Logg inn
Roger Malme

Roger Malme

J15 med to hjemmekamper - 29. feb.

Vinterferie pausen er vel overstått, og det er klart for nye håndballkamper i Vestneshallen. I dag møtte jenter 15 både Stranda og Valder/Godøy.

Første kamp var mot Stranda. Et lag vi har hatt gode resultater mot. Kampen åpnet jevnspilt, og lagene følger hverandre på måltavlen. Fra midten av omgangen drar vi fra og leder 12 - 8 til pause. Fremover er vi for utålmodige. Vi ønsker å bruke flere pasninger, vendinger og flere skudd fra distanse. Vi har mange fine avslutninger fra strek, og har flere fine kontringsmål. Bakover kan vi bli enda råere i kontra, men vi jobber godt og tar mange løse baller. Vi blir litt flate i forsvar i starten. Utover i omgangen står vi litt høyere, og snapper et par baller. Flott avslutning av omgangen.

Andre omgang åpner som første, og lagene følger hverandre lenge. Mot slutten øker vi ledelsen med bedre trykk, større nøyaktighet og bedre vingspill. Totalt sett en bedre omgang og en bra gjennomført kamp.
Sluttresultat 26 - 18

Dagens 2. kamp mot Valder/Godøy startet jevnspilt og underholdende. To gode lag som leverer en god omgang i begge ender av banen, og med flott keeperspill.
Til pause leder Valder/Godøy med 2 mål.
Pauseresutat 9 -11.

I starten av 2. omgang fortsetter vi med god innsats i forsvar, men blir tidvis for flate i midten. Keeper fortsetter med flere fine redninger. Fremover spiller vi oss frem til mange fine sjanser. Utover i omgangen kjenner vi første kampen i beina, og det begynner å tære på kreftene. Vi blir straffa for feil, og Valder/Godøy drar fra på måltavlen. Mot slutten blir vi for lite tålmodige i angrep, og det blir litt stang ut. Vi fighter i forsvar, men kommer ikke ut på skytterne deres. Kampen ender til slutt med et 10-måls tap. En greit gjennomført omgang, med en tung avslutning.
Sluttresultat 15 - 25

Roger Malme.

J15 hjemme mot Langevåg - 2. feb.

I dag fikk vi besøk av Langevåg J15. Forrige gang vi møtte dei, ble det tap 18 - 14 på bortebane, der vi hadde en god 1. omgang, mens Langevåg var klart bedre enn oss i 2. omgang.

Dagens kamp åpner i høyt tempo, og vi setter tidlig flere kontringsmål. Halvveis ut i omgangen leder vi 7- 1, etter godt forsvar og godt keeperspill. Fremover produserer vi mange sjanser, men mange av dei brennes. Vi fullfører omgangen med flere gode prestasjoner og bra tempo og går til pause med en suveren 16 - 5 ledelse.

2. omgang åpner jevnspilt i lavere tempo, der vi står ok bakover. Vi fortsetter med bra keeper, som også stopper 2 straffekast. Fremover produserer vi sjanser, men ikke med samme trøkk og presisjon som i 1. omgang. Halvveis leder vi 22 - 9. Siste halvdel av 2. omgang blir en svak transportetappe fra vår side, og Langevåg reduserer ledelsen vår til 24 - 14.

Sluttresultat 24 - 14.

Roger Malme.

J15 borte mot Spjelkavik/Blindheim

Søndag 26. januar reiste J15 til Borgundhallen i Spjelkavik, for å møte Spjelkavik/Blindheim.

Det ble en jevnspilt åpning av kampen, og rundt midtveis i omgangen var stillingen 6 – 6. Bakover står vi bra, men av og til sprekker vi opp i midten av forsvaret. Keeper står bra, og redder mange skudd. Fremover har vi bra trykk, men vi blir for unøyaktig når vi skal avslutte, og mange skudd settes utenfor eller rett på keeper. Spjelkavik drar fra mot slutten av omgangen, og lagene gikk til pause på stillingen 10 – 6.

2. omgang blir jevnspilt. Vi fortsetter å stå bra i forsvar, og slipper inn 7 mål som er godkjent. Fremover blir vi for lite truende mot mål. Kombinert med lav presisjon, skaper vi for få gode sjanser. Vi klarer derfor ikke å hente inn Spjelkavik sin ledelse, og går på et 17 – 13 tap.

Roger Malme.

J15 første hjemmekamper - 19.10

I dag var det duket for årets første hjemmearrangement for jenter-15, og 2. runde i det islandske seriespillet. Motstandere var Godøy/Valder og Blindheim/Spjelkavik 2.
 
I første kamp møtte vi et tent Godøy/Valder lag som tok tak i kampen fra start. Utover i første omgang spilte vi oss inn i kampen, men mot slutten av omgangen faller vi i kvalitet og ligger under 8 - 11 til pause. I andre omgang fortsetter samme trenden. Vi klarer ikke å korrigere spillet vårt, og går på en smell. Kampen ender med 14 - 24 tap.
 
