Logg inn
Silje Sivertsen Bergslid

Silje Sivertsen Bergslid

Damelaget hjemme mot Ørsta - 29. feb.

I dag møtte damelaget Ørsta på hjemmebane, og damene var sultne på revansj etter en ruskete bortekamp i Ørsta. Damene viser tidlig at de er klare for å fighte. Forsvaret sitter og damene gjør gode vurderinger fremover med tanke på både skuddavveksling, tempo og pasninger. Dette gjør at stillingen står komfortabelt 22-12 til pause. I pausen fokuseres det på at damene ikke, tross komfortabel ledelse, skal legge seg nedpå og la Ørsta komme inn i kampen.

12 minutter ut i andreomgang står stillingen 25-18 og Morten tar timeout, da det kan virke som at damene trenger å samle seg litt. Etter en rask peptalk rykker damene til og viser hvem som er sjefen i dag. Det blir mye mål, Kristin og Kristine står med 10 nettkjenninger hver, noe som pleier å indikere at vi har holdt et tempo over evnene til motstanderen. Scoringene er ellers jevnt fordelt utover laget og kollektivt bidrar alle med fighterevne både forover og bakover i banen. Det er også svært betydningsfullt for damene å få med seg Morten Løken på benk, med sine korte, konsise og konstruktive tilbakemeldinger som hjelper damene å holde tunga bent i munnen og dermed minimere slurvete perioder. Stillingen står 39-23 ved kampslutt.

Silje Sivertsen Bergslid.

Juleturnering i Vestneshallen

Onsdag 11/12 var det i tradisjon tro duket for juleturnering i Vestneshallen, i regi av damelaget. Det ble julestemning med nisseluer, julebakst, gløgg og grøt sponset av Vestnes Fjordhotell. Turneringens startet med at de flotte minihåndballspillerne våre som spilte mot hverandre, og deretter spilte alle aldersbestemte lag mot sine respektive foreldre/trenere/søsken/oppmenn. Det ble mye show da foreldre fikk handicap som å måtte sette seg ned før kast, kaste bak ryggen eller snurre rundt før de skulle kaste ballen. Det var stor oppslutning blant foreldre, søsken, trenere og oppmenn som stilte opp for å matche håndballjentene på alle alderstrinn. Det var til og med besteforeldre med! Til slutt i turneringen var det årets showkamp mellom sponsorer og damelaget som gikk av stabelen. Her var både Vestnes Fjordhotell, Rema 1000, Vik Elektro, Sport1 Tomra, Fargerike Sivertsen, Fitnessfabrikken og LH print og design representert. Fantastiske sponsorer som tar seg tid til litt juleshow!

En slik dag viser sann idrettsglede og konkurranseinnstinkt hos både store og små. Det er gøy med håndball og det er gøy å se at det er så mange som ar turen i hallen for å fylle tribunene en onsdags ettermiddag i førjulsstria. Anledningen ble også brukt til å dele ut Ungdomsstatuetten til forbildet Silje Rekdal som fikk denne prisen for sin innsats, holdninger og utvikling over flere år. Hun har representert klubben på både fylkessamlinger, regionale samlinger og på landslagssamling for J04.

Damelaget vil takke for deltakelsen og innsatsen til både mini-gutter, mini-jenter, alle aldersbestemte lag, foreldre, søsken, oppmenn, trenere og ikke minst sponsorer som sporty stiller opp og lager show i hallen.

Silje Sivertsen Bergslid.

Solid hjemmeseier til Damelaget 1. des.

VVIL møtte Sykkylven på søndag. Kampen starter ruskete og det er Sykkylven som setter de to første målene. Det skjer det som ofte skjer når damene møter dårligere motstand med lavere tempo. Vi detter ned i nivå, mangler fokus og krigervilje. Tross dette holder damene 16-11 til pause.

Sykkylven starter igjen best i andre omgang og jager ledelsen til VVIL. Noe klabb og babb fortsetter i andre omgang, og vi kommer aldri helt opp på det nivået vi ønsker, men vi har lange nok perioder med tempo og gode valg, noe som gjør at vi ender med en komfortabel 10målsledelse på stillingen 30-20.

