trykk fra  hjemmelaget. Det ble en tøffere kamp med flere gule kort og utvisninger. Bakover startet vi svakere, og ble tidvis fintet ut, men spillet tok seg gradvis opp utover i kampen. Vi fortsatte med godt keeperspill. Fremover tok vi ikke mulighetene tempoet vårt skapte. Det ble en del feilvalg, og vi fortsatte å brenne mange sjanser.

Vi fann aldri godfølelsen i angrep i dag, men med bra forsvars- og keeperspill, og med høyere tempo enn motstanderen dro vi i land seier i begge kampene.

Sluttresultat 9 - 13 (pause 5 - 6).

Roger Malme.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProId55b23ffe44

 • Skrevet av
 • Lest: 4517 ganger
Merket under

Damelaget borte mot Kristiansund 22. nov.

Damene tok turen til Kristiansund (for uten grunn) i dag for å heve seg etter forrige kamp. Dessverre ble det en tung dag på jobb. KHK tok føringen fra start, og VVIL damene kjempet for å holde følge. Kristin E har en god første omgang,som sørger for å holde kampen innen rekkevidde og stillingen står 11-6 til pause.

I pausen handler det om å få opp tempoet, ta styringen, og spille det spillet vi vet vi kan. Dessverre får vi aldri initiativet i kampen, og KHK drar kraftig ifra. Ved slutt viser tavlen 33-13. En kollektiv kollaps fra damene våre. Nå gjelder det å finne frem det som bor i oss til kampen mot Træff på lørdag. Nå må vinnerinstinktet frem, nå må lagmoralen opp, og viljen til å kjempe til the bitter end! Vi trenger støtte og frir til publikum. Fyll tribunene, gi oss din støtte og hei oss frem.

Caroline Gjelsten

Merket under

Ingrid Helene Vikås til Landsdelsamling

Fra sesongen 2018/19 har Norges Håndballforbund endret oppsette med regionale landslagssamlinger, og erstattet NM17 Regionslag med Landsdelsamling. Landsdelsamling er en sammenslåning av to regioner, Region Nord og Region Innlandet.

Fra region Nord er det innkalt ca 30 jenter, og Ingrid Helene Vikås er en av disse. Ingrid Hele har tidligere også deltatt i regionale sammenhennger, og bildet er tatt i sammenheng med Bylags NM J15 der Ingrid Helene var representert på Bylaget Trondheim. På samme lag deltok også Katrine D. Myrvang, Elnesvågen, og hun er også uttatt til samme Landsdelsamling.

Ingrid Helene har vært en viktig spiller for Vestnes Varfjell '01 lag, helt til laget ble oppløst våren 2018. Ingrid Helene samt flere av tidligere lagvenninner fra VVIL's '01 lag har meldt ovegang til Molde, og disse er nå en del av Molde HK Elite J18 og rekruttlaget Molde HK Elite 2 senior (3.div). Katrine er også i dag en del av Molde HK's J18 og rekruttlag.

Ønsker lykke til med satsningen!

 • Skrevet av
 • Lest: 4588 ganger

G12 borte mot Kristiansund 1 & 2 - 17. nov.

Tusen takk til Lisa og Solveig fra j12 som stilte opp på dagens kamper, siden vi har litt få spillere på guttelaget.

Kristiansund -VVIL
VVIL laget startet med godt forsvar, de spilte seg til mange sjangser, men litt mye stang ut og lå under 6-5 til pause.
I andre omgang satt skuddende bedre og VVIL vant til slutt 9 -14

Kristiansund 2-VVIL
VVIL spilte med et godt forsvar, selv om vi ikke heilt fikk taket på toppscoreren til Kristiansund. VVIL tok føringen fra starten og hold ledelsen gjennom hele kampen. Vårt lag spilte seg til gode sjangser som hele 18 ganger endte i mål.
Seier 12-18 mot Kristiansund 2

Kjempefornøyde gutter og jenter som tok med seg 4 poeng fra Kristiansund.

Sølvi Rekdal-

Merket under

J12 med to kamper på Åndalsnes 11. nov.

J12 med 2 kamper på Åndalsnes i dag.

Først spilte vi mot ÅIF 1 og dette ble en overbevisende seier for våre jenter. Vi vinner 12-22 etter å ha ledet stort til pause mens andre omgangen ble litt jevnere men full kontroll.

I kamp 2 møter vi ÅIF 2 og her har vi full kontroll fra start til mål selv om det tar litt tid før første målet kommer. Vi vinner 3-17 og jubelen sto i taket. Mange flotte prestasjoner fra enkelt spillere og lagsvis. Og ikke minst mye god innsats og vilje.

Tidligere har vi spilt 4 kamper 2 mot Skåla med tap 14-13 og seier 9-17, også seier mot Træff 30-6 og tap mot Molde 12-14. Også her var det mye god innsats og mange målscorere.

Frode Lien.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProId8c0a43c985

 • Skrevet av
 • Lest: 5006 ganger
Merket under

Sesongåpning for G12

Hjemme mot Elnesvågen 9. November.
Litt nølende start av våre gutter, men etterhvert ble forsvaret bedre og guttene startet å skore mål. Lagene fulgte hverandre helt til kampslutt, men desverre for våre gutter var det Elnesvågen som til slutt klarte å stå med ett mål mer. Resultatet ble 14-15.

Borte mot Misund 10. november
Guttene jobbet godt fra start og hang godt med gjennom hele kampen. Guttene jobbet godt i forsvar og flere av guttene melder seg på skoringslista. Spillmessig var dette en bedre kamp enn kampen mot Elnesvågen selv om det til slutt endte med et 4 måls tap. Resultatet ble 17-13.

Sølvi Rekdal.

Merket under

J14 med seier over Langevåg 4.11

Søndag 04.11 dro j-14 til Sunnmøre for å møte Langevåg i fylkesserien. Langevåg har hatt en litt tung start på serien, men vi møtte et lag med godt forsvarsspill. Til pause sto det 4-6. I andre omgang satt skuddene bedre og fine keeperredninger gjorde kampen mindre spennende.  Vestnes Varfjell vant til slutt 12-17.

Geir Håvard Ellingseter

Merket under

Sesongåpning og første hjemmekamp for J14-2

Frænahallen 28.10.2018. Sesongstart i lokalserien mot Elnesvågen i ettermiddag. Vi åpnet best. Etterhvert ble det en jevn kamp, Godt forsvars- og keeperspill ga 11 - 12 seier.

Vestneshallen, 3.11.2018.Årets første hjemmekamp i lokalserien for J14-2. Dagens motstander var Averøy. Vi gjennomførte en ok 1. omgang. Pauseresultat 8 - 11. I 2. omgang hevet vi oss, og hadde bra kontroll. Veldig kjekt at mange spillere kom på scoringslisten. Sluttresultat 16 - 13.
 
Roger Malme.

 

 • Skrevet av
 • Lest: 3752 ganger
Merket under

Første seier for Damelaget 27. Okt

Etter en hard start på 3div. var damene motivert for å gi jernet i sin første bortekamp for sesongen. Damene fikk en tøff start på kampen da Rindal satte tøffe taklinger, og trykket i hallen var til å ta og føle på. Det skal de ha i Rindalen, det var en fantastisk stemning i hallen. Kampen ble jevn og lagene fulgte hverandre tett. Første omgang ble litt preget av tidvis rot fra våre damer, og først på slutten av omgangen begynte de å få taket på forsvarsarbeidet.

Til pause viste stillingen 15-13 i Rindalens favør, og damene var bestemte på å gå på banen med humøret på topp, spille med håndballglede og sette fart på slitne Rindalsdamer. Damene våre viste tendenser til spill vi har sett før og tok virkelig kontroll på kampen i slutt minuttene. Kampen endte 25-28, og damene hentet hjem sine første poeng med en skikkelig lagseier.

Caroline Gjelsten

Merket under

Sesongpremiere for Damelaget 29.09

Damelaget hadde i går sesongstart i Vestneshallen mot Volda 2. Dette var ikke en hvilken som helst kamp, det er første gang siden sesongen 87/88 Vestnes Varfjell IL har damelag representert i 3. divisjon! Vestnes Turn og Idrettslag hadde et lag i davernde 4. divisjon fra sesongen 1982/83, etter å ha blitt nr. 2 i ssongen 81/82. Trener på den tiden var Leiv Roger Larsen.

Første omgang startet noe nølende, og mulig det var noe nerver som var medvirkende årsak til at damene slet noe med presisjonen. Forsvaret var også noe fraværende i denne omgangen, men på grunn av et relativt godt angrepspill ble ikke damene helt overkjørt. Resultatet til pause var 14-23.
 
I andre omgang fikk damene vist mye bedre hva de er gode for. Forsvaret satt mye bedre, og angrepet ble enda et par hakk presist, med tilsvarende uttelling. Omgangen tapte damene  kun med ett mål, og det må en kalle en sterk forbedring fra første omgang. Sluttresultatet ble 28-38.

Merket under

Sesongåpning for J14 29.09

J-14 hadde lørdag sesongåpning mot SIF/Hessa IL. Jentene vår startet friskt og fikk raskt en komfortabel ledelse. Etter pause falt kvaliteten i spillet en periode, men de fikk justert seg inn igjen. Kampen endte 22-8 til Vestnesjentene. Trener, Morten Løken, kunne konstatere at oppkjøringen har lagt et bra grunnlag for høstens kamper. Det blir spennende å følge utviklingen utover sesongen.

Geir Håvard Ellingseter

Merket under

Terminlister for sesongen 18/19

Terminliste for håndballsesongen 2018/19 er nå publisert.
Det vil kunne komme endringer på terminlistene, så det anbefales at alle som vil følge VVIL Håndball skaffer seg appen Min Hndball

 • Min Håndball for Android mobil fra Play butikk
 • Min Håndball for Apple via Apple Store

Med appen installert, så er det bare å søke opp Vestnes Varfjell IL, og legge til (alle) lagene en vil følge.

Alternativt er å kopiere følgende linker inn som favoritter på netteleseren din:

Følg også med på disse websidene - vvil.no - for oppdateringer og referater fra VVIL Håndball.

Merket under

Tre fra J2005 på Sommereventyret, Meråker - juni 2018

Jenter fra 2005 kullet på Håndballskole i Meråker, Sommereventyret i Meråker.

3 av jentene fra Jente 12 laget deltok på Håndballskole i Meråker. Jentene startet turen med en dag med shopping og moro i Trondheim, med bland annet en tur innom Rush Trampoline Park, før de reiset videre til Meråker og sjekket inn på Sommereventyret.

I Meråker bodde jentene på Meråker videregående Skole, der de overnattet i klasserom og fikk mat i kantina.

Dagene gikk med til forskjellige aktiviteter uten håndball. Det padlet bland annet kano og drev med klatring.

I gruppa for Håndball, ble deltakerne delt opp i 4 lag som kjempet mot hverandre i en cup. Trenerne var Gunnar Pettersen og Frode Scheie, og jentene ble gode venner med de. Jentene på vestens havnet ikke alle på samme lag, så det ble litt kamp dem imellom også. Jentene fikk tid til mye felleskap og hygge, de hadde det kjempe moro.

På hjemturen var alle både trøtte og slitne, men etter en rast og noe å spise på McDonald’s i Trondheim, ble formen bedre.

Rune Skarshaug.

{gallery}sport/handball/ses1819/j2005::::2{/gallery}

Merket under

Impulssamling i Træffhuset 23. juni

Lørdag var Geir Ove, Caroline og undertegnede på impulssamling i Træffhuset. Her fikk vi høre Tore Johannessens ideer og tanker rundt håndballspillet. Tore har i en årrekke vært trener for Tertnes damer elite og yngre landslag, nå LK02. I tillegg til teorigjennomgang var det to økter i hall, 1 for forsvarsspill og 1 for angrepsspill. Dette var en veldig lærerik og morsom samling og vi håper Region Nord og Molde Hk Elite vil gjenta lignende tiltak i fremtiden.

Morten Løken.

Merket under

Endelig avdelingsoppsett 2018/19

Det er nå endelig fastsatt hvilke lag hver klubb stiller med i kommende sesong.
Vestnes Varfjell skal ha følgende lag med:

 • Vestnes Varfjell G12 avd. 02
 • Vestnes Varfjell J10 - 05
 • Vestnes Varfjell J12 - 03
 • Vestnes Varfjell 2 J12 - 04
 • Vestnes Varfjell J14 avd. 01
 • Vestnes Varfjell 2 J14 avd. 03
 • Vestnes Varfjell J15 - J16 2. divisjon avd. 03
 • Vestnes Varfjell Kvinner 3. divisjon 01

Kommende datoer for videre oppsett:

 • 6. juli - forslag til terminoppsett legges ut
 • 13. - 31. august - sonemøter vedr. terminlister
 • 3. september - endeli terminliste offentliggjøres

Link til komplett adelisngsoppsett finner du her.

Merket under

Synne, Hanne og Kristin til Regional Talentsamling i Orkanger

Også i år er det tatt ut spiller fra Vestnes Varfjell Håndball til Regional Talentsamling i Orkanger.
Dette er:

Synne Klokset f. 2003
Hanne Nakken Kjærstad f. 2002
Kristin Ellingseter f. 2001

J/G 2003 møtes 22.06 til 25.06, og J2002/2001 møtes 26.06 til 29.06

Gratulerer, og lykke til!

J12 avdelinsgvinner 2017/18

På grunn av sin gode innsats ble Jentene våre Avdelingsvinner i Trønder-energi serien 2017/2018.

Derfor fikk alle jentene en velfortjent premie fra håndballforbundet i form av en fin t-skjorte som viser at de har vunnet.Vi er utrolig stolte av de flinke håndballjentene våre.

Vi gleder oss til en spennende 2018/2019 sesong, da skal vi spille mot lag som er ett år eldre en oss.

Dessverre fikk vi ikke med alle jentene på bildet, da to av jentene ikke kunne komme på utdelingen.

Rune Skarshaug.

Merket under

J12 på DNB Cup Trondheim 2018

VVIL - Charlottenlund1  6-8
Fredag 27.4 spilte jenten sin første kamp i Cupen. Jente spilt godt. De har et helt utrolig godt forsvar, tetter godt igjen og ødelegge sjangrene til motspillerne. Jentene er noe slitne etter den lange reisen, men spiller likevel godt. Dessverre endte kampen 6-8 til et friskt og uthvilt lag fra Trondheim.

Fiskarstrand - VVIL   8-11

På Lørdag stilte vi sterke og uthvilt opp på dagens første kamp. Vi fortsetter det gode forsvarsspillet, men nå har vi mer energi til å angripe også. Mange flotte scoringer. Og vi vinner 11-8 over Fiskarstrand.

Kolsås - VVIL   3-8

Litt senere på dagen er vi klar igjen. Denne ganger eig vi banen, jentene går knallhardt ut. Jentene fortsetter det gode forsvarsspillet, Kolsås møter en vegg når de angriper. Vi vinner 8-3 over Kolsås og er dermed videre til A-sluttspillet.

VVIL - Bønes1.   9-10

Dette ble den desidert mest spennende kampen på hele cupen for vårt vedkommende. Hvilepulsen på supporteren kunne umulig være under 200 for hele kampen. Vi spilt 8.dels finale mot noe som virket som et toppet lag fra Bergen. Jenten var klar for kamp og ga alt for å komme videre. En stund var vi 2 mindre spillere, og like vell greide vi å holde forsvarsmuren. Ikke en scoring fra motparten, når vi hadde 2 ute. Og vi greide til og med å få inn ett mål. Etter første omgang står stillingen 9-9 så det må ekstraomgang til, der  skulle det spilles til første mål. Jentene fortsatte det kjempe gode spillet, selv om vi var en under til å begynne med. Spillet rullet frem og tilbake, og begge lagene hadde like mange sjangser. Så kampen kunne like godt endt andre veien. Vi var fantastisk gode, men Bergenserne hadde hellet med seg og fikk inn det første målet. Så kampen ender 10-9 til Bønes1

Rune Skarshaug.

Merket under

G12 på DnB cup 2018

VVIL-Charlottenlund 2. -6-9
Starten på cupens første kamp bar litt preg av at guttene ikke har spilt kamp siden starten av februar.Guttene hadde litt problem med å finne hverandre og å få flyt i spillet. Etterhvert spilte de seg bare bedre og bedre. Veldig bra målvakt og forsvarspill. Guttene klarte etterhvert å bruke hele laget i angrep også, men kampen bar litt for kort til at de klarte å vinne kampen.

Sjetne 1- VVIL -7-11
Virket som om guttene hadde bestemt seg for å vinne denne kampen. God flyt i spiller fra starten av ,og i angrep var de farlige fra flere plasser. Når i tillegg målvakta er stødig og forsvaret sitter ,endte det i en 4 måls seier.

Elnesvågen - VVIL  10-8
Denne kampen starter litt som den første, det meste foregår rundt backene ,og da blir spillet litt forutsigbart. Spillet blir bedre etterhvert i kampen, forsvar og målvaktspill er veldig bra. Litt vanskelig for våre spillere å skore på en god målvakt frå Elnesvågen, derfor blir det en del sjangser som ikke går i mål.Det blir veldig spennende på slutten av kampen, da vi vet at målforskjellen er avgjørende om de komme seg til ett A-sluttspill på cupen.Dette gikk heldigvis i VVIL guttene sin favør , og de klarer å komme seg til A-sluttspillet med 2 poeng og 2. plass i puljen

1/4 finale
Bønes1- VVIL
VVIL guttene møtte et sterkt Bønes lag, men klarte å holde følge ganske lenge inn i kampen. Bønes var nok et bedre lag og vant til slutt 11-6 og slo våre gutter ut av cupen.

Alt i alt er det kjempebra av guttene å komme seg til A sluttspill i cupen.
I tillegg til mye bra spill av guttene , har de hatt tid til å kose seg i trampolineparken Rush og å kose seg sammen med god mat på Egon.
Kjekk helg for spillere, søsken og foreldre på DNA cup i Trondheim.

Sølvi Rekdal.

Merket under

J13 på DNB cup 2018

Innledende runder.
Freidig/Rapp-VVIL 6-11
1.kamp i innledende runde var mot Freidig/Rapp et lag vi ikke viste noe om, annet enn de hadde slått Byåsen 2 11-6 i sin første kamp.
VVIL jentene fikk beskjed om å holde et høyt tempo gjennom hele kampen som varte i 20 min.
Freidig/Rapp fikk inn det første målet, men etter tok våre jenter fort kontroll på kampen ,og ledet hele kampen.
De hørte på treneren og holdt høyt tempo hele kampen. Siden vi skoret mest og var solide i forsvar vant vi til slutt 11-6.

VVIL- Byåsen 2
Dette var en kamp der jentene ikke fikk vise hva de var gode for. Flott å se at jentene klarer å kjempe seg til seier i en kamp der ting ikke fungerer som det skal .
Jentene vant kampen 7-5.

Ottestad 2- VVIL
Dårlig start på kampen, men fikk etterhvert taket på kampen. Jentene spilte med et kjempegodt i forsvar og vant til slutt 3-8
Med 6 poeng går de ut av innledende runde som puljevinner.