Dagens andre kamp var mot Blindheim/Spjelkavik 2. I garderobepraten før kampen ba vi jentene tenne til fra start, og vise frem ferdighetene sine.
 
Første omgang startet bra, og vi tok en tidlig ledelse. Utover i omgangen faller vi igjen i kvalitet. Det tas timeout og jentene bes igjen om å løfte seg, og spille slik vi vet de kan. Det blir en jevnspilt avslutning på omgangen, og til pause leder vi 11 - 8. I andre omgang er vi hakket bedre enn motstanderen. Vi har bedre tempo og gjennombruddskraft fremover. Bakover har vi ok kontroll, men er for dårlige på sideveis flytting av forsvaret og slipper til noen avslutninger. Vi vinner til slutt 23 - 17 etter en ok kamp. I neste serierunde ønsker vi å tenne til fra start, og løfte oss et par hakk spillemessig.
 
Takk for i dag.
 
Roger Malme.
Sølvi Rekldal: Foto
 

Sesongåpning for J15 - 22.09

I dag åpnet jenter 15 håndballsesongen i Brattvåg. Vi spilte 2 kamper. En kamp mot Valder/Godøy og en kamp mot Haram. Jenter 15 serien avvikles i år etter islandsk modell. Det skal spilles 10 runder, og runde 1 ble spilt i dag. De neste rundene spilles i ukene 42, 45, 47 og 50. Etter jul spiller vi i uke 1, 4, 7, 10 og 13. Etter hver runde vil neste rundes kamper og motstandere bli berammet ut fra lagets prestasjon i den siste runden. Alle lag vil bli tildelt minimum 2 hjemmearrangement i løpet av sesongen.
I år spiller vi omganger på 25 minutt og pause på 10 minutt.

Dagens første kamp var mot Valder/Godøy. Før kampen snakket vi om viktigheten av å være fokuserte og på fra start. Første omgang åpnet jevnt. Valder/Godøy har god midtback og venstreback og de slipper til i starten av kampen. Fra 10 min. står vi tettere i forsvar. Fremover har vi bra tempo, og kontrer inn mål. Vi har bra trøkk i spillet og går opp i 10-4 ledelse midtveis i omgangen. Mot slutten av omgangen bommer vi mer fremover, og Valder/Godøy varierer mer sitt angrepsspill. Pauseresultatet 13-10.

I 2. omgang ønsket vi å være mer presise og tålmodige i angrep. Bakover er det mye bra. Fortsette å fokusere på tempo. Råere fremover og raske heim. Vi ønsker ikke å bli «rusha» på. Første halvdel av omgangen blir preget av lite finspill. Vi stresser og det blir noen feil. Men vi beholder ledelsen. Mot slutten av kampen tar vi timeout. Roer oss. Vi ønsker å bruke tid på det vi gjør. Vi avslutter greit og vinner årets første kamp 24-20.

Før dagens 2. kamp koblet laget av ute i sola. Vi ønsker å gjøre oss mer synlige for hverandre i kontra, og finne flyten fremover. Vingene starter tidligere slik at vi får mer direkte kontra. Vi må huske at keeper kan bistå som spillpunkt dersom spillpunkt mangler fremover i banen.

Vi starter bra fremover med flere avslutninger fra strek. Bakover kan vi bli bedre på å justere oss etter motstanderens angrepstrekk. Godt keeperspill. Utover i omgangen drar vi fra med flere kontra mål. Pauseresultatet 15-4. Vi spiller en god omgang. I 2. omgang fortsetter vi bra. Men kan bli enda råere på å vinne ballen i forsvar. Vi fortsetter å øke ledelsen og leder 21-4 halvveis. Mot slutten kjører vi med 2 streker. Denne kampen oppnår ikke samme intensitet som forrige kamp, men vi spiller bedre og vinner til slutt 26-7.

En kjekk start på årets sesong.

Roger Malme.
(Foto: Sølvi Rekdal)

J14 - borte mod Midsund 17. mars

Lokallaget til J14 reiste i dag til Misund, for årets siste seriekamp.

1. omgang
Første omgang åpnet jevnt med lavt tempo, og lagene fulgte hverandre i første halvdel av omgangen. Vår keeper står godt. I siste halvdel slipper vi de gjennom. Vi skyver ikke etter og gir rom. Vi blir passive fremover og mangler rytme og bevegelse. Misund går opp i 3 måls ledelse. Mot slutten av omgangen stemmer det bedre fremover og keeper redder straffe.

Pauseresultat 9-9

I pausepraten ønsker vi flatere forsvar og skyve forsvaret tettere etter. Vi ønsker færre mål mot. Fremover er det ok, men vi må være være mer nøye med skuddplassering. I 2. omgang ønsker vi å spille med høyere tempo og vise spilleglede.