Silje S. Bergslid

Åpen dag i Vestneshallen - 22.09

Søndag 22.09.19 arrangerte håndballgruppa åpen dag i Vestneshallen for å vise frem vårt tilbud til barn og unge. Det ble lek, moro, ballek med skyting og triksing, samt ballonger, konkurranse, musikk og dans. Vi ønsket å arrangere en åpen dag i hallen for å vise at vårt tilbud til de yngste har fokus på lek og moro i hallen og er et tilbud åpent for alle. Vi håper å se flere barn som deltar ved minihåndballens oppstart. De som møtte hadde en fin dag med mye lek, ball og sosialt, smat gratis kaffe, kake, boller, frukt, saft og is i hallen.

Det var ikke for mange som møtte i hallen denne søndagen, men vi hadde en uavklart avtale med værgudene som gjorde at det var litt for fint vær for en dag inne i alle. Vi håper likevel å se mange flere en de som tok turen i hallen når vi starter opp etter høstferien!

Silje Sivertsen Bergslid.

Damelaget hjemme mot Træff 24. nov.

Lørdag 24/11 var VVIL’s damer igjen i ilden.

Denne gangen var det Træff som sto på andre banehalvdel, og damene var klare for å heve seg etter torsdagens skuffelse mot Kristiansund. Etter ca. 15 minutter spilt er det allerede en tøff dag på jobben og kampleder tar time out for å minne damene på avtalte arbeidsoppgaver og fokus. Damene fortsetter å jobbe, men det blir lite trykk og samarbeid i angrepsspillet, noe som gjør det vanskelig for oss å holde følge med Træff. Til pause står stillingen til 9-17. Vår største utfordring i denne kampen er at det blir mye stillestående ballspill uten at vi tørr å utfordre mot mål, dette henger ved oss utover i andreomgang også. I tillegg er vi ikke trygge nok på hverandre bakover i banen, og det blir dermed store rom for skytterne til Træff som dunker inn 13 mål i andre omgang, og vi ender med sluttresultatet 19-30.

Fremdeles en tøff start på sesongen for oss, men så må vi også huske på at vi rykket opp i 3.divisjon i fjor, med et mål, å holde oss i 3.divisjon. Det er ingen grunn til å tro at vi plutselig over sommeren skulle blitt ett topp 3.divisjonslag, så vi får ta med oss den kamp-erfaringen vi får og ha fokus på arbeidsoppgaver innad i laget fremover. Vi gir ikke opp og er klare med både humør og iver førstkommende lørdag 1/12 mot Orkanger 2. Kom og støtt oss da vell! Kanskje det blir vår første hjemmeseier i år?

Silje Bergslid

Damelaget med opprykk til 3. divisjon - 21.03

SESONGENS SISTE SEIERSDANS

Det siste døgnet har tæret hardt på både kropp og sjel for damene. En avgjørende kamp i sikte, nerver i spenn og forventninger til tusen. Noen har sittet mer på ramma enn tilstedeværelse på jobb det siste døgnet, mens andre har mistet nattesøvnen og konsentrasjonsevnen. Men, så var kvelden her da, og alle sanser skjerpet og klar. 21.03.18 kl. 19.30 gikk fløyta i Vestneshallen, og det var duket for kamp med tribuner fylt til randen.  Når hallen først var fylt til randen valgte vi å ikke ta forspranget for tidlig, og vi lot publikum kjenne på spenningen frem til halvspilt førsteomgang. På dette tidspunktet var det på høy tid å sette inn støtet. Vi kjører på med raske avkast og ettertrykk på damene fra Isfjorden som ikke rekker så mye som å snu seg før gasellene fra Vestnes stormer over dem. Til pause står stillingen 19-10.
Med 9-målsledelse og hakket mer senkede skuldre er det rom for litt mer samba på gulvet i andreomgang. Etter en fem-minutter i garderoben må du vite damene stiller med friske ben og godt mot. Også må vi jo innrømme at det ikke skadet å ha med oss to unge lettbeinte stjerner som bidrar godt i kampen, også i dag. Ledelsen blir større, smilene blir breiere og jubelen blir høyere for hvert minutt som tikker resten av kampen. Vi ser oss aldri tilbake og på et tidspunkt handler det ikke lengre om opprykk eller ei, men om vi kan knuse Isfjorden med 20 mål? Alt blir bare en bonus, og det er rom for surrete strekspillere som ikke kan telle skritt, og roper om hjelp på kontring. Det er rom for at keeperne kan ta straffe, det er rom for misforståelser, det er rom for feil, det er rom for latter, det er rom for senkede skuldre og fuktige øyekroker.