1/8 finale
Mosjøen hk-VVIL
VVIL jentene spilte en god kamp mot Mosjøen.
De ledet gjennom nesten hele kampen, men slet litt da laget fikk to 2. minutter etter hverandre og måtte spille 4 min med en spiller mindre på banen. Da ledet Mosjøen med ett mål en liten periode.
VVIL sto godt i forsvar og hadde mange gode redninger fra målvakt. Jentene hadde litt dårlig uttelling på målsjansene sine, men likevel skoret de to flere mål enn Mosjøen og vant til slutt 10-8, og gikk videre til 1/4 finale mot sterke Klæbu.

1/4 finale
Klæbu 1 - VVIL
Veldig bra kamp, godt  spill hele kampen. Godt forsvar og målvaktsspill fra starten gjorde at jentene lå litt foran hele kampen og vant til slutt 9-7.

Semifinale
VVIL - Rapp
I semifinalen møtte jentene Rapp. Denne gangen hadde ikke VVIL jentene like god start på kampen, og Rapp skoret 3 mål, før VVIL begynte å skore mål. Jentene våre klarte å beholde roen og tok raskt inn 3 måls ledelsen til Rapp.Dette var en jevn kamp med to gode lag, men det var Rapp som til slutt vant kampen med to mål 9-7

En flott cup for j13.
Målet for cupen var å nå A sluttspillet, og det klarte jentene, og de klarte i tillegg å ta seg helt til semifinalen.Det er vi veldig fornøyde med.
Alle jentene gav alt på banen og ,de som var på benken var flink til heie fram de som sto på banen.
Kjempegod hjelp for jentene med en stor heiagjeng fra Vestnes.
Sosialt og kjekt for jentene å få overnatte på skole,  få shoppe i Trondheim og middag på Egon.
For å oppsummere var det en flott helg både sosialt og spillemessig for j13.

Sølvi Rekdal.

3 poeng til J16 i siste BRING runde.

I helga var det siste runde i Bring-serien for J16.

Bring-serien har vært en tøff sak for jentene, og ta poeng i denne serien - med landets beste 16-års lag, har vist seg nærmest umulig. Jentene var det siste laget fra Region Nord - og det eneste fra Møre og Romsdal - som kvailfiserte seg direkte til Bring-serien. (Stranda kom også med pga. reservasjon fra andre lag).

Selv om jentene før helgen stod med 0 poeng, bør det likevel nevnes at jentene har hatt flere særdelse gode kamper der de har prestert på det aller høyeste nivå.

Men i helga ble det endelig en skikkelig opptur - også resultatsmessig.
Det startet med første kampen på lørdag med en sterk uavgjort kamp mot Åsane (Bergen), med resultatet 22-22. Lagene fulgte hverandre helt jevnt, noe som pauseresultatet 12-12 også viste. Uansett, det første poenget i Bring-serien var oppnådd! Andre kampen på lørdag var mot Gulset (Skien), og dette ble nok helgas styggeste resultat med et 30-16 tap.
Første kampen på søndag var mot et meget sterkt Nærbø-lag (Rogaland). Her spilte jentene egentlig en veldig god kamp, men Nærbø hadde nok noen flere 'stang inn' enn våre jenter og kunne dermed gå av banen med en 26-16 sier. I siste kampen kom endelig en etterlengtet seier for jentene. Gjøvik var motstander, og frem mot pause var det ganske jevnt, men etter pausen begynte våre jenter å få et visst tak på kampen. I de siste minuttene greide de å stabilisere en 4-måls ledelse, og til slutt var den første seieren med resutatet 26-22 et faktum!

Jentene hadde som mål å kvailifisere seg til Bring-serien. Dette klarte de med nød og neppe mot store klubber med solide spillestaller. Våre jenter derimot har hatt et skademareritt uten sidesykke, og det helt sikkert mange lag som hadde gitt seg for lengst med denne skadehistorien. Men, de som kunne spille har gjort en heroisk innsats - noe de fortjener skikkelig honnør for!

Siden dette var siste ordinære seriekamp for J16, er det bare å takke for mange fantastiske opplevelser - og ønske alle lykke til videre!

Geirr Eggen.

 • Skrevet av
 • Lest: 903 ganger
Merket under

J11 på Rosecup 21-22 april

I helga var Vestnes Varfjell j11 på Rosecup i Molde.

Ingen tvil om at det gror godt i håndball miljøet i klubben. Jentene var 15 spillere fordelt på 2 lag. Begge lag gjorde det veldig bra. Lag 1 fikk 3 seire og 1 uavgjort. Lag 2 fikk 3 seire og 1 tap. Veldig mye bra lagspill og gode enkeltprestasjoner. Vi møtte klubber og lag vi aldri har møtt før som Frosta, Sverresborg, Oppdal, SIF/HESSA, i tillegg til Molde.

Trenere og lagledere fra motstanderlaget har gitt masse skryt til jentene for godt spill, godt samarbeid og god inkludering av alle spillerne uansett ferdighetsnivå. Og vi er superstolt av gjengen vår.

Kampoppsettet ble utfordrende for å finne på destore sosiale aktivitetene utenfor hallene. Men vi fikk samla nesten hele gjengen og en god gjeng foreldre til felles pizzalunsj etter utsjekk på søndag, før siste kamp for lag 2. I den kampen traff dei igjen gamletreneren sin Malin Johanne Lien, denne gangen som dommer. Flink og rettferdig dommer, og det var bra etter litt ymse prestasjoner fra dommerstanden generelt på våre kamper. Alt i alt reiste vi hjem med en god opplevelse.

Linda Tomren.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProId3cab0d1c20

 

Merket under

Damelaget med opprykk til 3. divisjon - 21.03

SESONGENS SISTE SEIERSDANS

Det siste døgnet har tæret hardt på både kropp og sjel for damene. En avgjørende kamp i sikte, nerver i spenn og forventninger til tusen. Noen har sittet mer på ramma enn tilstedeværelse på jobb det siste døgnet, mens andre har mistet nattesøvnen og konsentrasjonsevnen. Men, så var kvelden her da, og alle sanser skjerpet og klar. 21.03.18 kl. 19.30 gikk fløyta i Vestneshallen, og det var duket for kamp med tribuner fylt til randen.  Når hallen først var fylt til randen valgte vi å ikke ta forspranget for tidlig, og vi lot publikum kjenne på spenningen frem til halvspilt førsteomgang. På dette tidspunktet var det på høy tid å sette inn støtet. Vi kjører på med raske avkast og ettertrykk på damene fra Isfjorden som ikke rekker så mye som å snu seg før gasellene fra Vestnes stormer over dem. Til pause står stillingen 19-10.
Med 9-målsledelse og hakket mer senkede skuldre er det rom for litt mer samba på gulvet i andreomgang. Etter en fem-minutter i garderoben må du vite damene stiller med friske ben og godt mot. Også må vi jo innrømme at det ikke skadet å ha med oss to unge lettbeinte stjerner som bidrar godt i kampen, også i dag. Ledelsen blir større, smilene blir breiere og jubelen blir høyere for hvert minutt som tikker resten av kampen. Vi ser oss aldri tilbake og på et tidspunkt handler det ikke lengre om opprykk eller ei, men om vi kan knuse Isfjorden med 20 mål? Alt blir bare en bonus, og det er rom for surrete strekspillere som ikke kan telle skritt, og roper om hjelp på kontring. Det er rom for at keeperne kan ta straffe, det er rom for misforståelser, det er rom for feil, det er rom for latter, det er rom for senkede skuldre og fuktige øyekroker.

På en festdag som dette, dunket samtlige av damene kula i mål og vi skilter igjen med en deilig lagseier. Vi viser våre motstandere at vi er farlig fra alle hold, og avslutter sesongen på mesterlig vis med samhold, lagspill og fart. En behagelig 41-20 seier sier sitt om farten og trøkket som har vist seg å bli vår x-faktor!

Tusen takk til alle som møtte opp til handballfest i dag. Med fulle tribuner og jubel som gjør at man såvidt kan høre sidemannen snakke, får vi en aldri så liten smakebit på profftilværelsen i 3.divisjon. Håper dere er like iherdige i kommende sesong, så skal vi gjøre vår jobb i mellomtiden.

Silje Sivertsen Bergslid.

Merket under

J16 hjemme i Bringserien 18, mars

J16 hadde sitt hjemme arrangement i Bringserien i dag.
Bare det, er nok en milepæl for laget og klubben. Aldri har dette vært gjort i Vestneshallen før!

Lagene som møttes var VestnesVarfjell, Byåsen og Haslum. Både Byåsen og Haslum er to meget store klubber med tilgang til mange dyktige spillere, noe som ble vist i alle kampene.

Jentene våre startet først mot Byåsen, og holdt et meget godt tak i kampen gjennom hele første omgang. Ledelsen var oppe i tre-fire mål et par ganger, og til pause ledet våre jenter kampen 9-8. I andre omgang slet jentene våre litt, og Byåsen greide etterhvert å ta over kampen, og denne endte med en 22-16 seier til Byåsen. Bestemannsprisen for VVIL gikk til Marie Øverås i denne kampen.

Deretter var det Byåsen mot Haslum, en tett og tøff kamp som etterhvert endte i en 20-15 seier til Haslum.

Siste kamp var mellom VestnesVarfjell J16 og Haslum, og dette ble en tett og jevn kamp. Haslum tok en tidlig ledelse og holdt denne gjennom hele kampen. Men i store deler av kampen låg våre jenter bare noen få mål bak, så det var nære på at kampen kunne ha snudd. Men kampen endte til slutt med en 28-20 seier til Haslum. I denne kampen var det Ingrid Helene Vikås som fik bestamannsprisen på VVIL.

Uansett resultat, det var mye bra spill på flere posisjoner. På spørsmål mener Morten Løken at jentene skal være fornøyd med mye av det de har prestert, og at prestasjonen jevnt over har vært meget gode!

Uansett er meget godt arrangement i Vestneshallen igjen, noe som etterhvert har blitt en god vane i klubben. Begge gjestende lag var veldig fornøyd over måten de ble mottatt på, og hadde mye positivt å si om vårt arrangement. Ikke minst var våre to maskotter, Sofie og Leah et veldig positivt innslag.

Geirr Eggen.

 

 • Skrevet av
 • Lest: 1061 ganger

Damelaget hjemme mot Ørsta 17. mars

Som tidligere antatt viste Ørsta litt mer hva de hadde i møte denne gangen, og lot ikke damene ta overtaket fra start. Det er også lett å se i innledningen av kampen at vi har opprykket i bakhodet, og da også en smule overtenning.  Periodevis vises gode takter og fint spill. Vi kommer til gode sjanser, men brenner for mange av de. Likevel er forsvaret jevnt over bra, og vi går til pause med stillingen 13-9.

I andre omgang er det et mer rolig Varfjell som kommer på banen. Vi setter forsvaret og tar bedre vare på mulighetene fremover i banen, samtidig som vi fortsetter med farten som har blitt lagets varemerke. Vi flytter bena rett og slett fortere enn Ørsta i begge ender av banen, og sikret en 29-15 seier.

Nå gjenstår kun en kamp på hjemmebane onsdag 21/3 kl:1930. Med uavgjort eller seier her er opprykket et faktum. Når det er sagt må det også sies, at opprykk eller ei så er vi stolt av det vi har oppnådd denne sesongen. Vi har tatt steg for steg, og oppdaget halvveis at mulighetene foropprykk var tilstede. Vi er en samlet gjeng som har det gøy sammen. Vi takker støtteapparat for hjelpen vi har fått, og også Kay og Tina som kom inn i laget! Uten dem hadde vi nok ikke stått i denne situasjonen nå, og det settes pris på all tid og energi de legger inn i arbeidet for at vi skal lykkes.

Caroline Gjelsten.

Merket under

Dobbeltseier til J13 i Molde - 11.3

J13 Molde -VVIL
I dag var et tent og godt lag som møtte Molde. Jentene hadde et fantastisk forsvar og målvakt helt fra starten, og de klarte å holde presset oppe hele kampen. I tillegg klarte holdt laget høgt tempo hele kampen, spillet seg til gode sjangser, og klarte skore mange mål. Jentene ledet med tre mål 7-10 til pause. Jentene fortsatte det gode spillet og vant til slutt 13-18.

MOLDE 2- VVIL
Godt forsvar og målvaktsspill var det som sikret seieren i dag. Når målvakten redder 2 straffe, vet vi at vi har den beste målvakta. Med lite fart og mye stang ut, ble dette en målfattig kamp, men siden vi skorer flere mål enn Molde ble det seier VVIL jentene. Ledelse 3-8 til pause. Seier 6-11.

Dermed sikret våre 13 års jenter 2 plassen i årets serie.
Sølvplassen blir feira på Vestnes Fjordhotell med pizza og brus.

Sølvi Rekdal.

Merket under

HAT-TRICK for Damelaget i 10-11. mars

Ut fra hjemmelagets tidligere prestasjoner i sesongen skulle Ørsta og Vestnes Varfjell vare gjevne lag. Siden lagene ikke har møtt hverandre før, sparte ikke våre damer på noe i startminuttene. Fart var hovedfokus, og det skulle vise seg å være god taktikk. Til pause stod stillingen 7-17.
I andre omgang legger dommerne om lista og begge lag har problemer med å tilpasse seg dette. Ørsta fikk totalt 8 2 minuttere og VVIL nøyde seg med 5 stk. Våre damer spiller et litt mer stress-preget angrep i andre omgang, men holder på forspranget og sikrer 2 poeng med stillingen 18-27.

- Lørdag Hødd-VVIL
Disse lagene har møtt hverandre tidligere i år, og tross seier hjemme visste damene at Hødd kunne gi dem kamp om poengene. Hødd spiller med mye mindre fart enn våre damer. Dette gjorde de også denne gangen, og de klarer å dra kraftig ned tempoet i kampen. Dette gjør at Varfjell sliter litt med flyten i spillet da de liker å spille med mye mer fart enn de fikk i dag. Til pause viste tavlen 11-15. Damene var ikke fornøyd med dette og ble enige om å forsøke å skru opp farten. Dette fungerte tidvis, og med litt viljestyrke vant de kampen 26-32.

Caroline Gjelsten

- Søndag Bergsøy - VVIL
Med to kamper i beina fra gårsdagen var det en stiv og støl gjeng som våknet i Ulsteinvik søndagsmorgen. Vi visste godt at Bergsøy var et lag med eldre damer, så taktikken var tross stive kropper å kjøre tempo fra start og ta tidlig grep om kampen. Helt etter boka tar damene grep om kampen og presser Bergsøy til timeout etter 18 minutt, på stillingen 8-13 favør VVIL. Tidligere i sesongen har det vært tungt for damene å holde på gode ledelser, og det har ofte blitt litt mer spennende enn nødvendig. Vi går til pause på stillingen 11-18. I dag er vi bestemt på å holde ledelsen og ikke ta noe for gitt. Samtlige står godt i forsvar, keeperne er gode og vi kjører tempo med kontring etter kontring på de treige gamle damene fra Bergsøy. Akkurat som planlagt. På slike dager er det gøy å spille handball. Vi har godt humør fra start til slutt og vi spiller som et lag. I tillegg var vi så heldige å få med oss to voksende stjerner fra j16. Begge de to ungjentene Ingrid Helene og Marie bidrar godt til storseier i dag. Ingrid Helene har allerede bidratt på ett par kamper tidligere i år, og gjør som vanlig en solid prestasjon. En ekstra bemerkelse fortjener debutant Marie som også trer hederlig inn på damelaget i dag. Hun både løper som en gaselle og står som en mur i forsvar tross sine spinkle lår og bare 16 år! Med gode prestasjoner fra alle hold står vi med det behagelige sluttresultatet 20-33.

Silje S. Bergslid

Merket under

J11 1 og 2 hjemme mot ÅIF/Isfjorden 11. mars

To seire for jenter 11 søndag 11.03.18.   Vvil og vvil2 spilte kamp mot ÅIF/Isfjorden søndag. Det ble to seire: VVIL2 - ÅIF/ Isfjorden : 9-7 og VVIL -ÅIF/Isfjorden: 21-12. Mye bra spill fra begge lag, og glitrende keeperspill fra Emma Larsen og Sigrid Ellingseter!

Linda Tomren.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProId79cf9cb01c

Merket under

J14 borte mot Kristiansund og Avery 10.3

Jentene spilte jevnt med Kristiansund den første omgangen, og lå under med tre mål til pausen, 9-6. I stedet for å ta igjen ledelsen til Kristiansund, ble ledelsen stadig større og våre jenter tapte til slutt 20-8.

Averøya starta best i dagens andre kamp, og ledet 3-0 etter 2. Min. VVIL jentene klarte å komme inn i kampen og etter 5 min stod stillingen 4-4. Jentene våre slet med å tette i forsvar, og klarte heller ikke å få nok avslutninger som gikk i mål. De siste 8 min. av kampen ble det ingen mål på våre jenter, og Averøya kunne gå til pause med 6 måls ledelse 13-7. Jentene hadde fortsatt tro på at de kunne klare dette, men det ble for vanskelig å ta igjen ledelsen Averøya hadde, og selv om VVIL jentene skoret 8 mål, skoret Averøya flere mål og vant til slutt 22-15.

Sølvi Rekdal.

Merket under

J12 borte mot Molde 3 og 2 - 10. mars

I dag spilte jente 12, to kamper borte på Molde Arena, første mot Molde 3 og andre mot Molde 2. Begge kampene vare jevne og svært spennende. Dessverre var vi uheldige både med pasninger og skudd i dag. Vi slet i land en knepen seier i først kamp, men siste kamp tapte vi med 1 mål.

Men vi kan ikke klage, vi har spilt igjennom hele serien med kun 1 tap. Så jentene har vært veldig flinke. Gratulere jente 12 med å vinne serien med 3 poeng mer en laget som kom på 2. Plass.

Rune Skarshaug.

Merket under

J13 borte mot Elnesvågen 4. mars

Dette var en kamp der våre jenter, helt fra starten av, viste hvem som var sjefen på bana. VVIL jentene løper Elnesvågen i  senk fra starten, og leder med 6 mål etter 15 minutter. Elnesvågen slipper litt mer inn i kampen på slutten av omgangen, men VVIL jentene kan gå til pause med en 6- 10 ledelse.

Jentene spilte en fantastisk 2 omgang. Alle justeringer som ble gitt i pausen ble fulgt opp ,og Elnesvågen klarer ikke å få til noe av spillet sitt.
Keeper og forsvar var fantastisk, bare to baklengsmål i 2 omgang. Med godt tempo gjennom hele kampen, flott målvakt og forsvarsspill kunne VVIL jentene reise hjem med en 8-17 seier.

Sølvi Rekdal

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProIda1a5ab126f

Merket under

J16's andre runde i Bringserien

Vestnes Varfjell's J16 var i Bergen i helga i sammenheng med andre runde i Bringserien.

Jentene selv har oppsummert denne helga på deres egen Facebook side:

Nok en bringrunde er ferdig og vi går desverre på tre tap. I går gikk vi på en kjempesmell mot Bergen, der sluttresultatet ikke er verdt å nevne.. Dagens kamp mot Råde går mye bedre, men vi er for unøyaktige i avslutningene våre. Vi taper denne kampen 24-18, men det var stor forbedring fra gårsdagens kamp. Nå legger vi oss i hardtrening og gjør oss klare til regionskamper i Vestneshallen neste helg.