2. omgang
Vi står bedre i forsvar. Dette gir oss kontringssjanser, og mulighet til å få opp tempo i kampen. I første halvdel spiller vi bra, og går opp i 5 måls ledelse 11-16 halvveis i omgangen. Midtveis får vi en 2 minutter, vi stresser og gjør noen dårlige valg. Misund tar inn noe av ledelsen. Men vi holder unna og avslutter med fine angrep, og 2 mål fra strek.
Vi gjennomfører en ok kamp, og er mest fornøyd med måten vi åpner 2. omgang.

Sluttresultat 18-20

Nå starter en treningsperiode for jentene, før vi avslutter årets sesong med Baldus cup på Lillehammer.

Roger Malme

J14 hjemme mot Elnesvågen - 10. mars

I dag var det klart for årets siste hjemmekamp for lokallaget til J14 i Vestneshallen. Laget har hatt en lengre pause fra kamper og vinterferie.
I dag møtte vi Elnesvågen. De to siste kampene mot Elnesvågen har endt med ett tap og en seier med ett mål.

1. omgang
Vi spiller hele kampen med 5/1 oppstilling i forsvar med stor suksess. I første omgang presses Elnesvågen til mange dårlige avslutninger, avslutninger fra kant og balltap. Godt keeperspill. Vi slipper inn kun 2 mål før pause. Fremover er vi unøyaktig, og har svake avslutninger og balltap i første halvdel av omgangen. Kampen står og vipper. I andre del av omgangen snur kampbildet, og vi lykkes fremover både i etablert og i kontra.

Pauseresultat 9-2

2. omgang
Vi fortsetter bra i forsvar og angrep, og går opp i en komfortabel 14-4 ledelse. Fra midten av omgangen får noen spillerne prøve seg i nye posisjoner. Mot slutten misser vi litt på markeringer i forsvar. Fremover fullfører vi kampen med mange flotte kontra.

Sluttresultat 17-8

Roger Malme

J14 med hjemmekamp 10. feb.

Ny kamp for J14 i lokalserien. I dag mot Isfjorden/Åndalsnes heime i Vestneshallen.

1. omgang
Vi åpner kampen bra i forsvar. Utover i omgangen glipper det, men vi avslutter omgangen bedre. Bra keeperspill. Fremover er det bedre i dag, men det blir for mange tekniske feil og balltap. Vi må bli kaldere i huet på veg fremover.
Pauseresultat 5-13

2. omgang
Fra midten av andre omgang hever vi oss, og står bra i forsvar. Flott keeperspill av begge keeperne våre. Fremover har vi mer fart og trøkk, og skaper bedre sjanser. Vi setter kontringer, og er best siste 5 minuttene. Mye positivt å ta med seg fra dagens kamp.
Sluttresultat 13-25

Roger Malme

J14 hjemme mot Averøy 9. feb

Lokallaget til J14 tok i dag mot Averøy i Vestneshallen. I første omgang stod vi godt i forsvar, og Averøy blev tvunget til dårlige avslutninger. Fremover spiller vi med bedre fart enn motstanderen, men vi mister ofte ballen og avslutningene går utenfor. Vi holdes også inne i kampen av godt keeperspill.
Pauseresultat 6 - 7.

I andre omgang åpner vi svakere i forsvar, og Averøy kommer foran. Etter halvspilt omgang står det 10 - 12. I siste halvdel av omgangen står vi bedre bakover. Godt keeperspill av begge keeperne våre. Fremover finner vi ikke flyten i spillet, og blir frustrerte. Det resulterer i feilvalg, balltap og avslutninger utenfor mål. Men allerede i morgen, på sjølvaste morsdagen, er det ny kamp og nye muligheter for jentene i lokalserien..
Sluttresultat 13 - 15.

PS. Vi håper mange har anledning til å ta turen til Vestneshallen i morgen, og heie på jentene.

Roger Malme.

J14 borte mot Midsund 15. des.

Lørdag 15.12.2018 reiste J14 til Misund for å spille kamp i lokalserien. Vi kom frem i god tid, og stoppet derfor for en svele og kaffe på vegen til hallen.

Vel fremme var det 45 min med oppvarming og en prat før kampstart. Trener Morten var ikke med idag. Istedet var Pia med som Lagleder.

1. omgang
Vi møtte et Misund lag med en god og hardtarbeidende strek. Ho skapte rom både for seg selv og lagets backer. Vi flyttet ikke forsvaret etter, og sleit med å markere henne. Fremover manglet vi kommunikasjon og rytme i kontra. Vi spilte oss til sjanser, men avslutningene gikk mye over ramma. Litt stang ut, og pauseresultat 9-7.

2. omgang
Pausen brukes til en god prat om erfaringene fra 1. omgang, og hva vi vil bedre til 2. omgang. Vi kommer bedre i gang bakover og forsvaret løfter seg utover i omgangen. De siste minuttene står vi godt i forsvar. Misund bruker god tid i angrep, og det blir aldri tempo i kampen. Vi setter fart fremover, og avslutningene sitter bedre. Vi vinner omgangen 10-7, og kampen 16-17.

Jentene skal ha ros for å være kalle i hue, og snu denne til seier. Flott gjort.

Roger Malme.

Abbonér på denne nyhetsmatingen