På en festdag som dette, dunket samtlige av damene kula i mål og vi skilter igjen med en deilig lagseier. Vi viser våre motstandere at vi er farlig fra alle hold, og avslutter sesongen på mesterlig vis med samhold, lagspill og fart. En behagelig 41-20 seier sier sitt om farten og trøkket som har vist seg å bli vår x-faktor!

Tusen takk til alle som møtte opp til handballfest i dag. Med fulle tribuner og jubel som gjør at man såvidt kan høre sidemannen snakke, får vi en aldri så liten smakebit på profftilværelsen i 3.divisjon. Håper dere er like iherdige i kommende sesong, så skal vi gjøre vår jobb i mellomtiden.

Silje Sivertsen Bergslid.

VVIL's Damelag borte mot Rollon/Aksla 21. januar

Vestnes Varfjell sine damer tar turen til Ålesund for å møte Rollon/Aksla denne solfylte søndags formiddagen. Ved forrige møte manglet Varfjell mange spillere og måtte blant annet stille med utespillere i mål, noe som resulterte i et ergerlig tap på hjemmebane. Det var derfor en revansjelysten gjeng som satte kursen til Sunnmøre i dag. I førsteomgang følger lagene hverandre tett. Det er aldri mer enn 2 mål som skiller lagene fra hverandre verken den ene eller andre veien. Damene jobber som et lag, og det viser seg at vi har en bredde i laget som kan prestere, og vi er ikke bare avhengig av enkeltspillere. Dette gjør oss i dag til et vanskelig lag å knekke. Stillingen står 12-13 i favør VVIL til pause.

I pausen er lagleder Kay Søreng tydelig og ønsker at vi kommer opp ett nivå i forsvar for å unngå de dumme advarslene og utvisningene. I første omgang ryker vi på 3 utvisninger og har en advarsel i forsvar, og vi er alle enige om at det er gøyest å spille med 7 mann på banen. I tillegg er vi enige om at vi skal sette enda mer trykk fremover med flere overganger og kryssbevegelser. Sultne jenter er klare for andreomgang!

59 sekunder inn i andreomgang starter med noe overtenning, og Malin Furland tar en fiffig demonstrasjon på bedre timing i forsvaret, og tar et aldri så lite kvelertak på motstanderen. Frøken Furland marsjerer av banen fullstendig klar over at dette var på etterskudd uten at dommeren trenger å løfte en finger. Furland gjorde dog en kjempejobb i midtforsvaret i første omgang, så 2 minutter hvile var vell fortjent. Damene har uansett nå bestemt seg for å vinne denne kampen, så vi sørger for å banke inn 2 mål istedenfor å slippe inn i undertallsperioden. Etter halvspilt andreomgang står stillingen 15-20. Alle mann har bidratt, og vi viser at med hjerte varmt og hodet kaldt fortjener vi en plass i toppen av tabellen. Det er på sånne dager det er gøy å spille handball, og vi gjør det som et lag, både bakover og fremover. Vi har en liten dump i slutten av andre, hvor vi tror seieren er i vår hule hånd. Lagleder tar en taktisk time out på stillingen 20-22, før vi mister hodet helt. Dette gjør at vi ror i land en deilig lagseier med sluttresultatet 25-21. I dag er det ingen superstjerner og heller ingen syndebukker. En lagseier er alltid av den gode typen seier. Vi unner hverandre å score, tar de harde taklingene og ønsker å slippe ballen videre. Likevel skal det sies at dette ikke er en TOPP dag for damene, her ligger fortsatt utviklingspotensiale, og vi er sultne på mer.

Silje Sivertsen Bergslid.

Damelaget hjemme mot Valder 6. januar

I dag var det duket for oppgjør mellom VVIL-Valder i Vestneshallen.

De to lagene var begge nyopprykket fra 5.divisjon, men hadde store forandringer i lagene, så det var bare å nullstille fra fjoråret og fokusere på seg selv. Kampen startet noe ruskete, hvor vi lar Valder dunke inn noen alt for enkle mål. Damene skjønner tidlig at en seier ikke kommer gratis, så da kopler vi på og rykker fra til en behagelig ledelse. Litt for tidlig å kalle dette behagelig. Det svinger, vi står ikke på returballer fra keeper, og vi bommer på alt for mange skudd. Til pause står stillingen 15-10.