Jentene har en egen Facebook konto som du finner her: https://www.facebook.com/vvilj2001/
J
entene har også en egen Instagram konto som en finner ved å søke på @vvilj01

Merket under

Damelaget borte mot Træff 20. februar

Vel vitende om at kampene mellom disse lagene alltid har vært tøffe og tette, inviterte damene med seg all støtte de kunne få på tribunene. Laget har i det siste vært preget av sykdom og skader, og hentet også derfor Ingrid fra J16 inn i troppen. Damene var spente, men likevel klar til kamp. De har i det siste spilt fine kamper mot de beste lagene i divisjonen, og tok med seg både den gode følelsen og et godt humør. Lagene holdt tett følge med hverandre frem til 4-4, før Varfjell satt inn rykket. Træff var presset til timeout på 4-8 bare minutter senere. Lite hjalp det når damene fortsatte i samme gir, og kunne gå til pause på stillingen 8-16.

Tidligere har damene fra vestnes hatt problemer med å holde på en solid ledelse, og var fast bestemt på å snu trenden. Træff forsøkte å endre forsvars taktikk, men ikke noe så ut til å stoppe Varfjell som kunne gå av banen med en sterk 18-33 seier. Damene fortsetter flyten med godt lagspill og gode keeper prestasjoner. Kampens høydepunkt var definitivt da sluttsignalet gikk og Kristine Vike Nerås trer frem til direkte frikast bak en høy forsvarsmur. Iskaldt runder hun muren og lar ballen kjenne på nettingen en siste gang. Og med det takker vi for oss!

Caroline Gjelsten

Tøff uke for Damelaget

Damelaget hadde denne uken et tøft program med 3 kamper på 5 dager. Uka har vært preget av godt humør, samspill og gode prestasjoner. Damene har vist mye god handball og må si seg fornøgde med å hente hjem 5 av 6 mulige poeng.

Onsdag 7/2 var første kamp hjemme mot Kristiansund 2. Kampen gikk mye i bølgedaler. I første omgang gikk damene opp i en fin ledelse, som de dessverre ikke klarte å holde, og til pause lå de under med 2 mål. Lagene fortsetter å følge hverandre, men KHK har initiativet i andre omgang. Damene jobber bra for å hente inn forspranget og etter noen svært hektiske sluttminutt endte kampen uavgjort 26-26.

Lørdag 10/2 spilte de borte mot Valder. Damene begynte litt forsiktig men spiller seg fint opp iløpet av første omgang, og går til pause med en fin ledelse på stillingen 10-14. I andre omgang drar de sakte ifra et frustrert Valder og når sluttsignalet går er stillingen 21-31. Kampen er preget av godt humør og samspill. Alle banespillere kom på scoringslisten og en fin keeperprestasjon, en skikkelig lagseier! En god følelse å ta med videre inn i neste kamp søndag.

Søndag 11/2 avsluttet damene med en fin kamp hjemme mot Hødd. Damene lar Hødd sette de to første målene i kampen, før de tok kontroll over situasjonen. Etter dette må vi si at de kontrollerte kampen selv om Hødd ga dem god motstand. Etter å ha vært sen i noen dueller og får 4 utvisninger på rappen spiller damene i undertall i hele 5 minutter med 3 og 4 spiller på banen. I denne perioden er det damene som setter ballene i mål mot alle odds og ser seg aldri tilbake. Til pause står stillingen 16-12. I andre omgang fortsetter damene å kjøre tempo mot et slitent Hødd lag. Vi ser mye fint spill, og selv om også våre damer blir slitne å bommer en del sjanser mot slutten kunne de være fornøyd med nok en 31-21 seier. Samme stilling som på lørdag.

Caroline Gjelsten.

Merket under

J13 hjemme mot Midsund 11. februar

Dette var en kamp VVIL jentene hadde full kontroll på fra start til slutt.
Med solid forsvar og målvaktspill, ble det vanskelig for Misundjentene å komme til skuddsjangser, og VVIL jentene kunne gå til pause med en 14-1 ledelse.
Jentene fortsatt med det flotte spillet videre i andre omgang , og da dommeren blåste av kampen, kunne VVIL jentene gå seirende av banen 22-7.

Sølvi Rekdal.

Merket under

G12 med to hjemmekamper mot Midsund.

VVIL guttene spilte med godt forsvar og målvaktspill. Guttene spilte seg til mange gode sjangser,og skora mange mål.
Guttene våre fikk en fin avsluttning på årets serie  med to seiere mot Misund.
Første kamp VVIL -Misund  -19-17
Andre kamp VVIL - Misund -16-9

Sølvi Rekdal.

J16 med 2 bortekamper i Toppserien i helga

I helga var J16 igjen en tur i Trøndelag for to bortekamper i Toppserien.

Lørdag møtte de Stjørdal, kanskje en av de desidert beste lagene i regionen. Men jentene gikk respektløst på banen, og greide å holde Stjørdal ganske lenge i første omgang. Men rett før pause rykket Stjørdal litt i fra til en en 17-12 ledelse.
Etter pause ble jentene enda mer skjerpet, og knep inn på Stjørdal. Godt lagspill og et godt forsvar og angrepsspill var årsaken til det. Men dessverre - plutselig snudde Stjørdal kampen helt, og fikk inn en haug med mål de siste 8-10 minuttene til en 32-21 seier. Men dette resultatet sier dessverre lite om det meget gode spillet jentene viste gjennom det meste av kampen.

Søndag møtte de Strindheim, og her var trua på seier veldig stor. Jentene gikk på med fullt trøkk, og satte et god standard på både angrep og forsvar. Jentene gikk opp i ledelse, og holdt denne til pause med resultatet 9-10. Etter pause fortsatte jentene i samme spor og hadde et godt tak på kampen. Men, i de siste minuttene så var det dessverre Strindheim som hadde marginene på sin side, og tok en knepen 18-21 seier. Uansett en velspillt kamp av våre jenter og ytterligere forbedringer fra forrige kamp.

 • Skrevet av
 • Lest: 910 ganger
Merket under

J14 hjemme mot Midsund 11. februar

Det tok litt tid før forsvaret vårt våkner, men godt forsvar etterhvert. Jentene spilte godt i slutten på første omgang.
VVIL lå under 9-13 til pause.

Litt ujevnt spill i andre omgang, til tider veldig godt spill.Takker Kaja som stilte sporty opp som målvakt i denne kampen ,og hadde mange flotte redninger.
Misund laget var hakket bedre enn oss og de vant til slutt kampen 17-27.

Sølvi Rekdal.

Merket under

J14 hjemme mot Kristiansund 7. februar

Jentene våre slet i starten av kampen med å sette forsvaret, og Kristiansundjentene skoret 9 mål de første 10 minuttene, mens vi bare skoret 1. Etterhvert fikk jentene tettet bedre igjen bak, og de siste 10 minuttene av første omgang klarte jentene fra Kristiansund bare å skore 1 mål. Til pause lå VVIL jentene under 5-10.

Jentene fortsatte med bra spill i andre omgang, og spilte seg til gode sjangser. Litt mye stang ut ,og litt mange tekniske feil førte til at de ikke klarte å ta igjen forspranget Kristiansund fikk i første omgang. Kristiansundjentene var bedre i dag ,og vant til slutt 14-21. Stor takk til Guste fra j12 som stilte sporty opp som målvakt, når begge våre faste målvakter måtte melde forfall.

Sølvi Rekdal.

Merket under

G12 borte mot Åndalsnes/Isfjorden 4. februar

På grunn av sjukdom og skader var det en noe redusert tropp som reiste til Raumahallen for å møte laget som ligg øverst på tabellen. Det var derfor lite innbyttere, og guttene måtte spille mye og ble slitne.Det visste Åndalsnes å benytte seg av, og løp fra våre gutter med rush på rush. Guttene våre klarte ikke å stoppe Åndalsnes/Isfjorden guttene i forsvar og fremover ble det en del stang ut. I dag ble våre gutter slått av ett bedre Åndalsnes/Isfjorden lag 24-10.

Sølvi Rekdal.

J12 med to hjemmekamper 4. februar

På søndag spilte jente 12 to hjemmekamper.

Laget var sterkt redusert på grunn av sykdom, og noen av spillerne spilte til og med, på tross av at de var noe redusert.
Jentene gjorde en kjempe jobbe i begge kampene.

I første kamp vant vi 10 – 6 over Averøy.
I andre kamp vant vi 19 – 5 over Åndalsnes/Isfjorden

Rune Skarshaug.

J13 hjemme mot Åndalsnes/Isfjorden 4. februar

Jentene spilte en god kamp mot Åndalsnes/Isfjorden i dag. Lagene fulgte hverandre i 1.omgang, men det var våre jenter kunne gå til pause med ettmålsledelse 9-8. VVIL jentene holdt et høyt tempo gjennom hele kampen. Jentene vartet opp med godt forsvar og målvaktsspill. Trener Morten fornøyd med at jentene klarer å gjennomføre det som er avtalt på forhånd. De står samlet på  de fintesterke spillerene og langt framme på skyttere.Jentene spiller seg gode sjanger og skorer mange mål. VVIL vant til slutt 22-15.

Sølvi Rekdal.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProIdecc2362c57

Merket under

Brutal åpning for J16 i Bringserien 3. februar

J16 fikk en tøff start på Bringserien lørdag 3. februar.

Første kamp var mot Fjellhammer, og her holdt jentene følge til pause. Etter pause derimot fikk Fjellhammer vist hvem som er ett av norges beste 16-års lag. De dro i fra med et meget sterkt angrep, og slutt resultatet ble en 28-15 seier til Fjellhammer.

Andre kamp var mot Frøya, og her tok egentlig Frøye ledelsen fra start, og hadde vel kampen i sin 'hule hånd' fra start til slutt. Om årsaken var nerver, taktikk eller konsekvenser av nylige skader og sykdom skal være usagt, men i denne kampen fungerte lite. Resultatet ble en 31-14 seier til Frøya.

Uansett resultat er det alltid noe positivt å trekke frem. Med Bringserien kommer også kåring av beste spiller på hvert lag. I første kamp gikk denne prisen til Ingrid Helene Vikås og i andre kamp ble dette Marie Øverås.

Neste helg er det Toppserie, og da skal jentene til Trøndelag for å møte Strjørdal og Strindheim og vi har klokketro å at jentene vil gjøre sitt aller beste denne helga.

Geirr Eggen.

 • Skrevet av
 • Lest: 501 ganger
Merket under

G12 borte mot Kristiansund 1 og 2 27. Januar

Kristiansund 2 - VVIL Guttene vartet opp med godt forsvar og målvaktspill, og klarte å holde nullen bakover til pause. Når de i tillegg skoret mål kunne de gå til pause med en solid 0-6 ledelse. VVIL klarte å holde nullen helt til 30 spilte minutter, da fikk en av våre gutter en 2 minutter, og Kristiansund klarte å utnytte at de var i overtall og skora 3 mål. Våre gutter var best i denne kampen og skoret mest mål og vant til slutt kampen 4-14.

Kristiansund 1 - VVIL Med et kjempebra forsvar og målvaktsspill mot et godt Kristiansundlag, kunne våre gutter gå til pause med uavgjort 11-11. Lagene fulgte hverandre helt til det stod igjen 5 minutt av kampen. Da ble det litt stang ut for våre gutter, samtidig som Kristiansundguttene traff målet. Flott spill av VVIL, både målvakt og forsvarspill. Guttene var også flinke til å spille seg til gode sjangser og skoret mange mål. En av sesongens best spilte kamper av våre gutter. Kampen endte til slutt 23-18 til Kristiansund.

Sølvi Rekdal.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProId28ab4e8c13

Merket under

VVIL's Damelag borte mot Rollon/Aksla 21. januar

Vestnes Varfjell sine damer tar turen til Ålesund for å møte Rollon/Aksla denne solfylte søndags formiddagen. Ved forrige møte manglet Varfjell mange spillere og måtte blant annet stille med utespillere i mål, noe som resulterte i et ergerlig tap på hjemmebane. Det var derfor en revansjelysten gjeng som satte kursen til Sunnmøre i dag. I førsteomgang følger lagene hverandre tett. Det er aldri mer enn 2 mål som skiller lagene fra hverandre verken den ene eller andre veien. Damene jobber som et lag, og det viser seg at vi har en bredde i laget som kan prestere, og vi er ikke bare avhengig av enkeltspillere. Dette gjør oss i dag til et vanskelig lag å knekke. Stillingen står 12-13 i favør VVIL til pause.

I pausen er lagleder Kay Søreng tydelig og ønsker at vi kommer opp ett nivå i forsvar for å unngå de dumme advarslene og utvisningene. I første omgang ryker vi på 3 utvisninger og har en advarsel i forsvar, og vi er alle enige om at det er gøyest å spille med 7 mann på banen. I tillegg er vi enige om at vi skal sette enda mer trykk fremover med flere overganger og kryssbevegelser. Sultne jenter er klare for andreomgang!

59 sekunder inn i andreomgang starter med noe overtenning, og Malin Furland tar en fiffig demonstrasjon på bedre timing i forsvaret, og tar et aldri så lite kvelertak på motstanderen. Frøken Furland marsjerer av banen fullstendig klar over at dette var på etterskudd uten at dommeren trenger å løfte en finger. Furland gjorde dog en kjempejobb i midtforsvaret i første omgang, så 2 minutter hvile var vell fortjent. Damene har uansett nå bestemt seg for å vinne denne kampen, så vi sørger for å banke inn 2 mål istedenfor å slippe inn i undertallsperioden. Etter halvspilt andreomgang står stillingen 15-20. Alle mann har bidratt, og vi viser at med hjerte varmt og hodet kaldt fortjener vi en plass i toppen av tabellen. Det er på sånne dager det er gøy å spille handball, og vi gjør det som et lag, både bakover og fremover. Vi har en liten dump i slutten av andre, hvor vi tror seieren er i vår hule hånd. Lagleder tar en taktisk time out på stillingen 20-22, før vi mister hodet helt. Dette gjør at vi ror i land en deilig lagseier med sluttresultatet 25-21. I dag er det ingen superstjerner og heller ingen syndebukker. En lagseier er alltid av den gode typen seier. Vi unner hverandre å score, tar de harde taklingene og ønsker å slippe ballen videre. Likevel skal det sies at dette ikke er en TOPP dag for damene, her ligger fortsatt utviklingspotensiale, og vi er sultne på mer.

Silje Sivertsen Bergslid.

Merket under

J16 hjemme mot Melhus/Gimse 21. januar

J16 tok imot Melhus/Gimse i dag.

Første omgang ble vedlig jevnt spilt, der begge lag fulgte hverandre tett. Men de siste fem minutt før pause satte Mellhus/Gimse inn et lite rykk og gikk til pause med en 7-9 ledelse.

Andre omgang ble nok en heller lei affære. Melhus/Gimse dro ytterligere i fra, og for våre jenter var det nok mye som ikke stemte. Både angrep og forsvar var nok en del under det nivået vi er vant med. Likelvel må en ta med at det var en rekke flotte enkeltprestasjoner, så helt mørkt var det ikke! Etter en timeout var det en viss skjerpelse på banen, men kampen var vel mer eller mindre kjørt, og vi måtte se laget ble slått 16-24.

 • Skrevet av
 • Lest: 651 ganger
Merket under

G12 hjemme mot Sunndal 21. januar

Guttene jobbet godt i forsvar og hadde godt målvaktspill. Guttene spilte seg også til gode sjanser og skoret mange mål.
En kamp med mye mål, men desverre skoret Sunndal flere mål enn VVIL og kampen endte 19-23.

Sølvi Rekdal.

Merket under

J14 borte mot Molde 2 og 3 - 21. januar

J14 mot Molde 2
Bra førsteomgang fra våre jenter, bra målvaktspill og forsvar, og ganske bra uttelling framover. Jentene våre lå under 9-12 til pause.
Bra angrepsspill av jentene, skoret mye på et godt Moldelag. Klarte ikke å tette forsvaret der avslutningene kom, derfor ble det mye mål fra Moldejentene. Moldejentene vant til slutt 27-18

Borte mot Molde HK 3
En målfattig 1. omgang som bar preg av litt lite engasjement fra jentene, ingen av jentene står fram og tar ansvar, hverken forsvar eller angrep. 4-6 til pause.
I andre omgang er det godt målvakt og forsvarsspill, men jentene er ikke nøyaktige nok i avslutningene, og det blir få mål. Kampen ender til slutt 11-11

Sølvi Rekdal.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProId8869b6bb5d

Merket under

J13 borte mot Skåla og Træff 20. januar

Borte mot Skåla
Jentene spilte en solid første omgang med godt målvakt, forsvar og angrepsspill. VVIL jentene gikk til pause med en 5-12 ledelse. Selv om det virket  som jentene var litt ukonsentrerte og upresise i forsvar, lite våken på returballer og avslutninger i andre omgang ,kunne jentene reise fra Skåla med en solid 10-21 seier.

Borte mot Træff
Det ble en dårlig start for jentene våre i denne kampen, det gikk over 10 minutt før de fikk sitt første mål, mens Træff skoret 7 mål. Jentene klarte ikke å tette forsvaret, i tillegg var det lite fart i laget vår.Til pause lå de under 6-12 . Et helt annet VVIL lag i andre omgang forsvarsmessig,tett og godt forsvar, Træff skoret bare 3 mål i andre omgang. Selv om jentene løftet seg i andre omgang klarte de ikke å skore nok mål til å vinne kampen, og tapte til slutt 12-15.

Sølvi Rekdal.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProIda5e12427cb

Merket under

J14 borte mot Åndalsnes/Isfjorden 16. januar

Lagene fulgte hverandre gjennom hele kampen.Det var godt målvaktsspill gjennom hele kampen, og våre jenter sto godt i forsvar, selv om de til tider slet med å stoppe venstrebacken til Åndalsnes /Isfjorden. VVIL jentene ledet med ett mål til pause 5-6. Jente spilte seg til mange gode sjanser, men litt lite uttelling på målsjansene. Da det var igjen 4 minutter lå våre jenter bak med 2 mål. Med kjempegod laginnsats i sluttminuttene var det våre jenter som skoret to mål slik at det ble likt igjen. Jentene var veldig nær å putte inn seiersmålet i siste sekund, men kampen endte til slutt uavgjort 14-14.

Sølvi Rekdal.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProId883ff52a87

Merket under

J11 borte mot Aukra og Elnesvågen 14. januar

Bilde til venstre fra Aukra, til høyre Elnesvågen

Seier og uavgjort for jenter 11 søndag 14.01.18. 

Ett lag var på Aukra og spilte mot Gossen. Resultatet ble til slutt 10-10, etter at Gossen fikk mål på straffe når det gjensto 30 sekunder. To jenter fra j 10 var med på laget denne gangen, og gjorde fine innhopp!  Det andre laget reiste til  Elnesvågen, og det endte med stor seier : 5-19! Kampen var jevnere enn resultatet tilsier, men vi fikk bedre uttelling på sjansene og har gode keepere som tar det meste. Forsvarsspillet satt også godt.  Flott innsats av begge lag!

Linda Tomren.

