Logg inn
Caroline Gjelsten

Caroline Gjelsten

URL-adresse:

Damelaget borte mot Hareid og Ørsta - 20. jan.

Damene dro til Sunnmøre for å spille to kamper på lørdag. Grunnet skader og sykdom ble troppen noe mindre en planlagt, men laget hadde likevel tro på at dette skulle være mulig.

HAREID
Kampen mot Hareid ble som forventet. Damene kontrollerte kampen fra start, med fokus på å holde tempo og flyt, uten å slite seg fullstendig ut. Med en keeper og to utespillere i innbytte, byttet laget hyppig og skiftet rundt på alle spilleplasser.
Til pause viste stillingen 7-14, og damene valgte å senke trykket med tanke på neste kamp. Med alle utespillere på skåringslisten, og en god siste skanse så vi oss fornøyd med en 20-34 seier.

ØRSTA
Selv om vi ikke følte at vi hadde brent kruttet mot Hareid, hadde det nok mer å si enn vi skulle ønske i kampen mot Ørsta.
Med et mannskap på 8, kun en keeper i innbytte, ble vi rett og slett for små i Ørstahallen. Vi ga oss likevel ikke uten kamp, og den var spennende godt ut i andre omgang. Ørsta gir oss juling fra start, og er tøffe i forsvar. De skaffer seg en luke iløpet de første 15 min, og vi tar timeout. Vi bestemmer oss for å legge om taktikken, satse mer på skudd bak fra banen, og avtaler å gi skytterne fra Ørsta mer press. Taktikken fungerer og til pause ligger vi kun to bak (14-12).
Vi fortsetter jobben etter pause, og ligger på det beste ett mål bak Ørsta. Når vi møter ett flatt og tøft forsvar som dette, er det viktig å ha gode skyttere som kan bidra bak i banen. Astrid viste seg å være viktig i siste kamp, og satte imponerende 16 mål fra distanse. Etterhvert tappes vi for krefter og Ørsta siger fra. Kampen ender (33-26).

Caroline Gjelsten.

Damelaget borte mot Isfjorden - 10.12

Damene var klare for et siste oppgjør i 2019, med få spillere, men likevel bestemte for å gjøre jobben som skulle til. Kampen skulle bli en slitekamp der både stillingen og prestasjonen svingte voldsomt. Isfjorden rykker fra flere ganger, og Vestnes tetter luken. Dessverre sliter vi med å tette forsvaret vårt til tider, og med mye stang ut og bom, måtte vi dessverre dra hjem uten poeng. Marginene spiller rett og slett ikke på lag med oss. Vi er skuffet og har mye å jobbe med i juleferien. Kampen endte 31-26 (13-13).

Vi er samtidig stolte av alle som støtter oss i tykt og tynt på tribunen. At så mange tok turen til Isfjorden er fantastisk. TUSEN TAKK alle sammen.

Caroline Gjelsten.

Damelaget borte mot Rollon - 4.12

Vi dro med redusert stall til byen for å møte Rollon til kamp i Larsgårdshallen. Vi visste kampen ville bli tøff. Rollon topper tabellen, og det med glans. Vi var likevel innstilte på å gjøre det vi kunne for å ta med poeng på hjemreisen. Dessverre fortsetter vi å ha litt problemer med å finne flyten som i forrige kamp.

Rollon setter trykk fra start, og dominerer i kampen. Vi har likevel perioder med godt spill, men mot Rollon må man være på hele veien. Kampen endte 40-23 (18-10). Vi gratulerer Rollon med  en godt utført kamp, og velger å fokusere frem mot neste kamp. Vi har litt å jobbe med.Tirsdag drar vi til Isfjorden for siste kamp før det blir en vel fortjent juleferie til slitne Varfjell damer.

Caroline Gjelsten

Hilsen til publikum fra Damelaget

Damelaget ønsker å applaudere alle som tok turen i hallen i går søndag 24.11.19. Det er fantastisk gøy å spille håndball med et aktivt publikum, og dere skal ha mye av æren for at vi klarer å reise kjerringa etter å ha falt bak et par mål. Dere gir oss ny energi og pågangsmot. Vi håper dere er med oss videre. Takk!

Mvh Vestnes Varfjell Damer

Borteseier for Damelaget - 9. nov.

Damene satte nasen mot Fosnavåg og Bergsøy i sin jakt mot nye poeng. Bergsøy har hatt en beskjeden start på sesongen, men Varfjell var klar over at de fysisk er underlegne damene fra Sunnmøre, og var bestemt på at jobben ikke ble lett.

Starten på kampen ble som i forrige kamp. Vi setter tempo fra start og etter 5 min viser tavlen 0-4. Kanskje tror Varfjell at jobben er gjort etter en god start og presisjonen faller. Bergsøy blir ikke stresset, og fortsetter sitt spill. Kampen blir etter hvert en jevn kamp, der Varfjell ikke klarer å rykke helt fra. Damene våre setter et flott forsvar og er fornøyde med det. Fremover blir det mye slurv, personlige feil og bom. Men vi er likevel fornøyde med å dra i land en jevn kamp.
Kampen endte 17-23.

Caroline Gjelsten.

Damene vartet opp til fest

Varfjells damer inviterte inn til sesongens første hjemmekamp, og skuffet virkelig ikke! Publikum kunne glede seg over fart og godt spill. Etter 6 minutter var stillingen 3-3, og det var så langt Hareid maktet å holde følge. Damene satte inn ett ekstra gir, viste hvor løpevillige de er, og såg seg aldri tilbake. Vi ser et lag som står sammen, støtter hverandre og spiller hverandre gode. Vi håper å kunne varte opp med lignende spill fremover i sesongen, det er akkurat slik vi ønsker å fremstå. Kampen endte 46-22. Om det var det strålende publikumet, de nye draktene fra Sparebanken Møre eller flyten etter forrige seier som gjorde susen i dag er ikke godt å si, men vi får tro det var en suksessmix vi tar med oss videre!