I starten av andre omgang slipper damene Valder unødvendig mye inn i kampen igjen. VVIL har likevel ledelsen hele kampen og går seirende ut av kampen med sluttresultatet 28-20. Dette på en helt ålreit dag for damene våre. Det lades nå opp til søndagens kamp mot Sykkylven/Stranda, hvor oppryddingsarbeidet av smårusk og bomskudd allerede er godt i gang!
ref fra dagens kamp.

Silje Sivertsen Bergslid.

VVIL - 2 Damelaget - siste hjemmekamp for sesongen

Tirsdagkveld var det duket for årets siste hjemmekamp.

Det var VVIL 2 sine damer som skulle i ilden mot Isfjorden. Et noe skadeskutt hjemmelag tok tross en tynn spillerstall tidlig ledelsen og viste hvem som var sjefen. Isfjorden hadde i kjent stil lavt tempo og ikke-eksisterende returløp, noe de kjappbeinte damene til VVIL 2 benytter seg av. Dermed gikk VVIL med en 21-8 ledelse til pause. Andre omgang starter med mye rot fra begge lag og det ser nærmest ut som lagene har glemt hodet i garderoben. Med senkede skuldre, seieren i sin hule hånd og motstandere som virkelig vet å dra ned tempo er det dog ikke rart at nivået blir noe lavere! VVIL har likevel noen solide prestasjoner, hvor det blant annet er verdt å trekke frem Kristin Sivertsen med sine 14 solide nettkjenninger. Kampen blir også krydret med en nydelig og etterlengtet flyver fra Caroline Gjelsten, servert av Kristin. Slikt krydder veier opp for noe hodeløs handball i starten av omgangen. Vell blåst, og VVILs damer får en leken 35-20 seier på CV’n.

Silje Sivertsen Bergslid.

Begge VVIL's damelag hjemme mot Tingvoll 13.11

Søndag 13/11 var det klart for ny serierunde for begge Vestnes Varfjell sine damelag. Varfjell 2 var først i ilden mot Tingvoll som lå som nr. 2 på tabellen. Jentene var klare til krig og tok tidlig kontroll i kampen. Til pause var stillingen 16-10 og Tingvoll innser aldri at Varfjell har en solid bakrekke som ikke slutter å dunke ballen i mål. Martine Tautra og Kristin Sivertsen syntes Tingvoll ga for lite utfordring og startet derfor en intern kamp om den høythengende tittelen «dagens toppscorer». Tautra hadde lenge en god ledelse på Sivertsen, men inn i sluttminuttene tar Sivertsen en solid opphenting og det ender med herlige 9 mål på hver av de solide skytterne. Denne interne kampen gjør at Tingvoll til slutt må se seg knust med det forrykende sluttresultatet 30-16. En solid kamp fra samtlige av Varfjell sine jenter i dag. Det er både gode lag- og enkeltprestasjoner hele veien.

Etter at Varfjell 2 hadde knekt selvtillitten til Tingvoll skulle de atter en gang i dyst mot Varfjell 1. Varfjell 1 hadde nervene i spenn da Varfjell 2 hadde lagt lista for hvordan man skal spille håndball. Tross nerver i spenn satte Varfjell 1 tidlig standarden for hvem som var sjefen her. Laget benytter seg godt av ulike trekk og overganger som nå begynner å sitte og vi begynner å snakke om godt lagspill. Til pause står stillingen 17-11, men spillerne vet at de kan bedre enn dette og er klar for å sette inn støtet i andre omgang. Nå begynner Tingvoll å bli riktig slitne og det er lavt tempo i kampen. Varfjell setter fart og benytter seg godt av dette med sine supervinger og kontrer Tingvoll i senk. Sluttresultatet blir her 38-20 og det ymtes håp om å kunne bli et 4.divisjonslag til neste sesong. Kampresultatene viser de ulike styrkene på lagene våre frem og bak. Fortsetter denne progresjonen og læringen av hverandre på trening vil vi uten tvil ha to lag som ligger helt i toppen av sin divisjon.

Silje Sivertsen Bergslid.

Abbonér på denne nyhetsmatingen