Merket under

J13 mot Averøya og Kristiansund hjemme 13. januar

Første kampen var mot Averøya.
Dette var en bra kamp av våre jenter, der forsvar, målvaktspill var solid. Angrepet fungerte godt og jentene var flinke til å spille seg til gode sjangser og skore. Ekstra kjekt var det at alle utespillere kom på skoringslista når de til slutt vant kampen 24-8.

Andre kampen var mot Kristiansund.
Dette viste vi kom til å bli en vanskeligere kamp med høyere tempo. Jentene hadde godt forsvar og målvaktspill i første omgang, men klarte ikke å sette sjangrene de fikk i angrep ,til pause ledet Kristiansund med 5 mål, 3-8. Jentene våre fortsatte med det gode forsvar og målvaktspillet også i andre omgang, og etterhvert fikk jentene satt mange av sjangrene sine.Men selv om VVIL jentene vant andre omgang 10-9, ble det for vanskelig å ta inn igjen 5 måls ledelsen Kristiansund fikk i 1 omgang.Dette var kampen der våre jenter i mange situasjoner ikke hadde marginene på sin side og måtte til slutt se seg slått 13-17.

Sølvi Rekdal.

Merket under

J16 hjemme mot Chatlottenlund 13. januar

VVIL J16 hadde sin andre kamp i Toppserien, hjemme mot Charlottenlund.

Charlottenlund er en av de store klubbene, og er vel kjent med å ha meget gode lag. Men våre jenter gikk på med fullt trøkk. De møtte er meget offensivt forsvar, men jentene har trent godt og har begynt å finne gode løsninger på dette. Angrepsmessig fungerte det bra fra start. Også forsvaret fungerte meget bra. Absoutt fortjent at jentene ledet med et par mål 10 minutt før pause, men Charlottenlund scoret fire kjappe på tampen så pauseresultatet ble 12-14.

I andre omgang var Charlottenlund tydelig skjerpet, og rykket ganske raskt i fra. I tillegg såg vi at jentene våre slet litt med uttelling i angrep, og et forsvar som slet betydelig. 17 minutt ut i andre omgang låg de under 20-26, men plutselig var det ett eller annet som skjedde med jentene, og en formidabel opphenting startet. Samtllige skudd på mål satt 100%, og forsvaret ble rett og slett utrolig bra, og reslutatet ble uavgjort 28 - 28, en uhyre sterk prestasjon!

Geirr Eggen.

 • Skrevet av
 • Lest: 855 ganger
Merket under

Kampøkt i Skålahallen for håndball J2004

Onsdag var det kampøkt i Skålahallen for håndball J2004. Dette er en økt i regi av regionen hvor 24 spillere fra Nordmøre og Romsdal skal vise seg frem for spillerutviklere for videre uttak til fylkessamlinger. VVIL var representert ved Mathea Lervik, Kristine Ø. Løken, Silje Rekdal og Ingrid Ellingseter. Alle 4 gjorde sine saker meget godt og utmerket seg positivt med god innsats og kvalitet i kampene de spilte. Til den første fylkessamling ( for hele Møre&Romsdal ) ble Mathea og Kristine tatt ut. Både Ingrid, Silje og 1-2 spillere til ligger godt an til å bli tatt ut til senere samlinger denne våren.

Merket under

J12 hjemme 6.1 og borte 7.1

Jente 12 spilte kamper både lørdag og søndag denne helga.

På lørdag 06.01. spilte vi hjemme mot Elnesvågen.Det var godt forsvarsspill i både første og andre omgang, og det var mange gode redninger.
Kampen endte 21 – 4

På søndag  07.01. spilte vi borte mot Åndalsnes/Isfjorden.

Når jentene spiller mot passive lag, blir vi litt stillestående selv også. Dette gjorde kampen i Raumahallen til en litt kjedelig kamp. Men jentene spiller godt, når spillet kommer i gang.
Kampen endte 3 – 17

Vi ligger fremdeles på topp i serien med 124 mål og bare 39 innslupne mål.

Rune Skarshaug.

Merket under

J16 borte mot Stranda 7. januar

J16 var på Stranda søndag 7. januar for årets første kamp i Toppserien avd. 1.

Å spille kamp mot Stranda har de siste kampene vært veldig jevnt, der begge lag har gitt maksimalt for å vinne. Også denne gangen gikk jentene på banen med skikkelig fokus og med skikkelig tempo fra start. Forsvaret satt godt, og angrepet fungerte meget bra. Også Stranda startet bra, og begge lag låg helt jevnt frem til pause med resultatet 10-10.

Etter pause satte våre jenter om mulig inn et enda høyere tempo, og de begynte sakte men forsiktig å dra i fra. Stranda tok innpå i en periode, men våre jenter var klart best særlig i andre omgang, og dro i land en sterk 23-19 seier.

Geirr Eggen.

 

 • Skrevet av
 • Lest: 1222 ganger
Merket under

Damelaget hjemme mot Valder 6. januar

I dag var det duket for oppgjør mellom VVIL-Valder i Vestneshallen.

De to lagene var begge nyopprykket fra 5.divisjon, men hadde store forandringer i lagene, så det var bare å nullstille fra fjoråret og fokusere på seg selv. Kampen startet noe ruskete, hvor vi lar Valder dunke inn noen alt for enkle mål. Damene skjønner tidlig at en seier ikke kommer gratis, så da kopler vi på og rykker fra til en behagelig ledelse. Litt for tidlig å kalle dette behagelig. Det svinger, vi står ikke på returballer fra keeper, og vi bommer på alt for mange skudd. Til pause står stillingen 15-10.

I starten av andre omgang slipper damene Valder unødvendig mye inn i kampen igjen. VVIL har likevel ledelsen hele kampen og går seirende ut av kampen med sluttresultatet 28-20. Dette på en helt ålreit dag for damene våre. Det lades nå opp til søndagens kamp mot Sykkylven/Stranda, hvor oppryddingsarbeidet av smårusk og bomskudd allerede er godt i gang!
ref fra dagens kamp.

Silje Sivertsen Bergslid.

Merket under

G12 hjemme mot Elnesvågen 6. januar

Det er tredje gang guttene møter dette Elnesvågenlaget i sesongens serie.
Guttene våre har spilt godt og jevnt i alle kampene mot Elnesvågen, men har tapt begge tidligere kamper med 1 og 2 mål. Våre gutter ville gjerne vinne denne hjemmekampen.
Lagene fulgte hverandre nesten hele første omgang. Med godt målvaktspill og forsvar stoppet guttene mange av Elnesvågens angrep, og når det var 5 min igjen av 1. omgang dro våre gutter litt fra og kunne gå til pause med en 4 måls ledelse, 9-5.

2,5 min inn i 2 omgang ledet VVIL 12-6, men i en periode klarte ikke våre gutter å tette forsvaret og klarte heller ikke å skore mål ,slik at Elnesvågen pustet oss i nakken og lå bare 1 mål bak 13-12 da det var 8 min igjen av kampen. Våre gutter kom heldigvis sterkere tilbake og dro  seieren i land, og vant kampen 16-13.

Elnesvågen ligger på toppen av tabellen, og VVIL's G12 er første lag som har slått dem denne sesongen.

Sølvi Rekdal.

Merket under

Treningskamper for Damelaget og J16

Lørdag 30. var Modle HK Elite J18 på besøk i Vestneshallen for å møte VVIL's Damelag og J16 til treningskamper.

Første kamp var mot damelaget, og dette ble lenge en spennende og jevn match, der damelaget holdt førlge med Moldes J18 helt til pause. Men tidlig i andre omgang satte Molde inn ett rykk, og kontrollerte resten av kampen rimelig greit inn til en 32-24 seier. Damelaget var noe redusert siden mange spillere er i jobb ol, men Ingrid Helene og Marie fra J16 hjelpte til. I tillegg var Lone hjemme og var også med å bidrog.

Andre kampen var mellom VVIL's J16 og Moldes J18 lag.
J16 var nok veldig redusert med både skader og sykdom, men fikk god hjelp av Caroline, Ida og Gabija og Lone fikk ikke slippe unna denne kampen heller. Molde dro i fra etter at det stod 2-2 tidlig i kampen, og var raskt oppe i en solid ledelse. Etter pause greide J16 en periode å holde tritt med Molde, og ledet for så vidt 2 omgang en god periode. Men Molde har noen solide nøkkelspillere som virkelig tok tak og reslutatet 36-17 bekrfter vel det rimelig greit.

Men, det er uansett alltid noe positivt å ta med på alle kamper.
Mia har vært lenge ute med skade, men kom inn på banen og scoret en straffe. Det var første scoring i kamp på ett år og en måned og 10 dager, og det er veldig positivt at det nærmer seg at Mia kan begynne å trene for fullt igjen.
I tillegg var det første kamp til Silje Melsæther (på bildet over sammen med Vivian) etter at hun meldt overgang fra Molde til Vestnes. Silje er som kjent 'halvt Vestnesing', og på bakgrunn av partnerskapsavtalen mellom Molde og VVIL vil hun kunne spille både på Molde's J18 og VVIL's J16. Dette tror vi vil bli positivt både for Silje og for VVIL's J16.

 • Skrevet av
 • Lest: 708 ganger

J12 borte mot Averøy 17. desember

Søndag 17.12 spilte jente 12 mot Averøy i Averøyhallen.

Jentene begynte forsiktig mot et noe svakere lag fra Averøy. Vi fikk ikke til det helt gode spillet, men gjorde en bra kamp like vel. På tross av en litt svak kamp, og noe spesiell dømming vant vi med stillingen 4 – 22 over Averøy.

Vi ligger fremdeles øverst på tabellen, med seier i alle spilte kamper hittil.

Rune Skarshaug.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProId295b85f3d1

Merket under

G12 borte mot Elnesvågen 16. des.

Årets siste kamp var borte mot et sterkt Elnesvågen lag. Det ble en jevn spennende kamp der lagene fulgte hverandre hele kampen. Våre gutter hadde et kjempegodt forsvar og godt keeperspill ,og i deler av kampen klarte ikke elnesvågenspillerene å komme gjennom forsvaret vårt. Lagene gikk til pause med uavgjort 7-7.

Det gode spillet fortsatte i andre omgang. Elnesvågen ledet med ett mål når det var igjen 18 sekund. VVIL gutter satset alt på å snappe til seg ballen, men Elnesvågen klarte å komme seg til målsjangse og vant til slutt kampen 15-13

Spennende kamp med veldig bra spill av våre gutter.

Sølvi Rekdal.

Merket under

Damelaget arrangerte årets juleavslutning

Damelaget var årets arrangør av juleavslutningen.

Det var mye fin håndball, der en fikk se mange flinke fra minihåndball, J10 og J11, J12 mot G12. J13 og J14 var samensatt som to lag mot hverandre. J16 spilte mot flere av trenerne og det hele avsluttet med en kamp mot noen av sponsorene. Det to siste kampene ble nok mer preget av show, og både spillere, dommere og sekreteriat bidrog til en særdeles god stemining både på og rundt bana. I tillegg fikk fotballspillerne fra J13 utdelt diplom som kretsmestere i årets fotballsesong. Trond Strandmann fikk også en velfortjent opperksomhet for arbeidet han har lagt ned i hallen og i styringsgruppa.

I tillegg til mye fin håndball, var også kiosken utvidet med bl.a. en god julegrøt som ble veldig populær. Sekreteriatet var også styrt av damelaget, og alt i alt en veldig fin ettermiddag med mye god underhldning og god stemning.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProIdc74e86fe67

 • Skrevet av
 • Lest: 640 ganger
Merket under

J12 i Frænahallen 9. desember

Lørdag 9.12 spilte jente 12 sin 3. runde i serien i Frænahallen. Vi spilte 2 kamper.

Første kamp mot Elnesvågen 1.
Jentene startet noe svakt mot et sterkt lag fra Elnesvågen. Til å begynne med lå vi under med 3 mål, men jentene hentet seg inn og fikk i gang både godt forsvar og gode angrep. Allerede etter 1. omgang hadde vi fått et solid overtak. I andre omgang fortsatt jentet gode spillet, og vi slo Elnesvågen1 med 9 – 15

Andre kamp mot Elnesvågen 2.
Etter en times pause, begynte jentene sterkt, men Elnesvågen 2 var også sterk, så det ble en jevn kamp. Jenten fortsatt å spille godt både i forsvar i angrep. Vår fast keeper var syk, så vi hadde med reserve keeper, og hun gjorde en kjempe jobb i mål, i begge kampene.

Utover i 1. omgang og hele 2. omgang spilte vi mot et lag fra Elnesvågen som bar preg av å være svært frustrert. Mot slutten av 2. omgang bar jentene preg av å være slitne, men kampen endte med at vi vant 9-14 over Elnesvågen 2.

Etter 4 spilte kamper, ligger vi nå på toppen av tabellen, med 2 kamper mindre spilt.

Runde Skarshaug.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProIdbbbc29f82e

Merket under

J11 1 og 2 hjemme mot Gossen 10. desember

Søndag 10.12 to J11 1 og 2 imot Gossen.
Første kampen var mellom J11-2 og Gossen, og andre kampen var mellom J11-1 og Gossen. I begge kampene fikk vi se mye flott spill. Veldig godt angrepspill med scoringer fra mange av spillerne og i fra de fleste posisjoner. Forsvaret i begge kampene var også veldig bra, og keeprene hadde hver sin meget gode kamp. Topp underholdning for publikum og kampene endte med 13-8 seier i først kamp og 15-9 seier i andre kamp.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProId42d1ed96f2

Merket under

G12 sine kamper 9 og 10 desember

G12 borte mot Kristiansund lørdag 9. des.
Guttene skulle møte Kristiansund 1 og 2. I den første kampen mot Kristiansund 2 klarte ikke våre gutter helt å sette kampen fra starten, litt forsiktig i forsvar og lite mål.  Stillingen var 4-4 til pause. Først halvveis inn i 2. Omgang spilte guttene håndball slik de kan,og gikk til slutt seirende ut med 11-8.

I andre kamp mot Kristiansund 1, startet guttene med en helt annen energi og spill , og lagene fulgte hverandre helt til slutten av første omgang der Kristiansund kunne gå til pause med tomålsledelsen 9-7. I andre omgang var det i perioder godt spill, men hver gang våre gutte klarte å nærme seg Kristiansund, kom perioder der Kristiansundguttene skoret flere mål enn våre gutter og VVIL måtte til slutt se seg slått 18-12.

Hjemme mot Åndalsnes/Isfjorden 10. des.
Guttene våre starter kampen godt, og spilte jevnt med Åndalsnes/Isfjorden helt til det nærmet seg slutten på første omgang, da skoret bortelaget flere mål en våre gutter og kunne gå til pause med en tremålsledelse 6-9. I andre omgang kom våre gutter aldri inn i kampen igjen. Åndalsnes/Isfjorden dro ifra og kunne dra fra Vestneshallen med en solid seier  8-21

Sølvi Rekdal.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProIdceaa1cb18b

Merket under

J13 hjemme mot Molde 2 10. des.

VVIL viste de skulle møte et sterkt Moldelag og var godt forberedt på å jobbe hardt i forsvar. Jentene spilte med godt forsvar og målvaktspill, og spilte seg fram til gode sjangser i angrep. Lagene fulgte hverandre gjennom hele kampen, VVIL jentene var ett lite hakk forann gjennom hele kampen. De ledet med ett mål til pause 7-6 ,og vant til slutt kampen 15-14.
En av de best spilte kampene til jentene i år.

Sølvi Rekdal.

Merket under

VVIL Damelag hjemme mot Bergsøy 3.12

Det var god stemning i Vestneshallen søndag etter at både G12 og J14 hadde gått seirende ut av sine kamper. Siste oppgjøret for dagen skulle stå mellom våre damer og Bergsøy 2. Det var tydelig for damene at det skulle bli en fysisk kamp da fysikken til Bergsøy må sies å være noe større enn våre egne damer. Taktikken ble satt - stå imot i forsvar og kjøre tempo i angrep. Taktikken var vellykket. Damene tok kontroll fra start, og gikk fort opp i ledelse. Damene hadde mulighet til å punktere kampen, men slet til tider med å få hull på Bergsøy keeper Vedrana Terzic. Til pause stod stillingen 14-9. Etter pausen kom damene treigt i gang og slapp Bergsøy inn igjen i kampen. Bergsøy gikk opp i ettmålsledelse før våre damer innsåg alvoret og begynte igjen å kjempe for seier. De har ikke alltid vært best i tette oppgjør, men denne gangen klarte VVIL å holde hodet nogenlunde kaldt og sikret en 25-23 seier.

Det har vært en meget god sportslig helg for Vestnes Varfjell håndball! J11 med 1 seier og 1 uavgjort, G12 med 1 seier og 1 uavgjort, J13 med seier, J14 med seier og damelaget med seier. I tillegg kvalifiserte J16 seg til Bring serien etter å ha tatt poeng mot selveste Byåsen.

Caroline Gjelsten.

Merket under

VVIL's J16 i Bringserien!

Bak fra venstre: Rikke Sofie Løvik, Astrid Hestnes, Ine Solevågseide, Ingrid Helene Vikås, Marie Øverås, Kristin Ellingseter og Mia Kavli Sylte.
Midt fra venstre: Anette Øverås, Malin Johanne Lien, Hanne Nakken Kjærstad, Iselin Lien Eggen, Emilia Frisk Azour og Martine Aas.
Fremme: Geir Ove Robertset og Vivian Skotte.

VVIL's J16 er nå kvalifisert til den nasjonale Bringserien!

J16 var i Stjørdal denne helgen for siste runde med kvalifiseringkamper til Bringserien. Bringserien er den nasjonale serien for J16.
Utgangspunktet var klart, etter 10 spilte kamper i høst, må jentene ta ett poeng av åtte mulige i helga men utfordingen var at de skulle møte de fire beste lagene i toppserien så langt.

Første kamp lørdag var mot serielederen Klæbu, kanskje den kampen som ble ansett som den tøffeste motstanderen, og det var ikke i denne kampen en antok jentene skulle ta poeng. Kanskje nettopp derfor ble dette er kjempe god kamp av jentene. Særlig forsvarspillet og en super keeper gav Klæbu en skikkelig overraskelse. Riktig nok dro Klæbu fra med en 13-8 ledelse til pause, men jentene kom på banen i andre omgang med ny giv og fortsatt en iherdig kjemping. Jentene holdt stand og greide andre omgangen uavgjort. Resultatet ble til slutt en 26-21 seier til Klæbu. Selv med tap var dette en meget god prestasjon av jentene mot et uhyre sterkt Klæbulag.

Andre kamp på lørdag var mot Byåsen, og nok en kamp mot et topp lag. Laget vårt er fra før noe tynt pga. skader, og situasjone ble ikke bedre med at Emilia måtte forlate banen med skade i Klæbukampen. Men Astrid - som ikke har spilt en kamp siden juni pga skade - er nettopp blitt friskmeldt, og stilte opp. Og det skal hun ha full honnør for! Hun og resten av laget var fast bestemt på at det skulle avgjøres i denne kampen. Samme solide forsvaret og supre keeprspillet fortsatte, og et meget godt angrepspill. Jentene ledet faktisk kampen 9-7 til pause, og i andre omgang fortsatte de med om mulig enda kvassere både i angrep og forsvar. I løpet av andre omgang var de oppe i en 4-måls ledlese, men i de siste minuttene satte Byasen inn det siste de hadde, og greide etterhvert å utligne ledelsen, og score sitt siste mål i kampen. Kampen endte 17-17 og jentene tok det ene poenget de trengte og var dermed kvalifisert til den nasjonale Bringserien. Det tok et par sekunder før dette gikk opp for spillerne, men etterhvert ble jublebrølene både på banen og på tribunen relativt merkbart...