Neste hjemmekamp er 2 november kl1400 mot Træff. Vi håper mange vil ta turen for å støtte oss i kampen om nye poeng.

Caroline Gjelsten.

Sterk borteseier for Damelaget - 13.10

VVILs damer møtte Valder/Godøy i Giskehallen søndag ettermiddag. Damene spilte en fantastisk kamp kollektivt.  

Valder startet med å ligge i 5-1 forsvar mot Varfjell, noe som tidligere har fungert godt mot damer som har latt seg stresse. Men denne gangen løste Varfjell dette uten for store problemer, noe som tvang Valder å gå tilbake til et tradisjonelt 6-0 forsvar. Damene sikret seg en komfortabel ledelse, og spilte med senkede skuldre. Til pause var stillingen 13-18.

I andre omgang viste damene seg overlegne fremover. Ballen gikk til sjansen kom. Valder gikk opp i sømmene bakover. Med ball-vekslinger og krysninger åpnet forsvaret seg, og ballen gikk hyppig til strek. Når man ser at strekspillere og straffer til sammen holder en tredjedel av scoringene forstår man at bearbeidingen har vært bra. Keeperne våre er stabile og gode. Forsvarsspillet er godkjent, men der er mye å hente. Dette jobbes det mye med i treningshverdagen.

Når sluttsignalet gikk kunne damene juble for en sterk 39-27 seier.

Vi ønsker velkommen til Vestneshallen søndag 20.10.19 mot Hareid kl1700. Sesongens første hjemmekamp.

Sesongåpning for Damelaget - 27.09

Etter fjorårets tøffe sesong er fokuset noe annerledes i år. Nå skal idrettsgleden bygges opp igjen, og samhold og humør er målsetningen. Laget skal bygges opp igjen. Nå skal vi ikke undervurdere vinnerinstinkt og krigervilje, for høyst på ønskelista står selvfølgelig å høste poeng. Man må likevel regne med at det vil ta noe tid før damene igjen er samspilt, og tilbake i kjent stil.

Fredag 27.09.18 startet Varfjelldamene årets sesong mot Aksla på bortebane. Kampen startet med ett smell og det tok litt tid før damene forstod hva som hadde skjedd. Aksla «gunnet» rett og slett til fra start. Halvveis ut i første omgang lå VVIL under 8-3 og følte virkelig på presset. Vi roer oss, innser at vi spiller som enkeltspillere og velger å fortsette som lag istedenfor. Til pause viser tavlen 9-6.

I andre omgang var nok ikke Aksla forberedt på at det var et annet lag som kom på banen. Damene smeller til, går i ledelse og fører kampen frem til det står igjen drøye 3 minutter. Aksla legger inn en siste innsats og tar seieren 21-20 i kampens siste sjanse.

I årets første kamp spilte damene variabelt. Mindre godt til tider, men viste også gode takter. Godt samhold og god stemning i et tøft oppgjør, gjør at vi gleder oss til fortsettelsen.

Nå venter bortekamp mot Valder/Godøy,  før det er duket for første hjemmekamp i Vestneshallen 20 oktober mot Hareid.

Caroline Gjelsten.

Tøff kamp uke for damene.

Det er ikke til å legge skjul på at 3div. har vært i overkant tøff for damene våre etter mye skader og frafall. Starten på det nye året fortsetter dessverre på samme vis. Det er likevel mye å glede seg over. Vi har fått noen spillere tilbake fra skader, selv om nye har gått ut. Begge keeperne våre, Jeanett og Kristin, og bakspiller Emilia kom på parketten denne uken. Selv om vi ikke plukker poengene, er det likevel godt og tidvis fint spill i kampene.

Tirsdag møtte vi Træff på bortebane. Varfjell overrasker Træff i første omgang med årsbeste, og vi spiller helt jevnt. Vi klarer dessverre ikke å holde hodet kaldt eller samme tempo i beina videre utover i kampen. Kampen slutter 37-26 til hjemmelaget.

Lørdag spilte vi hjemme mot Godøy/Aksla. Som i forrige kamp starter vi sterkt, men faller utover i kampen. Vi er for upresise i avslutningene, og skyter stengene i stykker. Vi blir slitne, stemningen synker og vi fullfører ikke løpene hjem. Kampen ender 18-35.

Søndag tok vi den lange bussturen til Orkanger. Vi var så heldige å få låne buss fra PCS, som lettet reisen mye. Takk for lånet! Orkanger er rett og slett bedre trent i alle kampens faser. De straffer oss etter alle feil og bom. Vi er likevel flinke til å holde humøret oppe, og kjemper videre til siste spilleminutt. Vi tar med oss det positive. De målene vi kommer til er fine mål etter bearbeid spill, og vi får fine redninger fra keeperne våre.

Caroline Gjelsten.

Damelagets bortekamper 15. og 16. des.

I helgen hadde damene sine siste kamper for året. Første halvdel av sesongen har vist seg å være tøff for et nyopprykket Varfjell, som aldri før har vært så rammet av skader.

Helgen skulle også vise seg å være tøff. Lørdag spilte de en tett kamp mot Langevågen hvor den til slutt endte med ettmålstap 23-22. Søndag spilte de en god og jevn første omgang mot Spjelkavik, men kreftene tok slutt og de måtte se seg slått på stillingen 32-21.
Det er likevel mye positivt å ta med seg inn i treningene mot neste halvdel av sesongen. Laget gleder seg til å få tilbake noen spillere over nytt år, og vil bruke ferien godt.

Caroline Gjelsten.

Abbonér på denne nyhetsmatingen