Søndag skulle de to siste kampene spilles.
Første kamp var mot Stjørdal, og enkelt forklart var nok dette en av de svakeste kampen jentene har hatt i høst. Det var kort og godt lite som fungerte, og en utladning fra dagen før må nok nok ta en god del av dette. Kampen endte med en 26-12 seier til Stjørdal.

Andre kampen på søndag var mot Strindheim, og her fungerte alt så mye bedre igjen. Både angrep og forsvar var veldig bra, og jentene holdt følge helt til de siste minuttene av første omgang, og låg bare tre mål bak til pause. I andre omgang satte Strindheim inn et særdeles godt og hurtig angrepspill og fire kjappe mål satte nok våre jenter litt ut. Uansett, jentene kjempet tappert men måtte til slutt se seg slått av et godt Strindheim lag med resultatet 29-17.

Det ble en fantastisk helg der deltagelse i Bringserien ble et faktum, og ikke minst fikk jentene prøvd seg mot det som for tiden er de aller beste lagene i regionen. I tillegg til de sportslige, var også det sosiale et viktig poeng, og helgen startet fredagskvelden med en felles julebuffet med hele gjengen. Takk til Kristin Pettersen som fikset dette!

Jentene har igjen satt kubbrekkord. Aldri har noen lag i Vestnes Varfjell IL nådd så langt, og det er helt utrolig hva jentene har oppnådd. Det er mange som sikkert har hatt en finger med i dette, men først og fremst er det jentene selv som har prestert over tid, og det med hjelp og styring av et godt trenerteam og dyktige lagledere, og en iherdig supporterjeng av veldig engasjerte famliemeldlemmer og venner. Og for ikke å glemme lojale sponsorer! Både klubbens hovedsponsorer og lagets egne sponsorer har også en betydelig del i denne suksessen.
Bringsereien vil nok gi en ekstra utfording i tillegg til det sportslige. Jentene kan like gjerne måte reise til Bodø som til Kristiansand, Bergen eller Hamar. Det vil uansett bli en stor økomisk utfordring for laget, men supporterjengen er klar for å gå igang med en rekke dugnader, og en håper at de blir tatt godt i mot når de dukker opp i forskjellige anledninger fremover. Så får vi også også håpe at klubben finner litt ekstra midler, og utfordrer gjerne også Vestnes kommune i denne sammenhengen.

Geirr Eggen.

 • Skrevet av
 • Lest: 1458 ganger
Merket under

G12 borte mot Midsund og hjemme mot Sundal 2. og 3. desember

G12 borte mot Misund og hjemme mot Sunndal Lørdag 2. desember borte mot Misund. Til pause lå guttene under 9 - 6, men vi kom sterkt tilbake i 2. omgang. Kampen endte med en sterk uavgjort 15 - 15. Guttene var godt fornøyd med resultatet. Forsvarsarbeidet (særlig i 2. omgang) var mesterlig, og bidro sterkt til at vi vant den omgangen.

Søndag 3. desember hjemme mot Sunndal
Flott førsteomgang der guttene vartet opp med godt forsvar, målvaktspill og angrepsspill. Guttene gikk til pause med en solid 12-5 ledelse. Sunndal startet andre omgang bedre enn VVIL og skoret 3 mål før våre gutter fikk sitt første.Guttene fikk etterhvert justert forsvaret sitt og vant til slutt  kampen 18-14.

Sølvi Rekdal

Merket under

J11 borte mot Åndalsnes 2.12

Jenter 11 to kamper mot ÅIF på Åndalsnes 02.12.17    Det ble to kamper med en del rotete spill og få mål. Keeperene var de som storspilte denne kampen!  Til tross for at jentene ikke hadde den beste dagen på handballbana ble det seier 6-11 og uavgjort 4-4. Neste helg er det kamper i Vestneshallen.

Linda Tomren.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProIde8bbb8c15c

Merket under

J13 borte mot Isfjorden 2.12

Jentene startet 1 omgang med godt forsvar og målvaktspill, samtidig som det var god driv i angrepsspillet. Jentene ledet 2 -8 til pause. Rebecca Furunes og Caroline Gjelsten, som var kampens ledere, i trener  Mortens fravær, hadde en god pep-talk i pausen, der jentene blant annet fikk beskjed om å fortsette å holde trykket  oppe også i andre omgang.

Isfjorden hadde tydeligvis gjort noen gode justeringer i pausen og skoret 3 mål i løpet av de 5 første minuttene. Jentene våre klarte ikke helt å justere forsvaret sitt, samtidig som det ble en del stang ut i angrep. Selv om Isfjorden skoret flere mål enn oss i 2.omgang, ledet VVIL jentene hele kampen og vant til slutt 10-12.

Sølvi Rekdal.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProIdf4880f88a8

Merket under

VVIL's Damelag borte mot Isfjorden 28.11

Det har vært langt mellom kampene til damelaget i oppstarten av sesongen. I går, tirsdag 28.11.17, stod bortekamp i Isfjorden på programmet. Damene startet forsiktig og brukte lang tid på å ta styringen. De lot Isfjorden spille sitt spill og det ble lite brudd. Mot slutten av andre omgang hevet forsvaret seg og damene tok sakte men sikkert mer og mer styringen. Til pause stod stillingen 11-13. 

I pausen var lagledere Kay og Tina klare på hvilke justeringer de ønsket fra spillerne, og det så ut til å ha god virkning. Forsvaret spesielt hevet seg, og med redninger kom de flotte rushene vi er vante til å se. Damene var oppr i en flott 16-25 ledelse litt før slutt, men slapp seg ned når seieren var sikret. Noe som ga Isfjorden mulighet til å pynte på resultatet. Damene har mye å jobbe med når det kommer til samspill fortsatt, men det positive i denne kampen var at skytterne våre fant flyten, og at keeperne stod godt. En spesiell god andre omgang av Michelle og Anette denne kampen. Kampen endte i en 21-27 seier for VVIL.

Neste hjemmekamp er mot Bergsøy 2 førstkommende søndag (3.12) kl. 15.00. Vi håper flest mulig har anleding til å møte opp og støtte laget!

Caroline Gjelsten.

Merket under

J13 hjemme mot Elnesvågen 26.11

VVIL spilte første omgang med solid forsvar og  målvaktsspill, men det ble lite mål, derfor lå vi under 4-5 til pause.
Jentene fortsatte det gode forsvar og målvakt spillet i andre omgang, i tillegg et mye bedre angrepsspill. VVIL jentene vant til slutt 12-10.

Sølvi Rekdal.

Merket under

J13 hjemme mot Molde 18.11 og borte mot Midsund 19.11

Lørdag 18. November møtte våre jenter Molde på hjemmebane. Vi viste at vi skulle møte et godt Moldelag med gode skyttere. Våre jenter klarte ikke helt å gjennomføre det forsvaret som trener Morten hadde skissert, det ble til slutt 19 mål for moldejentene.VVIL var i en periode av kampen bare 1 mål bak, men det ble til slutt et  7 måls tap.
Kampen endte 19-12 til Molde

Søndag 19. November spilte  jentene borte mot Misund .
Jenter 13 slo Midsund 13-14.
Jentene kom greit i gang, men slet forsvarsmessig. Det ble derfor en jevn kamp. I 2. omgang fungerer forsvaret og keeperspillet bra. Unøyaktige avslutninger gjør at vi ikke trygger seieren før i siste sekund.

Sølvi Rekdal.

Merket under

G12's tredje, fjerde og femte kamp i serien

Søndag 12. Nov spilte guttene mot Kristiansund 2 hjemme.
Våre gutter var nok hakket sterkere enn Kristiansundguttene. Det ble en kamp med mange mål for VVIL guttene. Ekstra kjekt var det at mange av guttene kom på skoringslista.
VVIL vant til slutt 27-5.

Lørdag 18. Nov. Spilte guttene mot Kristiansund 1 hjemme.
Dette var et sterkere Kristiansundlag ,med gode skyttere og flere gjennombruddssikre spillere.
VVIL guttene slet med å tette igjen i forsvaret,og det ble en del mål for kristiansundingene.
Guttene våre ble etterhvert litt mer PÅ i forsvar,og etter en lang måltørke ble det etterhvert en del mål på Vestnesguttene også.
Kristiansund vant til slutt 19-10

Søndag 19.nov spilte guttene borte mot Sunndal.
Guttene hadde en god start og ledet kampen tidlig med flere mål.
De var flinke til å snakke i forsvar og gjorde det vanskelig for Sunndal å komme på skuddhold. I angrep var de flinke til å bruke både vingene  og steken , i tillegg til solide langskudd . Dette førte til at de ledet 12-4 etter første omgang.
Andre omgang startet med tre mål fra Sunndal ,før våre gutter fikk puttet på andre omgangs første mål. Ikke fullt så velspilt andre omgang , men våre gutter vant til slutt 18-12.

Sølvi Rekdal.

Merket under

J11 1 og 2 hjemme mot Elnesvågen 18.11

VVIL sine 2 11-årslag har vært i aksjon i Vestneshallen lørdag 18.11.17. Det ble to knepne tap mot Elnesvågen i begge kampene. Resultater : VVIL2- Elnesvågen : 13-16.  VVIL - Elnesvågen : 10-12.

Linda Tomren.

 • Skrevet av
 • Lest: 528 ganger
Merket under

J11 1 og 2 hjemme mot Elnesvågen 18.11

VVIL sine 2 11-årslag har vært i aksjon i Vestneshallen lørdag 18.11.17. Det ble to knepne tap mot Elnesvågen i begge kampene. Resultater : VVIL2- Elnesvågen : 13-16.  VVIL - Elnesvågen : 10-12.

Linda Tomren.

 • Skrevet av
 • Lest: 415 ganger
Merket under

Rema1000 Cup i Vestneshallen 11.11

Lørdag inviterte Vestnes Varfjell inn til den årlige minihåndballturneringen Rema1000 cup i Vestneshallen. 36 lag var i ilden fra nærmiljøet i alderen 6-9år, og arrangementet var vellykket og godt gjennomført. Våre egne jenter og gutter hadde en fin opplevelse på hjemmebane og gleder seg til neste turnering.

Bilde 1 G2010: Jonas, Håvar, Adam, Sabir og Abdiwali

Bilde2 J2010: Olivia, Alexandra, Eleah, Julianna, Nathalie, Oline, Sofie, Eline og Milja(2011)

Bilde3 J2009: Tuva, Leah, Hanna og Sofie(2010)

Bilde4 J2008: Ninett, Fride Andrea, Hedda Marie, Solvår, Nora, Michelle, Linnea og Hermine

Caroline Gjelsten.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProId3b9558e872

Merket under

VVIL Damelag borte mot Kristiansund 12.11

Søndag ettermiddag dro damene til Kristiansund for et nytt oppgjør i 4.div. De visste det ville bli en tøff kamp, og var klar for å kjempe om poengene. Damene kom litt trengt igang, og KHK ledet 4-1 når damene begynte opphentingen. Det ble en periodevis god kamp for damene, men hvor de ikke helt klarte å ta kontroll over kampen. Det ble KHK som styrte kampen, og gikk flere ganger opp i en god ledelse før VVIL hentet dem inn igjen. Til pause var stillingen 17-13.

Damene startet litt svakt i andre omgang, men etter 10 minutter så man litt av det som bor i spillerne våre. Forsvaret fungerte bra, og med 8 minutter igjen av kampen var stillingen 22-18. KHK fikk kjenne på litt av det de har i vente ved neste oppgjør. Når det gjenstod 5 minutter av kampen lå Varfjell 4 mål bak. 45 sekunder før slutt vist stillingen 24-24, og KHK hadde muligheten til å sikre seieren i sitt siste angrep. Dette snudde damene og fikk selv mulighet til å avgjøre i siste sekund. Dessverre ble det redning av en meget god KHK målvakt. Det ble en sterk innhenting av damene som absolutt skal være fornøgd med poengdeling denne gangen.

Caroline Gjelsten.

Merket under

J11 med to bortekamper i Fuglesethallen 12.11

Navn på jentene f.v: Laura, Solveig, Ingfrid,  Selma, Lisa Johanne, Linnea, Emma og Sigrid.

J 11 har spilt to kamper i Fuglsethallen i dag. Det ble to seiere. 13-8 mot Molde HK og også 13-8 mot Træff. Mye bra spill.

Linda Tomren.

 • Skrevet av
 • Lest: 519 ganger
Merket under

Sesongåpning for J11 - 05.11

Vestnes Varfjell j11 sesongåpnet idag med bortekamp mot Molde og Træff. Det ble 2 jevne kamper som dessverre endte med tap men det var godt å endelig komme igang. Bildet ble tatt på ferga der jentene fikk en dose bursdag feiring.

Elin Skjegstad.

Merket under

J13 borte mot Averøy og Kristiansund - 29.10

Seier 16-7 over Averøya etter en ikke altfor velspilt kamp, men godt forsvar og keeperspill som vanlig.
En jevn og spennende kamp mot Kristiansund, som vi til slutt tapte med 1 mål.
Bra spill både i angrep, forsvar og keeperspill, men Kristiansund var en tøff motstander.

Sølvi Rekdal.

Miniturnering - 29.10

Da var det jentenes tur på miniturnering i Idrettens Hus. Gode resultater og fornøyde jenter vitner om god fremgang på jentene våre.

Bilde 1: J2010 Sofie,Eline, Synne, Eleah, Alexandra, Nathalie og Oline

Bilde 2: J2009 Mathilde, Leah, Sofie og Tuva

Bilde 3: J2008 Linnea, Hermine, Ninett og Sol

Bilde 4: J2008 Hedda Marie, Solvår, Fride og Jorunn

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProId3e26ec236e

Caroline Gjelsten.

Merket under

Seier og tap i fjerde runde for J16 i Toppserien 28.10

Første kampen for J16 var mot Levanger. Kampen startet veldig forsiktig fra begge lag, og første mål for våre jenter kom først etter 3 minutter. Levanger sitt første kom etter ca 4. Etter en stund med noe svakt spill fra begge lag, våknet plutselig våre jenter til og dro i fra tii en sterk 16-10 ledelse til pause. I andre omgang fortsatte våre med et flott og presist angrepsspill der spesiellt vingene fikk mange og gode avslutninger, samt et trygt forsvar med kun 5 baklengs. Sluttresultatet ble en meget sterk 29-15 seier.

Andre kampen var mot Frøya, og dette ble en helt annen motstander. Veldig hurtige spillere i angrep, og et meget offensivt forsvar gjorde det vansklelig for våre jenter. Men jentene kjempet tappert og satte opp et forsvar som nærmest må betegnes som sesongens beste så langt. Lagene gikk til pause på 11-11. Etter pause var våre jenter en stund i klar føring med et godt angrepsspill, men Frøya greide å mobilisere til enda et hakk opp og de siste 10 minuttene ble det veldig jevnt. På tross av et særdeles godt forsvar og keeperspill som tidligere i kampen, greide Frøya å putte på to mål til slutt som førte til et 20-22 tap for våre jenter.

Geirr Eggen.

 • Skrevet av
 • Lest: 928 ganger
Merket under

G12 borte mot Åndalsnes og hjemme mot Elnesvågen - 28.10

Blei desverre et 4 målstap i årets første bortekamp for g12. Kjempekjekt å se at spillet blir bedre og bedre utover i kampen. Vi lå under 7-1 til pause og tapte til slutt 12-8. Det betyr at vi «vant» 2 omgang 7-5.

Blei desverre 1 målstap i første hjemmekamp også. Vi lå under 6-11 til pause og tapte 17-18 til slutt, vi «vant» 2. omgang i denne kampen også 10-7.

Vi tar dem neste gang!

Sølvi Rekdal.

Merket under

Sesongstart for J12 - 21.10

Lørdag 21. oktober var sesong åpning for jente 12. Vi spilte hjemme i Vestneshallen mot Molde HK 2.

Vi spilte godt, selv om jentene ble slitne mot slutten endte kampen 14 - 7.

Rune Skarshaug.

Merket under

Tredje runde i Toppserien for J16 - 22.10

VVIL's J16 var i Melhus for tredje runde i Toppserien.

Første kamp var mot Melhus/Gimse - et antatt meget sterkt lag. Jentene startet bra, men det viste seg raskt at mye ikke stemte. Første omgang ble desverrer en tøff og lei opplevelse for våre jenter, og måtte gå til pause med en 18-10 ledelse for Melhus/Gimse.
Andre omgang startet bra, og innen de første 15 minuttene hadde jentene nesten tatt igjen ledelsen, og låg en kort stund bare to mål bak. Men Melhus/Gimse satte inn et lite ekstragear i de siste ti minuttene og dro rett i fra igjen til en 29-23 seier.

Andre kamp var mot Steinkjer, og her hadde jentene tydeligvis bestemt seg for å vise seg fra en helt annen og bedre side. Det meste fungerte tilnærmet perfekt fra start med et godt og solid forsvar og med god presisjon fremover. Også lagspillet fungerte etterhvert meget godt, og jentene kunne gå til pause med 16-12 ledelse. I andre omgang satte jentene et enda høyere tempo, og dro kraftig i fra Steinkjer. Etterhvert kunne jentene gå av banen med en meget solid 33-26 seier.

Med to av fire mulige poeng denne helgen, ligger jentene nå på 6. plass der VVIL og tre andre lag har 5 seiere og 1 tap, så dette er meget jevnt.
Kommende lørdag er runde fire, og da tar jentene i mot Levanger og Frøya i Vestneshallen!

 • Skrevet av
 • Lest: 687 ganger
Merket under

J13 sesongåpnet hjemme mot Skåla og Træff 22.10

J13 hjemme mot Skåla og Træff

I årets første kamp møtte VVIL jentene Skåla på hjemmebane.Det var en grei gjennomkjøring der våre jenter vant 27-17.
Helgas andre kamp var mot sterke Træff.
Det ble en jevn og godt spilt kamp, særlig forsvar og keeperspill var veldig bra. Våre jenter vant til slutt 17-14.

Sølvi Rekdal.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProIdd4b37d0524

Merket under

Miniturnering 21.10.17

Lørdag 21.10.17 arrangerte Kristiansund HK miniturnering for guttelagene i Ring 3. Vestnes Varfjell sine to lag fikk fine resultater og samtlige spillere hadde en fin opplevelse i Braatthallen.

Caroline Gjelsten.

Bilde G2009: Andreas, Sebastian, Tobias, Tobias og Sakariye
Bilde G2010: Jonas, Ole Martin, Erling Jarl, Håvar og Sofie

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProIdce5f2c76ba

Merket under

VVIL Damelaget borte mot Spjelkavik 16.10

Mandag dro damene til Spjelkavik for sesongens første bortekamp mot Spjelkavik 2. Vestnes startet bra bakover og viste vika damene at det ikke skulle bli lett å komme seg gjennom forsvaret. Like bra var det derimot ikke fremover, da det ble veldig stakkato og for lite fart i spillet. Etterhvert som tempoet økte fikk Varfjell mange gjennombrudd på Vika forsvaret, men lite betalt for sene taklinger. Dommerne la lista høyt og var veldig variable i dømmingen. Dette gjorde det vanskelig for lagene å justere seg. Til pause ledet Spjelkavik2 14-10.

Vestnes forsøkte seg på en ny lagoppstilling etter pause, men Vika fikk sette fart og komme til gode sjangser. De fikk komme opp i en 7 måls ledelse før våre damer skiftet tempo og startet opphentingen. Etterhvert sto stillingen 23-20 til Vika og damene var igjen inne i kampen. I sluttminuttene endrer dommerne lista, noe som blir forvirrende for begge lag. Denne endringen setter oss ut av spill slik at vi gjør enkle feil som Vika drar nytte av og prikker inn både straffer og kontringer. Sluttresultatet blir 29-23 til Spjelkavika. Det er lett å se at våre damer har mange gode kvaliteter og skal kunne hevde seg godt i divisjonen. Det må videre jobbes med at vi får ut potensialet og blir enda mer samspilt.

Caroline Gjelsten.

Merket under

Seier for damene i første seriekamp

Søndag 24.september var det duket for oppgjør mellom Vestnesdamene og Stranda/Sykkylven. Etter en god oppladning på fjordhotellet, var hjemmelaget motiverte og klare for å dra seieren i land.
De blåe var snart ute med å ta ledelsen, tross mye slurv og enkle feil. Utover i kampen hadde bortelaget enkelte nøkkelspillere som gjorde det vanskelig å dra i fra. Det var periodevis jevnt, og en absolutt fysisk kamp. Dommerne lot ikke spillerne legge lista selv, noe som resulterte i mange utvisninger for begge lag. Rebecca Furunes kunne signere for å sette alle straffene sikkert i nota, og var svært delaktig i å dra seieren i land.

Ida Ø Halkjelsvik

Merket under

J16 - 4 nye poeng i Strandahallen i dag, 23.09

VVIL's J16 var i Strandahallen for runde 2 i Toppserien. Dette gikk som i runde 1 - med 4 nye poeng.

Første kamp var mot Stranda, og det ble som forventet en meget tett og spennende kamp, men de første 10-15 minutten bar litt preg av startnerver fra begge lag. Jentene spilte etterhvert meget godt teknisk med få feil, og ledet 10-8 til pause. Andre omgang ble mye av det samme, og jentene kunne dra i land en god 21-15 seier.

Andre kamp var mot Molde, og dette ble en langt mer fysisk kamp. Første omgang holdt begge lag følge, men våre jenter gikk til pause med en 16-14 ledelse. I andre omgang var våre jenter enda skarpere, og begynte å dra mer og mer i fra, og med et godt lagspill sikret de etterhvert en solid 32-22 seier.

Etter andre runde er våre jenter fremdeles ubeseiret, og ligger nå på fjerdeplass på tabellen etter Stjørdal, Klæbu og Strindheim der kun målforskjell skiller lagene. Neste runde går helga 21. og 22. oktober, og da skal jentene til Melhus for å møte Steinkjer og Melhus/Gimse.

 • Skrevet av
 • Lest: 1147 ganger
Merket under

Vivian Skotte ble årets Spillerutvikler på Håndball Forum, Molde

Vivian Skotte ble årets spillerutvikler på håndballforum i Molde. Begrunnelsen går på både innsats, kvalitet og medmenneskelighet. En stor gratulasjon til Vivian med en velfortjent pris.

Morten Løken.


vvil.no har fått tilgang til nominasjonsforslaget, der Vivian blir beskrevet og begrunnelsen for nominasjonen:

Årets spillerutvikler

Vestnes Varfjell IL ønsker å nominere Vivian Skotte til årets spillerutvikler. Vivian Skotte er trener for J-16 i VVIL. Vivian har trent jentene fra de var 13 år. Vestnes Varfjell er en liten klubb, men satser hardt for å få fram gode lag.

Laget har oppnådd følgende resultat som 14- åringer:
Seier i Ålesund Cup
Seier i Scandic Cup- Molde
2. plass i fylkesserien

Som første års 16- åringer har jentene oppnådd følgende:
Seier i REM- cup
Seier i Ålesund cup
Seier i fylkesserien

Alle jentene på laget har hatt god utvikling med Vivian som trener. Flere av jentene har markert seg bra på både fylkessamlinger og bylag. Vivian har greid å utvikle en flott bredde i laget. Det siste beviset på det er at hele 8 av jentene er tatt ut i bruttotroppen til talentsamlingen i Orkanger for spillere fødd 2001 og 2002.

Vivian er tett på spillerne og får ut det beste av hver enkelt spiller. Vivian stiller opp for klubben og viser stor interesse også for de andre lagene. Dette gjelder både damelaget og lagene med yngre spillere.

Vivian har også tidligere vært trener i VVIL. Hun har for eksempel fått fram Vilde Nerås som i dag spiller for Molde HK på elitenivå.

Vivian bruker mange timer på jentene . Hun viser stort engasjementet og kompetanse i jobben hun gjør. På bakgrunn av dette ønsker vi å nominere Vivian til tittelen årets spillerutvikler 2017! 

Merket under

J16 med sterk start i Toppserien

Vestnes Varfjell's J16 åpnet i dag i Toppserien med to sterke kamper.

Første kamp var mot Tiller, og dette var antatt en sterk motstander med tanke på sist møte i kvalifiseringen. Men våre jenter gikk ut i et avsindg tempo og sjokkstartet kampen med 5 kjappe scoringer før Tiller våknet. Jentene kjørte på, og viste frem et spill som knapt har vært vist før, med uhyre sterkt forsvar og keeperspill samt et meget presist og effektivt angrepsspill. Lagspillet fortjener også sterk ros, da dette var noe av det beste vi har sett. Det var også særdeles få tekniske feil som førte til at neste hvert angerp ble mål, og hvert forsvar ble en redning. Til pause stod det hele 18-6 til våre jenter.
Andre omgang fortsatte i samme tempo og kvalitet, og det gikk ikke lenge før Tiller rett og slett ga opp. Sluttresultatet ble en kanonserier med resultatet 34-13.

Andre kampen var mot Kristiansund. Også her startet jentene bra, men kanskje ikke så intenst som i første kamp. Men de tok kjapt ledelsen her også, og etter bare 15 minutter stod det 8-1 til våre jenter. Det ble en slitsom omgang, men jentene jobbet på til en sterk 15-5 ledelse til pause. I andre omgang tok Kristiansund mer tak utover i kampen, og våre jenter slet en del med å få ting til å fungere. Det ble litt spenning på slutten der Kristiansund kjempet seg stadig innpå. Men jentene holdt stand, og sluttresultat ble 24-20 seier til våre jenter.

Uansett et skikkelig solid start på Toppserien med 4 poeng av 4 mulige allrede i første runde.

 • Skrevet av
 • Lest: 1246 ganger

J16 på Haslump Cup 2017

VVIL's J16 var i helga på Haslum Cup i Oslo.                                      Foto: Caroline Gjelsten.

Jentene var påmeldt nivå 1, og vi fikk erfare at dette var et meget høyt nivå. Jentene startet lørdag med to kamper mot Gran-Arendal og Bodø. Dette ble to vedig tøffe kamper, der spesielt den første ble lei sak. Det ble tap i begge, og spesielt den første må kanskje tilskrives høyt spenningsnivå og helt ukjent motsand.
Tredje kamp lørdag kveld var mot Ullern, og da begynte ting å stemme mye bedre. Selv om jentene tok ledelse tidlig og kjempet en god kamp, tok Ullern dem igjen og greidde å få inn et seiersmål helt til slutt. Men uansett, dette var en kamp der jentene fikk spillt mye bedre i alle ledd.

Søndag var det sluttspill og nye muligheter. Pga. plassering i gruppespill, så måtte jentene spille en kamp mot et annet 4. lag. Dette ble mot Linderud, og her var jentene akkurat der vi er vant til å se dem. Meget godt lagspill, og alt fungerte utmerket som resulterte i en sterk 15-9 seier. Deretter var det Hinna som stod for tur, og igjen viste jentene at lørdagens kamper ikke var representativ for det de kan prestere. En veldig jevn kamp som til slutt endte med 15-13 seier.

Da var det klart for kvartfinale mot Heradsbygda, en av gruppevinnerne fra lørdagens gruppespill. Jentene dro i fra fra start, og holdt en god ledelse den første delen. Men Heradsbygda tok sakte men sikkert innpå. Med mindre enn 15 sekunder igjen scoret våre jenter ett måt til ledelse 14-13, men Heradsbygda greide utrolig nok å putte inn en utligning, og kampen gikk til sudden death. En ikke helt ukjent situasjon for jentene, og like forferdelig hver gang... Det ble et batalje med hele 4 angrep (2 hver), før Heradsbygda greide å presse inn et seiersmål. Uansett en fantastisk spennende og god kamp av jentene våre, og dette skal bli spennende å følge i toppserien som starter allerede lørdag 9 september. Da kommer Tiller og Kristiansund til Vestneshallen.

 • Skrevet av
 • Lest: 521 ganger
Merket under

6 jenter fra VVIL Håndball på Regional Talentsamling i Orkanger

I perioden 23-26.06 og 27-30.06 var 6 jenter i aksjon på årets Regionale Talentsamling.

I den første perioden var Hanne Nakken Kjerstad for jenter født 2002 og i den andre perioden var det Astrid Hestnes, Emilia Frisk Azour, Marie Øverås, Iselin Lien Eggen og Ingrid Helene Vikås som deltok i perioden for jenter født 2001. I tillegg skulle Lea Christine Lindset ha deltatt, men måtte desverre melde avbud pga. skade.

Jentene fikk i løpet av 8 hektiske treningsøkter fordelt på 4 dager en grundig og omfattende opplæring i sine posisjoner, både separate treninger, og i samspill med andre posiosjoner. Inne i disse øktene ble det også rene håndballkamper med full innsats. Ut over dette en egen økt med mental trening. Alt i alt en meget innholdsrik og lærerik opplevelse for alle jentene.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProId8a7ba11f93

 • Skrevet av
 • Lest: 1607 ganger
Merket under

VVIL's J16 er kvalifisert til Toppserien for neste sesong!

Vestnes Varfjell IL's J16 er nå kvalifisert til Toppserien for sesongen 2017/18.

Toppserien - tidligere regionserien - samler de beste lagene fra Møre og Romsdag, Sør Trøndelag og Nord Trøndelag.
Jentene var i Stjørdal for å spille kvalifisering i helga der de 15 beste lagene i regionen går videre til Toppserien. Vestnes Varfjell IL havnet i en gruppe med Steinkjer, Orkanger og Tiller - noe som ble sett på som en sterk gruppe, men med stor tro på at disse kunne en spllle godt i mot.
Første kamp på lørdag gikk mot Steinkjer, og her spilte jentene særdeles godt, kanskje noe av det bedre vi har sett på lenge. Våre jenter gikk tidlig ut og skaffet en ledelse, som de holdt gjennom det meste av kampen. I tillegg til et meget godt forsvarspill, så fungerte angrepet meget godt med scoringer jevnt fordelt på alle posisjoner. Denne kampen vant jentene 25-20.
Andre kamp på lørdag var mot Orkanger, og her var forsvaret fremdeles på plass. Angrepet fungerte også meget bra, og etterhvert gikk det opp for de fleste at en seier her ville sikkre plassen i Toppserien. Jentene holdt koken, og dro i land en meget solid 29-23 seier.
Søndag var det klart for tredje kamp, og da mot Tiller. Dette ble kanskje ikke jentenes beste kamp, men de slet en fysisk hard kamp mot meget tøffe og sterke Tiller spillere. Kampen var jevn fra start til ca 10 minutter igjen da Tiller dro i fra. Men jentene samlet seg mesterlig og greidde til slutt å ta igjen ledelsen, og putte inn et siste mål kun sekunder før slutt. Det ble til slutt en 23-22 seier.
Jentene gikk altså ubeseiret gjennom kvalifiseringen, noe som også kun Byåsen, Stjørdal, Frøya og Klæbu greide. Sterk prestasjon!
En annen sak som bør nevnes, er at flere av de nye i laget fikk være med å bidra i kampene. Flere av 02'-erene er nå å betrakte som fast på laget og det ser vi vil fungere utmerket og vil være en god og viktig styrke for laget. Dessverre er det slik at laget har et par skader, og i tillegg var det to av spillerne som låg hjemme i sykesenga denne helga. Med kun en keeper, stiller Krisine Øveraas Løken - egentlig spilt på J12 sist sesong - sporty opp som reserve keeper. I dagens kamp ble hun også satt utpå, og at en 13 åring stiller opp mot store og tøffe Tillerspillere, er intet mindre enn imponerende. Flere viktige redninger ble det også når kampen vippet frem og tilbake, så hun fortjener en spesiell takk for innsatsen.

Dermed er VVIL's J16 lag historisk! Dette er første gang et lag fra VVIL Håndball har kvalifisert seg til regionsspill. Dette er i seg selv en enorm prestasjon, og jentene har faktisk oppnådd alle sine mål til nå. Planen om å nå Toppserien - eller regionserien var tittelen da - starter allerede for neste 3 år siden, da Vivian tok over laget. Hun hadde da sett såpass mye av laget og det gode grunnlaget tidligere trenere hadde gjort, at dette ville være et mulig mål. Laget har tatt utfordringen og startert en langsiktig plan med både intense lagtreninger og egentreninger.
Etter at jentene ble nummer 2 i fylkesserien 2015/16-sesongen, ble det også et klart uttrykt mål at fylkesserien skulle vinnes i 2016/17 sesongen. Dette ble gjort, så nå er jentene både fylkesmestre som 14 og 15 åringer i en 16 års serie, og har nå altså startet neste sesong med å kvalifisere seg til Toppserien. Dette er som nevnt utrolig sterkt, og dette skal bli uhyre spennede å følge fremover. Hvis nå jentene fortsetter i samme retining, så er det ingen hemmelighet at Bringserien er neste store mål (landsdekkende J16 serie). Og det er absoultt ikke et urealistisk mål når en ser på hva jentene har prestert hittil i sin kariere. Et annet resultat av denne satsningen, har blitt nevnt i en annen artikkel her - nemlig at intet mindre enn at hele 7 av lagets spiller er tatt ut til sommerens Talentsamling i Orkanger.

Vivian Skotte og Geir Ove Robertsen har gjort en formidabel jobb med jentene, og i helga styrket de trenerguppa med Morten Løken som også har vært med og hjulpet til på flere treninger. I tillegg har Lone Sofie Skotte og June Skotte Nyheim vært med å bidratt som trenere på treninger. Ut over det så har støtteapparatet med Liv Ingrid Øverås og Geir Håvard Ellingseter styrt en sterk og engasjert foreldregruppe. Alt i alt en fantasisk gjeng å være med i!

 • Skrevet av
 • Lest: 1271 ganger
Merket under

7 spillere fra VVIL Håndball til regional Talentsamling

Vestnes Varfjell's håndballgruppe er i år meget godt representert ved regional Talentsamling i Orkanger i slutten av juni.

Ved denne samlingen er det ca. 80 spillere i født 2002 og ca. 70 spillere født i 2001/2000 som får delta. Regional Talentsamling samler spillere fra Møre og Romsdal, Trøndelagsfylka, Nordland Troms og Finnmark. Uttaket er basert på fylkessamlinger inneværende år, og at VVIL får med hele 7 spillere er i selg selv helt unikt, sett i fohold til sørrelse på klubben, området som dekkes og av antall spillere. Dette viser at det nå er på tide at en kan si høyt at VVIL er en god klubb å spille håndball i!

Spillerne som er uttatt er Hanne Nakken Kjerstad (født i '02), Astrid Hestnes, Emilia Frisk Azour, Ingrid Helene Vikås, Iselin Lien Eggen, Lea Christine Lindset og Marie Øverås (de seks siste født i '01). Astrid, Emilia, Ingrid Helene, Iselin, Lea Christine og Marie har spilt i lag i mange år, og i inneværende sesong har også Hanne blitt mer og mer en del av samme laget.
At disse 7 nå er tatt ut kan tilskrives iherdig egeninnsats både på lagets og egne treninger, men innsatsen til hovedtrenerne Vivian Skotte og Geir Ove Robertsen er også en vestenlig og stor del av årsaken til at disse jentene får denne muligheten. Det kan også være på sin plass og nevne det gode bidraget fra flere trenere, bl.a. Lone Sofie Skotte, June Skotte Nyheim, Morten Løken og Caroline Gjelsten.

At ett og samme lag er representert med 6-7 spillere viser også at det satses veldig seriøst på at flest mulig skal lykkes best mulig. VVIL's J16 har mange gode spillere og det hadde ikke vært feil at en eller to spillere til ble tatt ut. Uansett så blir det veldig spennende å følge disse jentene videre, i lag med resten av laget fremover. Allerede til helga avgjøres en veldig viktig milipæl, da laget skal delta på kvalifisering til regionalt seriespill kommende sesong.

Merket under

J16 på Storhamarcup 26-28 mai

J16 var i helga på Storhamarcup.

På tross av en del skadefrafall, ble det likevel en tur til Storhamarcup for J16. Med flere spillere ute med skade, ville dette bli en cup der også de nye spillerne fra '02 måtte opp og vises seg frem, noe de alle klarte med glans!

Første kampen lørdags morgen gikk mot Korsvoll, og her startet jentene overraskende friskt. Jentene tok kontroll tidlig, og styrte denne kampen til en solid 18-15 seier.
Kamp nr. 2. ble mot Ski. Dette ble en fartsfylt og spennende kamp. Også denne kampen vant de, med resultatet 14-12.
Dermed var det klart for 3. kamp denne dagen. Da mot Oppegård, en antatt veldig vanskelig motsander og en av de større klubbene. Det ble ikke lettere av at dette var jentenes 3 kamp, og jentene var allerede litt kjørt fra de to forrige kampene, samt en veldig høy temperatur både i og utenfor hallene. (Målt ute til over 30 grader midt på dagen!) Til alt overmål var dette Oppegårds første kamp for dagen, så selve turneringsopplegget var heller ikke helt som det burde være. Uansett, jentene gikk knalhardt ut, og og tok ledelsen tidlig i kampen med et par mål. Denne holdt de til de siste minuttene, men Oppegård tok igjen våre jenter til stillingen 11-11. Denne greide våre jenter å holde, så de berget et uhyre viktig poeng med uavgjort.
Siste kampen denne dagen gikk mot Ål IL. Kanskje dette ikke ble den mest intense kampen, men uansett så tok jentene oppgavene alvorlig og to føringen rimelig kjapt mot et lag som også bar preg av varme og tett program. Det ble etterhvert en enveiskjøring, og jentene våre dro i land en klar 15-6 seier.

Siden de ble nummer 2 i innledende runde (samme poengsum som Oppegård, men med litt dårligere målforskjell), var det klart for kvartfinale i A-sluttspill søndag. Her møtte jentene Kolbotn, også et meget sterkt lag. Men jentene var fast bestemt at her skulle det kjempes til slste slutt, og det fikk de vist til gangs i denne kampen. Keeper og forsvar spilte helt fantastisk, og angrepet var også særdeles bra. Laget viste et samarbeid og lagspill som det er lenge siden vi ha sett, og på grunn av dette holdt de Kolbotn gjennom hele kampen. Sågar ledet med et par mål en liten periode. Men, de måtte seg seg slått med 10-11 til slutt, men det er uansett en utrolig sterkt resultat.

 • Skrevet av
 • Lest: 1042 ganger
Merket under

Damelaget med opprykk til 4 div. til neste sesong

Damelaget rykker likevel opp i 4.div til neste sesong!

Damelaget i VVIL Håndball stilte i inneværende sesong med hele to lag i 5. divisjon. Begge lagene gjorde det meget bra og kom på henholdsvis 2. og 4. plass i serien. Men opprykket til 4 divisjon ble desverre avgjort i siste seriekampen, der Træff gikk seirende ut i siste avgjrende kampen mot VVIL 2, som da sikret Træff første plassen i 5. divisjon og direkte opprykk til 4. divisjon.

Så er det slik at i lavere divisjoner kan det komme trekninger, reservasjoner mot opprykk og andre omstendigheter som fører til at det blir 'ledige plasser' i seriene. Det er ikke en selvfølge at neste lag i lavere divisjon får en ledig plass, så spenningen var stor før sist kretsmøte da dette skulle avgjøres. Heldigvis gikk det damelagets vei denne gangen, og vi ser frem til å se de kjempe fullt fortjent i 4. divisjon i kommende sesong.

 • Skrevet av
 • Lest: 1095 ganger
Merket under

VVIL på DnB Cup 29.4 - 1.5

Dnb cup i Trondheim 29.4-1.5

Vestnes Varfjell reiste til Trondheim på DNB cup med 2 x j10 lag, j11, g11 og j12. Spillerne var innlosjert på Kolstad skole. Alt spill foregikk i Trondheim spektrum der det var 6 haller. Kjekt med flere lag i aksjon, da kunne vi gå mellom hallene og heie på hverandre så langt det var mulig. En stor gjeng var også og såg semifinalen i sluttspillet mellom Byåsen og Larvik. Både spillere, ledere og foreldre er enig om at det har vært en god og underholdende opplevelse både på og utanfor bana.

J10
Vestnes Varfjell j10 dro avgårde med 14 spillere fordelt på 2 lag. Å dra på cup er spennende og det er store krav til mestring både på og utafor bana for våre unge spillere. Men vi har en flott gjeng jenter som virkelig har mestret på alle måter. De støtter og tar vare på hverandre. Jentene har fått mye spilletid på totalt 8 kamper og det har gitt resultat at omtrent samtlige har kommet på scoringslisten. I tillegg har vi fått sett flere gode keepere i aksjon. Mye godt forsvarsarbeid og godt lagspill, til tider tøffe tak. 2 knepne tap, 1 uavgjort og 5 seiere ble fasiten. Dette er en god gjeng med godt humør og viser stor glede for spillet. For oss foreldre har det vært til tider svært spennende og engasjerende på sidelinja.

J11
Jentene vant alle sine 4 kamper. De møtte sterke motstandere, Furnes, Frosta, Spjelkavika og Kolstad. Lag fra store deler av landet. Jentene sto, som et fjell i forsvar. De spilte, som et lag. J11 hadde godt av denne cupen, da de bygget gode relasjoner på og utafor banen. De fikk tid til en tur på Rush trampolinepark i tillegg til Byåsen - Larvik. Jentene kunne tenkt seg at cupen varte lenger. Premieutdeling J11 Trondheim DNB CUP ble en fantastisk og underholdende helg, både for foreldre og barn.

G11
VVIL G11 reiste til Trondheim med 9 spillere. Til tross for en utfordrende sesong i serien, var det en veldig gira og spillesugen gjeng som reiste nordover. Vi var litt urolige for formen, siden flere av guttene har slitt med sykdom siste tiden, men de beit tennene sammen og ristet det av seg. I første kamp møtte vi Sunndal, som vi har hatt både seier, uavgjort og tap mot tidligere i sesongen. G11 har i serien alltid spilt best i 2. omgang. Med bare én omgang i cupen, så måtte guttene bare gi jernet fra start, og det gjorde de! Vi slo Sunndal med ett mål (7-8). Snakk om drømmeåpning på turneringen for guttene, som ikke har vært bortskjemt med å vinne. Deretter fulgte en tøff kamp Ringebu-Fåvang HK, hvor motstanderne tidlig rykket fra, og vi gikk på et 5-målstap. Det så ikke ut til å gå alt for hardt inn på dem, for neste kamp vant vi 9-6 mot Rørvik, før de satte punktum mot hjemmelaget Kolstad med en sterk 7-4 seier. Da stod jubelen i taket! 3 av 4 mulige overgikk våre forventninger. En fantastisk fin avslutning på årets sesong. Vi er så utrolig glad for at guttene endelig får føle på gleden av å vinne. Vi vinner mot gode lag gjennom solide prestasjoner av samtlige på laget, som plasserer oss i toppen av vår pulje. I tillegg har det vært utrolig gøy med alle gode tilbakemeldinger fra de som så på og fulgte oss i helga. Jeg tror vi overrasket mange, kanskje også oss selv :-) Alt i alt en gedigen opptur for spillere, foreldre og støtteapparat - vi er veldig stolt av guttene våre! Det er ekstra gledelig at alle guttene går på en ny sesong fra høsten, slik at VVIL også neste sesong vil ha et guttelag!

J12
De 13 jentene reiste til Trondheim med mål om å komme til A sluttspillet. Den første kampen mot Furnes ble en tett og litt for spennende kamp, der lagene fulgte hverandre gjennom hele kampen. 10 sekund før slutt var det heldigvis en VVIL spiller som satte inn det avgjørende målet og våre jenter vant 5 - 4. I andre kamp i innledende runde møtte jentene et lag fra Kyrksæterøra. I denne kampen tok jentene tidlig styring i kampen og vant 10 - 2. I den siste kampen i puljespillet møtte jentene Spjelkavik. Her viste jentene tidlig hvem som var sjefene og kunne gå seirende av banen med 8 -4. Som puljevinnere gikk jentene rett til kvartfinalen der de møtte et sterkt lag fra Strindheim. Våre jenter startet godt og lå litt foran gjennom nesten hele kampen. Jentene kjempet godt , men dessverre holdt det ikke helt inn, og kampen endte med et surt ettmålstap. Surt å tape en kamp de ledet nesten hele kampen, men må si seg fornøyd med å spille jevnt med det sterke laget fra Trøndelag. Laget og trener også veldig fornøyd med å komme i kvartfinalen i en så stor turnering med 27 lag i gruppa.

Elin Skjegstad

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProId2003a21ae7

 

Merket under

J16 til kvartfinale i reg. sluttspill

VVIL's J16 var i helga i Trønderhallen i Levanger for regionalt sluttspill for J16.
Regionalt sluttspill er et finalespill for de beste lagene lokal-, fylkes- og regionsserien fra Møre og Romsdal, Trøndelgsfylkene og delevis Nordland.

Sluttspillet startet med et innledende gruppespill. Første kampen var mot Sandenssjøen, og dette ble egentlig en ren enveiskjøring fra start til slutt. Kort oppsummert ble dette en solid 25-9 seier som sier det meste. Andre kampen ble lørdag formiddag, og da mot Sverresborg. Dette var et langt bedre lag, og en langt jevnere kamp. Resultatet ble 15-13 seier til våre jenter, og de hadde en rimelig god kontroll gjennom hele kampen. Siste kamp i gruppespillet ble mot Levanger. Levanger som er et rent regionslag ble en tøff motstand for vår jenter. Første omgang ble nok ikke som planlagt, og jentene låg ganske mye under til pause. Men i andre omgang ble det full skjerping, og til tross for et 27-19 tap, ble det fightet ganske så bra i denne omgangen. Uansett, jentene gikk videre til finalerunden som neste beste lag i sin gruppe.

Først kamp i finalerunden ble mot Orkanger. Dette ble muligens helgens beste kamp, der jentene fikk vist et meget godt og kontrollert spill, der de fleste avtaler og trekk ble gjennomført på en særdeles god måte. Det ble til slutt en meget sterk 22-18 seier. Deretter var det klart for kvartfinale spill for våre jenter, og en ny milepel nådd. Det er vel første gang i Vestnes Varfjells historie at et håndballag har nådd så langt. Uansett, det skulle spilles mot Klæbu, og dette er en meget sterk klubb med mange gode lag. Jentene vår møtte nok ett av de tøffeste, og det fikk de føle etterhvert. Jentene holdt godt følge langt ut i første omgang til stillingen 7-7, men derifra og ut var det nok Klæbu som fikk til det meste, mens våre jenter desverre slet med å bryte igjennom. Det ble til slutt et 23-13 tap, men erfaringene har vært særdeles viktig å få med. Det kan nevnes at dette Klæbu-laget gikk hen og vant hele slutspillet - noe som sier litt om kvaliteten på dette laget.

Nå er det trening og treningskamper som står for tur, før jentene drar til Storhamar Cup i slutten av mai, og deretter blir det sansynligvis kvalifiseringsspill for Regionsserien i begynnelsen av juni. Det skal bli spennede og se hvor langt jentene kan ta dette, da mange av de tøffeste motstanderne nå er for gamle for J16 serie, og er gått opp til J18.

 • Skrevet av
 • Lest: 869 ganger
Merket under

Siste seriekamp for J12-2 i denne sesongen - 2. april

J12 borte mot Averøya.

VVIL 2 spilte i dag sesongens siste seriekamp. Etter en litt treig start ,våknet jentene etterhvert til liv, og ledet med 7 mål til pause. Jentene jobbet hard og målrettet både i forsvar og angrep ,og var flink til å bruke hele laget. Ekstra kjekt at nesten alle sto på skoringslista da laget kunne avslutte sesongen med 17- 2 seier over Averøya. Da er det bare å glede seg til DNB cup i Trondheim siste helgen i april!

Sølvi Rekdal.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProId13e897d533

Merket under

Sesongens siste kamp for dameleget

Sesongens siste kamp for damene.

I dag var det duket for topp oppgjør mot Træff hvor opprykket skulle avgjøres i 5div. Damene dro til Træffhuset med redusert mannskap og var innstilt på å gi Træff virkelig kamp om de avgjørende siste 2 poengene. Damene gikk hardt ut i kjent stil og rystet Træff. Damene jobbet kjempebra i første omgang, og Træff ble i perioder rett og slett rundspilt. Laget stod sammen i forsvar og jobbet godt, men kanskje Vilde spesielt hadde en knalll kamp med bl.a. 2 strafferedninger. Laget hadde god støtte i Robert Connor som stilte som lagleder, og med klar strategi som skulle være avgjørende for den gode starten. Med et Varfjell uten innbyttere og på ukjente posisjoner, skulle det vise seg å bli tøft å fullføre kampen i samme tempo. Træff jobbet seg sakte men sikkert inn i kampen, og rykket fra på slutten av andre omgang. En absolutt godkjent kamp fra damenes side!Vi gleder oss til fortsettelsen neste sesong, og takker for sterk støtte fra J16 som tok turen for å heie oss fram.

Caroline Gjelsten.

Merket under

Serieavslutning for VVIL's J12 1 og 2 mot Skåla 25.03

J12 hjemme mot Skåla.

Da går det mot slutten av denne håndballsesongen og de to j12 lagene skulle møte Skåla hjemme.Begge lagene våre viste at de var sjefen på bana i dag ,og vant sikkert 20-6 og 27 -13. Selv om VVIL 2 skal spille borte mot Averøy neste helg har lagene våre sikret seg flotte plasseringer på tabellen med 3 og 4 plass.

Sølvi Rekdal.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProId5a0f76d0c2

Merket under

Serieavslutning for VVIL's J16 25.3

J16 med sesongavslutning mot Langevåg 2 i Vestneshallen 25.3

Da var det tid for siste kamp i serien for denne sesongen. Som nevnt en rekke ganger tidligere, ble jentene seriemestre allerede forrige helg mot Stranda, så dette skulle bli et perfekt punktum på sesongen.

Langevåg gikk ut i et veldig offenstivt forsvar, men jentene våre hadde lært mye fra forrige helg og var vel forberedt på denne taktikken. Det gikk ikke mange sekunder før første mål var et faktum, og jentene våre hadde etterhvert få problemer med å smette forbi Langevågs forsvar. Det stod hele 6-0 i vår favør før Langevåg fikk inn første mål. Utover i omgangen ble det etterhvert veldig tydelig at våre jenter har fortjent plasseringen de har oppnådd. Både angrep og forsvar satt som et skudd, og til pause resulterte dette i en 14 - 7 ledelse til våre jenter.

I andre omgang fortsatte jentene sitt eget spill, og både humør og teknikk var på topp. Forspranget ble bare større og større, og dette vil en påstå først og fremst skyldes veldig presist angrep med mange flotte kontringer, og et særdeles godt forsvar, samt at begge keeperne hadde en kjempegod kamp. Litt stress på slutten av omgangen, men det skyldtes kun et sterkt ønske om å sette et helt utrolig mål, nemmelig å score 500 mål i løpet av serien. Nest siste mål, ble nettopp dette, og jubelen var høy både på bana, benken og tribunen. Jentene dro med dette i land sesongens beste resultat med en 35 - 15 seier over Langevåg.

Selv om serien nå er ferdig, har jentene mange planer fremover.
Allerede førstkommende onsdag inviterer jentene til Moteshow i Vestneshallen. Flere lokale og store aktører vil delta, og dette er noe helt nytt for jentene som arrangerer og som skal benyttes som modeller. Dørene åpnes kl. 17:00, og se ellers informasjonen ved å klikke på denne linken.

Deretter er det regionalt sluttspill i Trondheim 21-23 april, og etter noen uker er det Storhamar Cup i Hamar 26-28 mai. Derette det andre store målet for jentene i år, kvalifiseringspill for Regionsserien 9-11 juni.

Geirr Eggen.

 • Skrevet av
 • Lest: 1044 ganger
Merket under

J11 med sesongavsluttning 18.3

Lørdag 18.3 spilte Jente 11 de 2 siste kampene i Trønder energi serien denne sesongen.

Første kamp spilte vi mot Kristiansund 2. Jentene spilte veldig bra, og vi vant 10-7. Andre kampen spilte vi mot Kristiansund. Etter en litt forsiktig start, der vi lå litt under en liten stund, vant jentene til slutt 17-12.

Rune Skarshaug.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProIdb9441325f7

Merket under

VVIL's J16 er seriemestrer i Fylkesserien!

VVIL's J16 møte mot Stranda 19.3 sikret seriemseterskapet!

Jentene var noe spent før kampen, men alle hadde stor tro på at dette skulle bli en kamp med god mulighet for en seier. Men i bakgrunnen lurte det faktumet at dersom Stranda vann med mer enn 6 mål, ville de bli seriemestre. Og Stranda er ingen enkel motstander, noe som tabellen klart har vist. VVIL og Stranda har gjennom det meste av sesongen vekslet med å være nr 1 og 2 i fylkesserien.

Kampen startet, og Stranda gikk ut i et veldig offensivt forsvar. Dette ble vanskelig for våre jenter som slet med å komme til gode avslutninger. og noe som førte til at Stranda kunne gå opp i en tre-måls ledelse før våre jenter fikk scoret sitt første mål. I hele første omgang ledet Stranda, men jentene greide å holde noenlunde følge, og etter en sterk opphenting ble pauseresultatet 11-9 til stranda.

I andre omgang fortsatte Stranda sitt offensive forsvar, og i en periode stod det 16-11 før jentene våre greide å snu trenden. Etter en timeout fra Stranda, var det jentene våre som faktisk snudde kampen totalt, og i en periode ble det 2 - 9 i vår favør. Etter denne enorme opphentingen før de siste minuttene låg det lenge helt jevnt med 18-18, men jentene våre greide først å putte ett mål, for deretter i en ren kraftanstrengelse å score ett mål til. Dermed greide de å dra i land en uhyre sterk 18-20 seier. Det er fristende å nevne at det var lagspillet - spesielt i andre omgang, og noen taktiske lure grep fra benken som gjorde at de greide å snu denne kampen til denne seieren.

Med denne seieren er de som nevnt før fylkessmestere i Møre og Romsdal for J16. Dette er i seg selv en kjempefin prestasjon, men at de greier det som førsteårs 16-åringer (15 år i en 16-års serie), med tidvis god hjelp av 14-års spillere, er intet mindre enn imponerende. Det har vært krets og seriemestre før også av tidligere årganger, men denne prestasjonen i fylket, må og bør rangeres som noe av det beste som er prestert i klubben på håndballsiden.

Jentene har hatt en enorm utvikling de senere årene. Resultatene har i mange sammenhenger vært helt enorme, der de som lag har vunnet flere viktige lokale cupper, prestert meget bra i større cuper. Forrige sesong endte på en sterk andreplass i Fylkesserien. Laget har hatt 8 spillere på fylkessamling, og 4 i regional landslagssamling. Og laget har vært representert med en 1 spiller og en reserve i Bylagsserien. For Vivian Skotte som er hovedtrener, er det veldig viktig å få fremheve den gode hjelpen og samarbeidet hun har hatt av den faste trenerkollegaen Geir Ove Robertsen. I tillegg har laget hatt flere gode medhjelpere på trenersiden som Lone Sofie Skotte, Morten Løken og June Skotte Nyheim.

Geirr Eggen.

 • Skrevet av
 • Lest: 1613 ganger
Merket under

VVIL's Damelag 2 borte mot Tingvoll 18.3

Tingvoll-VVIL2 Lørdag 18 mars.

Lørdag tok Varfjells damer turen til Tingvoll for sesongens nest siste kamp. Med ingen mulighet for å rykke nedover på tabellen, og knapt med mannskap, ble det en første omgang preget av liten motivasjon. Tingvoll fikk sette tempoet, og det var lite som minnet om våre damer som vi kjenner dem. Med pausestillingen 10-13 til Varfjell, bestemte de seg for å ta styringen på kampen. Tingvoll fikk kjenne på hvordan det virkelig er å spille mot VVIL med høyt tempo i beina. Damene sikret uten problem bortepoeng med en lagseier hvor alle satte sitt preg på kampen.
Stillingen ble til slutt Tingvoll 18-32 VVIL2.

Caroline Gjelsten.

Merket under

Ingrid Helene, Astrid og Emila til regional landslagssamling

Ingrid Helene Vikås, Astrid Hestnes og Emilia Frisk Azour fra VVIL's J16 er innkalt til regional lanslagssamling 23.03.

Trenererne Svein Tore Jacobsen og Margrethe Moen har tatt ut Ingrid Helene, Astrid og Emilia pluss Katrine D. Myrvang fra Elnesvågen som de eneste 4 spillerne fra Møre og Romsdal til denne samlingen. En kan også merke seg at det er kun Stjørdal, Strindheim og Byåsen som har så mange som tre spiller med, noe som i seg selv er meget imponerende.

For jentene selv er dette stort, for laget og klubben er dette også veldig stort!

Vi gratulerer jentene, og ønsker dem lykke til!

VVIL's J11 sine tre siste kamper

J11 sine siste kamper:

Jenter 11 spilte kamp Lørdag 4 mars mot Sunndal 2. Sundal jentene reiste hjem med en knepen 12-13 seier.
Søndag 5 mars reiste jentene våre til Skåla og vant 17 – 4 over Skåla

Søndag 12 mars reiste jentene til Sunndal Sportshall og spilte en kamp mot Averøy.
De kunne reise hjem med en sikker 20 – 5 seier.

Rune Skarshaug.

Merket under

VVIL J16 med en solid hjemmeseier mot Elnesvågen 12.3

VVIL's J16 tok i mot Elnesvågen 12.3

Jentene gikk rett i angrep, og satte i fra start en veldig høy standard. Det stod 3-0 før motstanderee våknet og fikk satt inn sitt første mål. Men jentene våre var i en helt egen klasse, noe som en kanskje bør forvente når en ser på tabellen. Elnesvågen har desverre slitt hele sesongen, og mens vår jenter har ligget helt på topp av tabellen, har nok Elnesvågen ligget i den andre enden. Utover i første omgang ble nok agrepet til våre jenter flere hakk for sterkt, og de kunne gå til pause med en 17-9 ledelse.

I andre omgang ble tempoet noe roligere, og det ble etterhvert en fysisk match med ganske mange tøffe taklinger. Men jentene vår stod i mot, og de kunne til slutt gå i garderoben med en solid 30-23 seier. Dette først og femst takket være et godt lagspill med få tekniske feil.

Neste helg er det retur oppgjør borte mot Stranda. At VVIL J16 går til regionalt sluttspill i Trondheim har vært klart lenge, men nå er det også en reel mulighet til å bli fylkesmestre i serien. Og det som 15 åringer (med tidvis hjelp av 14-års spillere) i en 16-års serie. Det er i selg selv en uhyre sterk prestasjon. Slår de Stranda neste helg, er de fylkesmestere uansett resultat i siste kamp mot Langevåg 2 som spilles 22.03. Det blir siste hjemmekamp denne sesongen, og vi satser på en Vestneshall med en god håndballkamp og med mye publikum.

 • Skrevet av
 • Lest: 908 ganger
Merket under

VVIL - 2 Damelaget - siste hjemmekamp for sesongen

Tirsdagkveld var det duket for årets siste hjemmekamp.

Det var VVIL 2 sine damer som skulle i ilden mot Isfjorden. Et noe skadeskutt hjemmelag tok tross en tynn spillerstall tidlig ledelsen og viste hvem som var sjefen. Isfjorden hadde i kjent stil lavt tempo og ikke-eksisterende returløp, noe de kjappbeinte damene til VVIL 2 benytter seg av. Dermed gikk VVIL med en 21-8 ledelse til pause. Andre omgang starter med mye rot fra begge lag og det ser nærmest ut som lagene har glemt hodet i garderoben. Med senkede skuldre, seieren i sin hule hånd og motstandere som virkelig vet å dra ned tempo er det dog ikke rart at nivået blir noe lavere! VVIL har likevel noen solide prestasjoner, hvor det blant annet er verdt å trekke frem Kristin Sivertsen med sine 14 solide nettkjenninger. Kampen blir også krydret med en nydelig og etterlengtet flyver fra Caroline Gjelsten, servert av Kristin. Slikt krydder veier opp for noe hodeløs handball i starten av omgangen. Vell blåst, og VVILs damer får en leken 35-20 seier på CV’n.

Silje Sivertsen Bergslid.

Merket under

VVIL Damelag 2 borte mot Træff 4. mars

Træff - VVIL1, 5div lørdag 4 mars.

VVIL1 spilte lørdag borte mot Træff. Begge damelagene har preg av skader mot slutten av sesongen, og VVIL1 dro derfor til Træffhuset med en tynn spillerstall. Laget var likevel motivert til å kjempe for en seier mot serielederne. Laget gikk hardt ut og tok ledelsen i kampen, og lagene fulgte hverandre tett i et spennende oppgjør. Dessverre måtte en av bakspillerne til VVIL ut med skade til pause. Stillingen var da 17-17.

Med da svært tynn stall ble det tungt å følge Træff helt inn i de siste avgjørende minuttene. 5min før slutt på stillingen 31-31 tok kreftene slutt for VVIL1, som måtte se seg slått på målstreken 36-32. En god kamp av VVIL1 som dessverre måtte avse poeng.

Caroline Gjelsten

VVIL's J16 med en sterk hjemmeseier mot Volda 4.3

VVIL's J16 har i dag tatt i mot Volda i Vestneshallen.

Jentene gikk ut i et høyt tempo og tok raskt en solid ledelse. Ut over i kampen falt tempoet litt, men de gikk likevel til pause med en sterk 13-9 ledelse.

Etter pause fortsatte jentene med godt spill, særlig i forsvar. Utover i kampen fikk i også oppvisning diverse trekk, og disse satt helt perfekt. J16 har hatt en del skader, og med to av '01 spillerne ute, er det fint å se at '02 spillere kan steppe inn. Også en keeper er også på full fart tilbake etter skade, og resultatet i dag må helt klart sees i sammenheng med meget godt spill av begge keeperne. Og resultatet, en sterk 29-20 seier!

 • Skrevet av
 • Lest: 1046 ganger
Merket under

Ingrid Helene med bronsemedaje i NM for bylag J15

Ingrid Helene Vikås fra VVIL J16 tok en bronsemedalje i NM for bylag J15.

Ingrid Helene er en av to jenter fra Møre og Romsdal som fikk delta på årets bylag J15 i vår krets. Den andre er Katrine D. Myrvang fra Elnesvågen. VVIL har også en reserve på bylaget, Astrid Hestnes.

Bylaget Trondheim som dekker hele region Nord har spiller fra flere klubber, og i år var det kun VVIL og Elnesvågen fra Møre og Romsdal representert.
Bylagsturneringen startet på fredag kveld med innledende spill for plassering i grupper, der bylaget Trondheim (region nord) gikk på en brutal smell mot bylaget Oslo (region øst) med et 15-27 tap. Lørdag ble det gruppespill, der de spilte spilte mot Bergen (region vest) - og her ble det et 19-23 tap. Deretter var det kamp mot Drammen (region sør), som endte i en meget sterk 17-20 seier.
Søndag var det semifinale der det ble nok et møte mot Oslo. Trondheim hold følge lenge, men de siste kvarteret drog Oslo i fra, og vant 22-14. Dermed ble det bronsefinale for Trondheim, og det ble en helt jevn match mot Drammen. Men Trondheim ble det sterkeste laget nok en gang og vant knepent 19-18.

 

 • Skrevet av
 • Lest: 716 ganger
Merket under

J16 med to sterke hjemmeseiere 12.2

J16 med to meget sterke hjemmeseiere i dag.

Jentene hadde planlagt dagen meget godt, og startet like godt med en felles lunsj hos Ingrid og Håvard i Tresfjord. Menyen var visst meget god, der en viss type skinke spillte en liten men viktig rolle. Deretter var det i hallen til oppvarming.

Kampen mot Stranda startet med et høyt tempo av begge lag, og spesielt forsvaret til VVIL satt veldig bra fra starten av. Mulig strandatreneren ble noe overrasket, for jentene våre hadde egentlig god kontroll allerede fra tidlig i første omgang, og Stranda slet fra start med å komme til i angrep. Det ble litt stang ut en liten periode på begge lag, men det var våre jenter som tok seg inn igjen, og gikk til pause med en 11-6 ledelse.
I andre omgang var det egentlig bare et spørsmål om hvor stor seieren til jentene skulle bli. Angrepet fungerte veldig godt med mange gode varianter, og forsvaret fortsatte den gode jobben i andre omgang også. Jentene kunne til slutt inkassere en meget sterk og solid 23-16 seier.

Etter denne kampen samlet jentene seg til et fellesmåltid til, og en av lagets nye sponsorer - Isoenergi M&R AS - hadde spandert pastasalet med focacciabrød.

Dagens andre kamp var mot Rival.
Her gikk jentene ut nok en gang i et meget høyt tempo, og allerede ganske tidlig i kampen hadde jentene våre tatt en god kontroll på det meste. J16 fylkesserie er en tøff og fysisk serie, og det blir fra tid til annen skader. Desverre var det en av nøkkelspillerne til Rival som måtte forlate banen etter 7 minutter på grunn av en lei skade, og laget ble nok en del preget av dette i resten av kampen. Men uansett så hadde våre et meget godt tak på Rival, og til pause stod det hele 18-8 til våre jenter.
I andre omgang fortsatte jentene våre det samme trykket, og det ble ganske mange hurtige mål. Til slutt står det 29-18 til våre jenter.

Med dette er jentene tilbake i tabelltoppen på tross av en mindre spillt kamp, men likevel 2 poeng forran nummer 2 på tabellen som er Stranda.
Det ble også raportert fra kisoken at det var mange fra gjestende lag som var meget fornøyd med kiosken vår i dag. Dette skal vi også ta med oss videre!

 • Skrevet av
 • Lest: 1257 ganger
Merket under

J14 mot Molde i Vestneshallen 12.2

J14 møtte Molde 4 i dag i hallen.

Jentene gikk sterkt ut, og holdt et meget høyt tempo fra start av. Begge lag spilte jevnt, der Molde hadde styrken mens VVIL's jenter hadde hurtigheten. Dette ble en uhyre spennede kamp og VVIL's jenter skal ha mye ros for innsatsen, men desverre ble nok Molde et lite hakk for sterke de siste minuttene, og dro iland en 14-17 seier.

 • Skrevet av
 • Lest: 589 ganger
Merket under

J10 på cup i Træffhallen 12.02

J 10 sine to lag har vært i aksjon i Træff-hallen søndag 12. Februar. Spilte totalt 4 kamper mot Rival, Molde og Træff. Ble 3 seiere og et 3-måls-tap. Flinke jenter, og gledelig at mange tegner seg på scoringslista! De har også flere gode keepere, som gjør at det i de fleste kamper blir relativt få baklengsmål. Kjekt å følge disse jentene!

Linda Tomren.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProId444191a00c

Merket under

J12 1 og 2 med internkamp 8.2

Internkamp j12 lagene onsdag 8. februar.

Vestnes / Varfjell  - Vestnes / Varfjell 2  6 -10.
Alltid litt vanskelig å spille mot lag man kjenner godt. Lagene spilte som vanlig med godt forsvar og gode målvakter, men virket litt ubesluttsom framover. Begge lagene spilte seg etterhvert fram til gode målsjanser. VVIL 2 traff flest ganger innenfor målstengene og kunne til slutt gå seirende ut av internkampen.

Sølvi Rekdal.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProIdd619d19bd9

Merket under

J16 hjemme mot Spjelkavik 6.2

VVIL's J16 hjemmemøte mot Spjelkavik.

Jentene møtte et tent Spjelkaviklag, som nok var ute etter å forbedre resultatet fra forrige møte. Da ble resultatet uavgjort.
Muligens var de for tent, for jentene våre hadde en helt annen og bedre kontroll på alle områder. Forsvaret var spesielt bra, noe som resulterte i bare 6 baklengs i første omgang. Pauseresultatet var 11-6 til VVIL.

I andre omgang slet jentene litt i starten av omgangen, og slapp Spjelkavik tett innpå. Men dette tok seg veldig opp igjen utover omgangen, og det ble en meget tett batalje på banen. Det stod en stund og vippet på 20-20 de siste miuttene, men jentene greide å putte på ett mål ca. ett minutt før slutt. Det siste minuttet ble en skikkelig forsvarskamp som jentene vann, og resultatet ble en sterk 21-20 seier. Vi har all grunn til å være veldig stolt over måten jentene og benken vinner denne kampen!

Geirr Eggen.

 • Skrevet av
 • Lest: 820 ganger
Merket under

J11 hjemme mot Sunndal 5.2

Jenter 11 spilte mot Sunndal, i Vestnes hallen i dag.

Førsteomgang spilte vi bra, men de første 10 minuttene var det ingen scoringer. Første omgang endte likevel 9 -3.

Andre omgang ble litt mer spennende. Selv om Sunndal spilte noe passivt, fikk vi til mye bra spill.

Alt i alt en veldig bra kamp, med mye godt spil og mye godt keeper arbeid. Kampen endte 13-6.

Rune Skarshaug.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProIdb222463881

Merket under

J14 borte mot Skåla 5.2

J14 var på Skåla i dag og spilte kamp. Jentene spilte veldig bra og leda 5-8 etter 1. omgang. 2. omgang var like spennende og jentene holdt trykket oppe heile kampen, spesielt i forsvar. Desverre endte det med tap 13-10.

Marit Nakken.

Merket under

J12 borte mot Træff og Molde 29.1

J12 borte mot Træff og Molde.
Vi skulle møte sterke Træff, som ligger øverst på tabellen i to av dagens bortekamper.

Træff - VVIL 2:
Jentene var ukonsentrerte , som førte til dårlig forsvar og lite trøkk framover. De tapte til slutt 16 -11.

Træff - VVIL:
Jentene virket tente på å vise hva de kan, og spilte i perider god handball , men Træff var bedre enn oss og vi tapte til slutt 17 - 11

Molde -VVIL:
Denne kampen var også preget av ukonsentrerte jenter som ikke ville nok. Jentene fikk ikke vist fram hva de kan. Moldejentene slapp for lett gjennom forsvaret vårt og vi fikk det heller ikke til framover. Tapte til slutt 18 -9.

Molde - VVIL 2:
Jentene startet bra med godt forsvar og godt keeperspill, og ledet  med tre mål til pause. Klarte ikke helt å holde trøkket oppe i 2 omgang, men vant til slutt 10 -8

Etter siste kamp var vi så heldige å få låne et rom på Molde videregående, der vi fikk se VM finalen på storskjerm. Fin avslutning på en lang handballdag.

Søvi Rekdal.

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProId6cdd5536ec

VVIL Damelag 1 borte mot Valder 28.01

VVIL's Damelag 1 borte mot Valder - nok en fysisk batalje..

Damelag 1 sitt møte mot Valder i dag ble minst like fysisk som når lag 2 møtte de for en uke siden.
Jentene startet friskt, men fikk tidlig i omgangen problemer. Angrepsmessig var det en del som ikke stemte, og det ble nok noen stang-ut for mye. I tillegg spilte Valder meget tøft som ødela en god del for angrepet til VVIL, men de ble også straffet med flere utvisninger med dette spillet. I forsvar slapp Valder litt for lett igjennom, og det ble nok en del enkle mål. Men jentene gav ikke opp, selv om det stod 15-10 til pause i Valder's favør.

Heldigvis ble pausen benyttet godt, og det var et tydelig mer besluttsomt lag som kom på banen i andre omgang. Forsvaret og keeperspillet ble strammet betydelig opp, og utellingen i angrep ble merkbart bedre. Med ca. 10 minutter igjen utlignet VVIL til 19-19, og med bare få minutter igjen av kampen dro jentene i fra og greide å dra i land en 24-27 seier. I disse 10 minuttene må en nesten si at VVIL's lag 1 rundspilte et frustrert Valder-lag.

Med tanke på andre omgang beviste også lag 1 i dag at det ikke er tilfeldig at både lag 1 og lag 2 er i toppen av tabellen.

Geirr Eggen

 • Skrevet av
 • Lest: 761 ganger
Merket under

VVIL Damelag 2 hjemme mot Spkl Rival 22.1

VVIL's Damelag 2 spilte hjemme mot Rival i dag.

Dette ble en tøff og fysisk kamp, men våre jenter viste tidlig at de låg et par hakk over Rival. Etter en jevn start, dro jentene litt i fra og gikk til pause med en 14-10 ledelse.

Andre omgang fortsatte med mer av de samme, og jentene økte ettervert ledelsen med et par mål, så sluttresultatet ble en sterk 28-22 seier.

Geirr Eggen.

 • Skrevet av
 • Lest: 588 ganger
Merket under

G11 borte mot Sunndal 22.1

G11 borte mot Sunndal.

Det ble dessverre 17-14 tap for våre gutter borte mot Sunndal i dag. Vi håper på seier hjemme mot Åndalsnes om 14 dager.

Sølvi Rekdal.

J16 hjemme mot Langevåg 22.1

J16 gikk i dag på sitt første tap i sesongen, hjemme mot Langevåg.

Jentene slet med det meste i første omgang, og til pause låg jentene under 10-14.
I andre omgang gikk det en del bedre, både i angrep og forsvar. Jentene greide å ta igjen og utligne resultatet, men måtte se seg slått med et surt ettmålstap på stiilingen 25-26.

Jentene skulle også ha spilt en kamp mot Langevåg 2, men de kunne ikke stille og trekte seg dermed fra kampen. Det endelige resultatet av dette må vi få komme tilbake til.

Geirr Eggen.

 • Skrevet av
 • Lest: 856 ganger
Merket under

J12 hjemme mot Elnesvågen 22.1

J12 med to seiere mot Elnesvågen hjemme søndag 22.01.

Våre jenter spilte to gode kamper mot Elnesvågen hjemme.
VVIL - Elnesvågen 13 - 8.
VVIL 2 - Elnesvågen 12 -5.

Jentene spiller med knallgodt forsvar og målvakt, og er flinke til å vurdere hvem som er farlig på motstanderlaget. Jentene spiller seg til mange gode sjanser gjennom kontringer, og er flinke til  å finne strekene sine, finte seg gjennom og skyte fra distanse.

Godt fornøyd med seiere i 3 av 4 kamper mot Elnesvågen denne helga.

Sølvi Rekdal.

Merket under

J12 borte mot Elnesvågen 21.1

J12 med to bortekamper mot Elnesvågen.

Første kampen startet ganske bra med god forsvar og godt keeper spill. Gikk litt sakte i angrep og vi manglet de gode kontringene våre. I andre omgang ble det litt åpninger i forsvaret vårt, noe som Elnesvågen utnyttet. Lagene fulgte hverandre hele andre omgang, men det var Elnesvågen som fikk det siste målet og vant til slutt 14 - 13.

Jentene var revansjelystne da de gikk til andre kamp mot Elnesvågen. Trener Morten gjorde noen justeringer med blant å legge inn to streker som stresset Elnesvågen og våre jenter gikk til pause med en 11-4 ledelse. Jentene hadde godt angrep, med godt kontringsspill, forsvar  og keeperspill Jentene har fortsatt litt å gå på med å være presise i sentringene sine, men er godt fornøyd med 20-9 seier over Elnesvågen.

Sølvi Rekdal

View the embedded image gallery online at:
https://vvil.no/index.php/sport/handball#sigProIdc7e76de37d

Merket under

VVIL's Damelag 2 borte mot Valder 21.1

VVIL's Damelag 2 med en sterk borteseier mot Valder 21.1

Etter en nølende start der Valder gikk opp i ledelsen, greide jentene etterhvert å utilgne til 6-6 etter ca 18 minutter. Men i løpet av de siste minuttene greide Valder å sette inn et kraftig rykk, så til pause stod det 13 - 8.

Etter pause greide jentene ettervert å foreta en imponerende opphentning, og etter 15 minutter låg begge lag likt. Derifra og ut vekslet kampen frem og tilbake, men VVIL's jenter ble bare bedre og bedre i både angrep og forsvar og satte inn en sluttspurt i de siste minuttene som sørget for en meget sterk 22 - 24 borteseier!

Geirr Eggen.

 • Skrevet av
 • Lest: 667 ganger
Merket under